DİĞER HABERLER

Emre Mor'un ailesi bakın nereli çıktı

Danimarka doğumlu milli futbolcumuz Emre Mor'un annesinin Makedon, babasının ise Uşaklı olduğu ortaya çıktı.

Emre Mor'un ailesi bakın nereli çıktı

Yerli Messi olarak lanse edilen Emre Mor'un anne ve babasının nereli olduğu ortaya çıktı.

Danimarka'nın Brønshøj şehrinde 24 Temmuz 1997 yılında doğan ve aynı ülkenin Lyngby FK takımında futbol yaşantısına başlayan oyuncu hızı, rahat adam eksiltmesi ve şutları ile dikkat çekince FC Nordsjaelland U19 takımı formasını giymeye başladı. Buradaki performansı ile dikkatleri üzerine çeken futbolcu Borussia Dortmund takımına transfer oldu. Babası Türk, annesiyse Makedonya'lıdır. Babası aslen Uşak ili Sivaslı ilçesi Tatar kasabasındandır.

Boyu 1.68 olan oyuncu sağ kanatta oynuyor.

Emre Mor

PROFESYONEL KARİYERİ 2015'TE BAŞLADI

28 Kasım 2015'de oynanan FC Nordsjaelland-Randers maçının 84. dakikasında oyuna girip profesyonel kariyerine başlamıştır. Sonraki lig maçında ise Brondby karşısında ilk 11'de forma giyme şansı bulan Emre Mor, iyi bir maç çıkararak kendisini kanıtlamayı başardı.

2013'ten beri Danimarka Milli Takımı'nın alt yaş gruplarında mücadele eden futbolcu, milli forma ile toplamda 22 maça çıkıp 3 de gol attı. Milli Takım tercihini 2016 yılında Türkiye'den yana kullanmış ve ilk kez Karadağ maçında oynamıştır. Emre Mor'un Milli Takımımızı seçmesi için Fatih Terim sık sık babası ile görüşmüş ve babasının imzası alınarak Emre Mor milli takıma kazandırılmıştır. 17 Mayıs 2016 yılında annesi ve menajeri ile birlikte Kopenhag Türk Büyükelçiliği'ne giderek Türk vatandaşı olduğunu ispat eden nüfus cüzdanını Konsolos Mustafa Güneş'ten almıştır.

Emre Mor

2013 yılında bir antrenman sırasında ayağı kırılan Emre Mor bir daha futboloynayamayacağı korkusuyla kendisine çok daha iyi bakmış ve uzun bir süre ayağında 2 kiloluk ağırlıklarla dolaşarak kendisini güçlendirmiştir.

GENÇ YILDIZ ADAYLARI LİSTESİNE GİRMİŞTİ

Milli oyuncumuz UEFA'nın 'EURO 2016'da genç yıldız aday listesinde yer aldı.

Danimarka'nın tabloid gazetelerinden BT, Nordsjaelland'in Emre Mor'u 90 milyon Danimarka Kronuna yakın bir rakama sattığını ve sözleşmede yer alan maddelerle bu rakamın yükselebileceğini yazdı. Dünyaca ünlü İbrahimovic için Malmö'den Ajax'a giderken 72 milyon Kron bonservis ücreti ödendiği; Emre Mor'un aldığı para ile Danimarka'da dünyaca ünlü bu futbolcuyu geçtiği ifade edildi.

Yorumlar
TREND HABERLER