YAZARLAR

Ersun Yanal’ın kafası mı karışık?

Ersun Yanal’ın kafası mı karışık?

Muhammed Işık
Muhammed Işık[email protected]

Ersun hoca’nın saha kenarındaki heyecanı, takımla sürekli konuşması, oyuna müdahalelerde bulunması tam kendisinden beklenen davranışlardır. Takım sahada mücadele ederken saha kenarında takıma itici bir güç olma gayreti içerisinde hop oturup hop kalkıyor.

Kadro konusunda biraz kafası karıştı. Kimi oynatıp kimi oynatmayacağı konusunda bazen hatalar yapıyor. Özellikle takımın orta sahada eksik oynaması takımı hem ofansif hem de defansif olarak yoruyor. Webo, Sow ve Emenike ile birlikte Kuyt sahada ise takım 4-2-4 düzeninde oynuyor ve rakipler orta alanı çabuk geçiyor. Bunun çaresi ise orta alanı kalabalık tutmaktır. Çift forvet oynayıp 4-4-2 düzeninden ancak işler kötü gittiğinde 4-3-3 düzenine geçmeli diye düşünüyorum. Alper driplinkleri ile rakip defansın düzenini bozuyor ama hoca Alper’i çok tercih etmiyor. Özellikle Cristian tercihini doğru bulmuyorum. Adam sahada yürüyerek oynamaya çalışıyor. Dolayısı ile takıma katkı sağlamadığı gibi taraftarında tepkisini çekiyor. Genç yetenek Salih ise geçen sezon bulduğu formaya hasret kaldı. Aykut hoca Salih’i az oynatıyor derken Ersun hoca onun kadar bile şans vermiyor.

Erciyes maçında Caner’i oyundan alması konusunda kendisini taktir ediyorum. Sarı kartı olan bir oyuncunun daha dikkatli olması gerekir. Caner sorumsuz davranarak takımını eksik bırakmak üzereyken hocası tarafından cezalandırılmıştır. Tebrikler hocam. Emenike konusunda ise oyuna almakta geç kaldı. Webo sahada kalacağına Emenike – Sow ikilisi de oynayabilir. Webo’nun biraz dinlenmeye ihtiyacı var. Orta alanda ise Holmen ve Alper mutlaka sahada olmalı. Emre bana göre hiç hazır değil. Defansif anlamda katkı sağlasa da çok faul yapıyor. Takımı ise ileriye taşıyamıyor. Kendisinden beklenen performans bu değil.

Takımın son üç deplasmandan 9 puanla ayrılması takım adına olumlu bir gelişmedir. Deplasmanlarda sürekli sıkıntı çekmiş bir Fenerbahçe’nin bu yıl deplasman maçlarını kazanması da deplasman fobisini ortadan kaldırmıştır.

Son olarak başkanlık süreci ile ilgili medyada yer alan çirkin ifadeleri kullanan yorumcuları kınıyorum. Fenerbahçe ile ilgili yorum yaparken son derece çirkinleşen kişiler Fenerbahçe üzerinden prim yapmaya çalışıyorlar. Fenerbahçe olmazsa ağızları açlıktan kokacak haberleri yok. Fenerbahçe taraftarının bu kişileri ciddiye almaması daha doğru olacaktır. Bırakın kendi kendilerine program yaptıklarını sanıp komik durumlara düşmeye devam etsinler. Onlar izlendikçe kendilerini adam hesabına alıyorlar. Öyle olmadıklarını gösterin.

Yorumlar
TREND HABERLER