SPOR GÜNDEMİ

Ergun Gürsoy'a büyük gurur

Galatasaray eski yönetim kurulu üyesi Ergun Gürsoy, çekişmeli geçen Türkiye Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Ergun Gürsoy'a büyük gurur

Yüzme şubesiyle yakından ilgilenen eski yönetici Gürsoy, Tozkoparan Spor Salonu'nda geçen hafta gerçekleştirilen şampiyonayı değerlendirdi.

Rakiplerinin de son yıllarda yüzme branşına önem verdiğini, böylece rekabetin daha da arttığını kaydeden Gürsoy, "Çok sevinçliyiz. Bundan önce de çok şampiyonluklar elde ettik ama her birinin sevinci ayrı var. Rakiplerimiz, son yıllarda yüzmeye önem verdi. Güzel ve medenice bir çekişme oldu. Sporcular kıyasıya rekabet içinde yarıştılar" diye konuştu.

"Burcu Dolunay'ın Fenerbahçe'ye gideceğini bilsem bırakmazdım"
Sezon başında Galatasaray'dan Fenerbahçe'ye transfer olan Burcu Dolunay'ın çok takdir ettiği bir sporcu olduğunu kaydeden Gürsoy, "Burcu'nun Fenerbahçe'ye gideceğini bilseydim bırakmazdım" dedi.

Burcu'nun sarı-kırmızılı kulübe çok sayıda kupa kazandırdığını hatırlatan Gürsoy, "Burcu her zaman kalbimizdedir. Fenerbahçe'nin bayanlarda başarılı olmasının en büyük nedenidir. Gidişi bizim için ani oldu. Burcu'ya kızgın değilim. Fenerbahçe'ye bunun misillemesini yaptık" şeklinde konuştu.

Galatasaray Kulübü, daha önce de sarı-kırmızılı mayoyu giyen Nilüfer-Yasemin Kuru kardeşleri Fenerbahçe'den transfer ederek tekrar yüzme takımına katmıştı.

Sarı-kırmızılı kulübün dünya şampiyonu yetiştirmiş bir antrenörle anlaşmak istediğini bildiren Gürsoy, "Gelecekte muhakkak bir olimpiyat madalyası alacağız. Bu hızla gidersek, bunu başaracağız ve Avrupa çapında sporcular yetiştireceğiz. Hedefimiz, iyi bir dünya şampiyonu yetiştirmiş bir hocayla da anlaşmak. İskender Başlakov genç bir sporcu olarak istikbal vaat ediyor. Derya Büyükuncu'nun bütün rekorlarını da hemen hemen kırdı. Bu da ileride daha büyük işler yapacağını gösteriyor" şeklinde konuştu.

"Futbol takımı ikinci yarıda daha başarılı olacaktır"
Futbol takımının sezonun ilk yarısındaki performansını da değerlendiren Gürsoy, sarı-kırmızılı ekibin teknik direktör Fatih Terim yönetiminde ikinci yarıda daha başarılı bir performans ortaya koyacağına inandığını söyledi.

Galatasaray'ın ligde sezonu şampiyonlukla tamamlayacağına inandığını belirten eski yönetici, "Takımımızın ikinci yarı daha başarılı olacağına inanıyorum. Çünkü kulüpte bir sıkıntı yok. Takım iyi. Hocası ile uyum içerisindeler. Yarın gitme korkusu olmayan bir ekiple çalışıyorlar. Takımımız, bu sene de geçen sezonki gibi şampiyon olacaktır" ifadelerini kullandı.

Sarı-kırmızılıların UEFA Şampiyonlar Ligi 2. turunda eşleştikleri Schalke 04'ün çok kuvvetli bir takım olduğunu kaydeden Gürsoy, "Bizden kuvvetli olduklarını bile söyleyebilirim. Ancak rakibimize karşı seyirci avantajımız olacak" dedi.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER