DİĞER HABERLER

Enver Yılmaz attı kupa geldi!

Antalya'da düzenlenen Parlamentolar Arası Futbol Turnuvası'nda Türkiye, Macaristan'ı 2-1 mağlup ederek şampiyon oldu.

Enver Yılmaz attı kupa geldi!
Milletvekillerinden oluşan takımların yer aldığı turnuvada dün yapılan maçta Romanya'ya 4-2 mağlup olmasına rağmen, rakibinin takımda az sayıda parlamenter oynatması nedeniyle 3-0 hükmen galip sayılan Türkiye, finalde Macaristan ile karşılaştı. 

Mardan Stadı'nda oynanan maçta Türkiye, milletvekilleri Fatih Şahin, Mevlüt Çavuşoğlu, Fahrettin Poyraz, Fehmi Küpçü, İsmail Kaşdemir, Adem Tatlı, Mehmet Geldi, Enver Yılmaz, Harun Tüfekçi, Uğur Aydemir ve Osman Ören ilk 11'i ile sahaya çıktı. 

Türkiye'nin kadrosunda dünkü maçta sakatlanan AK Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür yer almadı. 

Karşılaşmanın ilk yarısına etkili başlayan Romanya, 8. dakikada Pichler Imre'nin golüyle öne geçti. Daha sonra toparlanan Türkiye, 31 ve 35. dakikalarda Enver Yılmaz ile goller bularak 2-1 öne geçmeyi başardı. Maçın ilk yarısı bu skorla tamamlandı. 

İkinci yarıda da oyunun kontrolünü elinde tutan Türkiye, maçta başka gol olmayınca ilk yarıda bulduğu gollerle maçı 2-1 kazandı ve turnuvanın şampiyonu oldu. 

Turnuvanın ardından düzenlenen törende şampiyonluk kupası, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı tarafından Türkiye adına AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu'na verildi. Arıcı, ikinci olan Macaristan ve üçüncü olan Polonya'ya da kupalarını takdim etti. Çavuşoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, dün Romanya'ya mağlup olmalarının ardından Macaristan'ı yenmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. 

Romanya maçında istedikleri oyunu oynayamadıklarını belirten Çavuşoğlu, ''Takımımızda çok fazla yeni oyuncu olduğu için uyum sorunu yaşadık. Ancak bugün Macaristan karşısında 1-0 mağlup duruma düşmemize rağmen 2-1 galip gelmeyi başardık. Takım oyunu oynadık. Daha çok paslaştık ve yardımlaştık. İki yıl önce Macaristan'a yenilmiştik, bugün kazanarak rövanşı aldık'' dedi. 

Maçta iki gol atan Enver Yılmaz ise Macaristan mücadelesinin çok zorlu geçtiğini söyledi. Sıcak bir havada maç yaptıklarını ifade eden Yılmaz, ''Türk formasını ve bayrağını aldığınız zaman motivasyonu farklı oluyor. İki-üç topumuz direkten döndü, iki de gol attık. Arkadaşlarımız canlarını dişlerine takarak mücadele ettiler. Şampiyonluğumuz Türkiye'ye hayırlı olsun'' diye konuştu. 

-Milletvekillerinden Filistin'e destek- 
Öte yandan mücadelede sırasında yedek kulübesinde oturan AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, AK Parti Kilis Milletvekili Ahmet Salih Dal, AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ ve AK Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, Filistin'e destek için ''Yaşasın Filistin Devleti'' yazılı yelek giydi.

Selçuk Özdağ, gazetecilere yaptığı açıklamada, sporun dostluk ve kardeşlik olduğu kadar ülkeler arasında kaynaşmayı da sağlayan bir olgu olduğunu söyledi.

Yıllardır devlet olmaya çalışan Filistin'in, Birleşmiş Milletler'de ''gözlemci devlet'' statüsü kazanmasının büyük başarı olduğunu dile getiren Özdağ, şöyle dedi:
''1948'li yıllardan itibaren devlet olabilmeye çalışan bir halk vardı orada. Çok büyük mücadeleler verdiler. Büyük ızdırap yaşadılar ve yaşamaya devam ediyorlar. Birleşmiş Milletler'in verdiği kararı memnuniyetle karşılıyoruz. Filistin devletinin ve halkının yanında olduğumuzu belirtmek için sembolik de olsa destek veriyoruz. Filistin devletinin Birleşmiş Milletler'de kalıcı olarak kabul edileceğini tahmin ediyoruz. En kısa zamanda buna karar vereceklerini düşünüyoruz.'' 
TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER