TRANSFER

Ersan Gülüm transferinde Adanaspor uyanıklığı

Beşiktaş'ın Ersan'ın Çin'e transferinden elde ettiği 7 milyon euronun yüzde 15'ini Adanaspor'a vereceği öğrenildi.

Ersan Gülüm transferinde Adanaspor uyanıklığı

Beşiktaş, Ersan Adem Gülüm'ü 7 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında Çin kulübü Hebei China Fortune'a sattı. Siyah-Beyazlıların, Ersan'ı bir önceki kulübü Adanaspor'a bu paranın yüzde 20'si olan 1 milyon 400 bin euro'yu ödemesi gerektiği ortaya çıktı.

Ara transfer döneminin tamamlanmasının ardından Siyah-Beyazlılara piyango vurdu. Hebei China Fortune, sürpriz bir teklif yaparak Ersan Adem Gülüm'ü istedi. Yönetimden onay çıktı ve 28 yaşındaki stoper 7 milyon euro bonservis bedeli karşılığında Çin'in yolunu tuttu.

Bu transferin sadece Beşiktaş'ın değil, Ersan'ın bir önceki kulübü Adanaspor'un da kasasına katkı sağlayacağı ortaya çıktı. 

2010 yılında, Ersan Gülüm'ün Beşiktaş'a transferi sırasında iki kulüp arasında özel bir sözleşme yapıldı ve oyuncunun transferi durumunda bonservis bedelinin yüzde 20'sini Adanaspor'un alması kararlaştırıldı.

Yani Adanaspor, 6 yıl önce gönderdiği eski futbolcusu sayesinde 1 milyon 400 bin Euro'luk kazanç elde etti.

Ersan Gülüm

"BU KONU MAHKEMELİK"

Ahmet Nur Çebi, Kralspor.com'a yaptığı açıklamada; "Ersan'ı aldığımız ve sattığımız fiyatların arasındaki farkın (4 milyon euro) yüzde 15'ini Adanaspor'a ödeyeceğimiz yönünde sözleşmede madde var. Yüzde 15'lik tutar da 450 bin euroya denk geliyor. Ancak bu konu mahkemelik bizim de bu konuda hukuksal mücadelemiz sürecek." ifadelerine yer verdi.

KAP AÇIKLAMASI

Öte yandan Beşiktaş, Ersan Adem Gülüm'ü Adanaspor'dan kadrosuna kattığında KAP'a yaptığı açıklama şu şekildeydi; "Oyuncu Ersan Adem Gülüm'ün transferi konusunda Adanaspor Kulübü ile anlaşma sağlanmış olup; sözleşme fesih bedeli olarak Adanaspor Kulübü'ne 2.000.000.Euro ödenecektir. Ayrıca oyuncunun 2011-2012 ve 2012-2013 sezonlarında Süper Lig, Türkiye Kupası ve UEFA Kupası karşılaşmalarında yer almasına bağlı olarak Adanaspor'a sezon başına 1.000.000.Euro'ya kadar ek ödeme yapılabilecektir."

7 MİLYON EUROYA SATILMIŞTI

Beşiktaş Kulübü, Çin'in Hebei China Fortune ekibinin Ersan Adem Gülüm için siyah-beyazlılara 7 milyon euro (22.5 milyon lira) ödeyeceğini açıklamıştı.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER