YAZARLAR

Ersun Yanal'ın yapısı Trabzon'a uymaz!

Ersun Yanal'ın yapısı Trabzon'a uymaz!

Nurettin Özgenç
Nurettin Özgenç[email protected]
Teknik direktör Ersun Yanal'ın Trabzonspor ile 1.5 yıllık sözleşme imzaladığı basına yansıdı. Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu'nun da katıldığı imza töreninde Ersun Yenal'a toplam 3 milyon 270 bin Euro ödeneceği açıklandı.

Geçmişine baktığımızda; Ersun Yenal kariyerinde bir çok takımı ligin zirvesine taşımış olsa da, 2 kez Türkiye Kupası finali oynasa da, A Milli Takım da kısa bir süre çalıştırsa da teknik adamın görevleri çoğu zaman hüsranla sona erdiği bilinen bir gerçektir.

2013-2014 sezonunda Fenerbahçe'de hasbelkader Süper Lig şampiyonluğu yaşayan Ersun Yanal'ın Trabzonspor'da başarılı olmayacağı gün gibi açıktır.

Ersun Yenal bordo - mavili takımın başına 2. kez göreve getirilse dahi Yenal'ın yapısı Trabzon'a uymaz, uymayacakta. Bana göre Ersun Yenal ismi fevkalade yanlış bir tercihtir.

Bordo-mavili kulüpte teknik direktörlük konusunda bana göre bilinçsizce ve hovardaca davranışlar sergileyen Trabzonspor yönetimi yanlışa yanlış tercih ile çözüm bulmaya çalışıyor. Zira böyle olması ileride daha büyük yanlışlara sebebiyet verecektir.

YUKARIYA DOĞRU ÇIKAN TRABZONSPOR MU YOKSA BORÇLARI MI?

İmza töreninin ardından Hacıosmanoğlu'nun yaptığı açıklamada " Şampiyonluğa oynayacak bir kadro kurduk. Cenab-ı Allah nasip ederse inşallah, bundan sonraki süreçte yukarıya doğru çıkan bir Trabzonspor'u hep beraber seyredeceğiz" diye konuşuyor ama hoca konusunda istikrarsızlık yaşanıyor. Teknik direktörlük hususunda istikrar olmayan bir takımdan ne kadar başarı beklenebilir ki?

Trabzonspor'un 40 yıllık Süper Toto Süper Lig geçmişinde bugüne kadar 42. kez teknik adam değişikliğine gitmesi istikrarsızlığın en bariz göstergesi olsa gerek.

Çünkü Trabzonspor'da bazı sezonlarda 3 teknik adamın bir sezonda görev aldığı dahi bilinmekte.. Her ne hikmetse Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'na teknik direktör dayanmıyor. Hacıosmanoğlu, 1,5 yıllık görev süresi boyunca 3 teknik adamla çalışırken 4 teknik direktöründe görevine son verdi.

Ayrıca 2013-14 sezonunda Tolunay Kafkas görevde iken 1461 Trabzon'un teknik direktörü Mustafa Akçay'ı göreve getirildi. Aynı şekilde Vahid Halilhodzic takımın başında iken Ersun Yanal ile görüşülmesi futbol etiğine aykırı bir durumdur ve Trabzonspor'a yakışmamıştır.

BORÇ KATLANIYOR AMA ORTADA BAŞARI YOK

Trabzonspor'da yaşanan teknik adam değişiklikleri bordo-mavili kulübe ekstra maliyetler çıkartıyor. Mevcut başkan İbrahim Hacıosmanoğlu ve yönetiminin hocalar konusunda uyguladıkları yöntem Karadeniz ekibine bihayli ekonomik maliyet getirdi.

Örneğin Tolunay Kafkas, Mustafa Akçay, Hami Mandıralı ve Halilhodzic'e Trabzonspor'un 10 Milyon TL üzeri tazminat ödemek durumunda kaldığı belirtilirken, takımın başına getirilen Ersun Yanal'a da ödenecek olan miktar da Trabzonspor Kulübü'ne ayrı bir maliyete yol açacağı kesin.

Nedendir bilinmez ama mevcut yönetim teknik adam konusunda isabetli tercih yapamadıkları için kulübün paraları çar çur edilmektedir.

Mesela mevcut yönetim iş başına geldikten sonra borç miktarında mislice artışlar olduğu ve geçen yıla nazaran borcunun arttığı yetkililerce söyleniyor. Bu artışın sebebi yapılan transferler olsa da, esasen teknik direktörlere verilen paralarında önemli bir payı var.

Kulübün borcu 175 milyondan 270 milyon seviyesine çıkmış ama takımın fikstürdeki yerine bakılırsa diplerde olduğu görülüyor.

THY BUSİNESS CLASS YETMİYOR MU?

Ayrıca kulüp başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun prensipte anlaşmaya vardığı Ersun Yanal ile İstanbul'dan özel uçakla kente gelmesi taraftarlar arasında "ayranı yok içmeye tahterevalli ile gider gezmeye" atasözünü hatırlattı. Özel uçağın parası ister kulüp kasasından ister başkaları tarafından mı ödensin gerçi bu durum net olarak bilinmiyor ama parasını isterse başkaları versin özel uçakla Trabzon'a gelmeye ne hacet vardı? Zaman darlığı ve ivedilik söz konusu olmadığına göre bu şatafat, debdebe, lüks çağrışımı yaptığı için hemen herkeste bir kızgınlığa; en azından hayıflanmaya yol açtı.

Sırf hava olsun diye teknik direktöre imza attırmak için İstanbul'dan özel uçakla Trabzon'a gelmeye lüzum yok neyinize yetmiyor THY Business Class ile uçmak!

Kulübün borcu tavan yaparken israf almış başını gidiyor. Böyle bir borcu daha ne kadar taşıyabilirsiniz. Hiç mümkün değil. Oysa Trabzonspor camiası size bu kulübün varlıklarını korumayı emanet ettiler, çar çur edesiniz diye değil.

Nitekim bordo-mavili taraftarlar kulüp kasasından lüks harcamalar yapılmasını haliyle anlamakta güçlük çekiyor. Bu nedenle taraftar haklı olarak sormaktadır. Kimin parasını harcıyorsunuz haberiniz var mı? böyle hoyratça, har vurup harman savurmaya gerek var mı?

FENERBAHÇE BİLE İSMAİL KARTAL DERKEN...

2013-2014 sezonu şampiyonu Fenerbahçe bile İsmail Kartal ile çalışırken siz profesyonel takım antrenörü Hami Mandıralı'ya neden fırsat vermiyorsunuz? Oysa Hami Mandıralı kısa zamanda bordo-mavili takıma çok katkı sağladı. Geçen seneki kısıtlı kadroyla takımı nereden nerelere getirdi... En azından cesur futbol oynattı... Gol atmayı öğretti resmen...

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu göreve gediğinden bu yana en çok teknik direktör gönderen başkanlardan biri olarak adını spor tarihine yazdırdı. Daha göreve gelir gelmez Tolunay Kafkas'ı etik dışı yolla gönderen Hacıosmanoğlu ardından çalıştığı teknik adamlar Mustafa Akçay, Hami Mandıralı ve Vahid Halilhodzic'i göndererek 1 yılı aşan görev süresi boyuncu 4 teknik adamın görevine son verdi.

Şimdi soruyorum bu anlayışla nereye kadar?

Yorumlar
TREND HABERLER