BASKETBOL

Ergin Ataman'ın kaderi belli oldu

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdenay, Türk Milli Takımı'ndaki geleceği tartışılan koç Ergin Ataman hakkında açıklamalarda bulundu.

Ergin Ataman'ın kaderi belli oldu

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdenay, Ergin Ataman'ın, A Milli Basketbol Takımı'nı çalıştırmaya devam edip etmeyeceği ile ilgili çıkan haberlere cevap verdi.

FIBA'nın milli takımların takvimlerini değiştirdiğini belirten Erdenay, TRT Spor'a yaptığı açıklamada "Futbolu örnek alıyorlar artık. Bu durumda sene içlerinde de milli maçlar olacak. Yazın bile bu ortamda kolay olmuyordu antrenör için iki takımı çalıştırmak. Şu ortamda artık milli takım antrenörünün kulüp takımı çalıştırması imkansız. Bu durum Ergin Ataman ve Ekrem Memnun için de geçerli. Bunu daha önce de söylemiştim. Bu yeni statüyle önümüzdeki dönemde antrenörlerimiz sadece milli takımlarımızı ya da kulüp takımlarını çalıştıracak" şeklinde konuştu.

Basketbolda Şampiyonlar Ligi dönemiFIBA, Euroleague temsilcileri ve Avrupa'nın önemli kulüplerini arasındaki görüşmelerde, Euroleague'in, 2016-17 sezonundan itibaren "Basketbol Şampiyonlar Ligi" adıyla yeni bir formatta düzenlenmesi konusunda büyük aşama katedildi.

"GALATASARAY YA DA MİLLİ TAKIM"

Ergin Ataman'ın sözleşmesinin 2016 Olimpiyatları'nı kapsadığını vurgulayan Harun Erdeanay, "Sonrasına bakacağız. Sonrasında ya Galatasaray'da devam edecek ya da milli takımda. Ergin Ataman'ın uzun yıllar milli takıma hizmet etmesi bizim için avantaj ancak sadece milli takımda devam edebilir" diye konuştu.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, daha önce yaptığı açıklamalarda Ergin Ataman'ın hem Galatasaray'ın hem de A Milli Basketbol Takımı'nın başında görev almasını eleştirmişti.

Fenerbahçe-Khimki Moskova maç biletleri satışa çıktıTurkish Airlines Euroleague'de mücadele eden Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı Khim Moskova ile 13 Kasım Cuma Günü Ülker Sport Arena'da karşılaşacak. Saat 21.45'de oynanacak maçın biletleri bu gün satışa çıkıyor.

AZİZ YILDIRIM REST ÇEKMİŞTİ

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım A Milli Erkek Basketbol Takımı Başantrenörü Ergin Ataman'la ilgili olarak, "Eğer Ataman hem milli takımı hem Galatasaray'ı çalıştırmaya devam ederse, Fenerbahçe milli takıma oyuncu göndermeyecek" diyerek basketbol federasyonuna rest çekmişti. Yıldırım 2015 Avrupa Basketbol Şampiyonası'ndan önce yaptığı bu açıklamada sarı lacivertli basketbolcuların Avrupa şampiyonası'nda da milli takımda bulunmayacağını belirtmiş, ancak federasyon başkanı Harun Erdenay Aziz Yıldırım'ı ikna etmişti. Şampiyonanın ardından sözlerini tekrarlayan Aziz Yıldırım Ergin Ataman hem Galatasaray'ı hem milli takımı aynı anda çalıştırdığı sürece milli takıma Fenerbahçeli oyuncuları göndermeyeceğini yinelemişti.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER