SPOR MEDYASI

Ertem Şener Alev Gürsoy Cimin'e bomba açıklamalar yaptı

Beyaz TV Spor Müdürü ve ünlü spor spikeri Ertem Şener Alev Gürsoy Cimin'e bomba açıklamalar yaptı.

Ertem Şener Alev Gürsoy Cimin'e bomba açıklamalar yaptı

Beyaz TV Spor Müdürü ve ünlü spor spikeri Ertem Şener Alev Gürsoy Cimin'e bomba açıklamalar yaptı.

İşte Ertem Şener'in röportajından satır başları

Ertem sence spor dünyası mı daha karışık şu sıralar siyaset dünyası mı?

Bence siyaset dünyası daha karışık. Spor dünyasının kurtarılabilir bir yanı var ama siyaset dünyası için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Spor 90 dakika ile sınırlı kalıyor ama siyaset böyle değil. Siyaset her dakika karşı ataklar ve sürekli heyecanla geçiyor şu sıralar.

Türkiye neyi yaşıyor sence?

Türkiye bence kabuğundan çıkıyor.

"DARBE GİRİŞİMİ VAR"

Hakikaten bir darbe girişimi var mı, Başbakan'ın dediği gibi?

Kesinlikle öyle... Darbe girişimiyle beraber Türkiye'nin kabuğundan çıkmaya çalıştığını düşünüyorum. Eskiden askerlerin darbe yapmasına şahit olurduk. Ben 39 yaşındayım ve şimdilerde YARGI DARBE girişimi görüyorum ve ben buna çok üzülüyorum. Bürokrasi ve yargıdaki bazı kadrolar sayın Başbakan'ı içeri atmak istedi. Bu çok açık...

"ERDOĞAN'I İÇERİ ATMAK İSTEYEN PARALEL BİR YAPI VAR"

Darbeyi yapmak isteyen o sivil yapıdan kasıt kim ya da kimler? Ve bu paralel yapı nedir?

Ben bunun ABD ve İsrail kökenli olduğunu düşünüyorum. Herkes bir isim söylüyor ama şu bir gerçek bir paralel yapı var.

"CEMAAT ERDOĞAN'I İSTEMİYOR"

Cemaat mi bu paralel yapı?

Şu anda cemaatin Başbakan'ı istemediği çok açık. Ben Başbakan'ın çok samimi olduğunu ve ülkesi için, milleti için bu yola başkoyduğunu düşünüyorum.

"BAŞBAKAN'I ÇOK SEVİYORUM"

Başbakan'a "reis ve usta" diyorsun sen, neden çok mu seviyorsun?

Evet, hem de çok seviyorum, çok kıymet veriyorum. Bakın odamda Sayın Başbakanımız ve eşinin fotoğrafı duruyor. Çok değer verdiğim bir fotoğraf. Ben "Ustanın Hikâyesi"ni sunduğumda bu fotoğraf beyefendinin önünde duruyordu. Ben kendisinden rica ederek aldım.

"İLK ELEKTRİKLENME BAŞKANKEN OLDU"

Nereden geliyor bu sevgi, özel bir nedeni mi var, yoksa sadece siyasi tarzından dolayı mı?

Ben filmi isterseniz başa sarayım. Bir gün Gaziosmanpaşa'dayım, bir baktım İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Recep Tayip Erdoğan geliyor. Bir meydandayız. Ben onu görmeyi çok istedim, çünkü çok merak ediyordum. Sonrasında baktım ki inanılmaz pozitif. O kalabalığın içinde göz göze geldik. Eliyle başımı tuttu. Ben o zaman üniversitedeydim. İlk o zaman kendisinin insanları ne kadar sevdiğine ve sıcaklığına tanık oldum.

"BAŞBAKAN İÇİN AĞLADIM, ONUN İÇİN ÇOK DUA ETTİĞİM OLDU"

Ya sonra?

Aradan yıllar geçti. Kendisi Pınarhisar Cezaevi'ne girdi. Şu an Kral FM Genel Yayın Yönetmeni olan Gezegen Mehmet bana dedi ki: Seni ziyarete götüreyim mi? Çok heyecanlandım. Ama görüş için savcılıktan bir kâğıdım yoktu. "Gidelim" dedim. Gittik. Ancak ben içeri giremedim, Gezegen Mehmet girdi. Giremediğim için ağlamıştım. Onu ziyaret edemedim diye çok üzüldüm. Ama selamını almak yetti. Mehmet Abim bana en güzel hediyeyi vermişti o gün. Okuduğu şiir nedeniyle cezaevine girmesi beni çok etkiledi. Mektup bile yazdım kendisine. Ben çocukluğumdan beri zaten inançlı biriyim. Başbakan'a çok dua ettiğim oldu. Bakın benim dünüm de aynı bugünüm de. Bu konuda o dönemimi Gezegen Mehmet'e, Afrikalı Ali'ye sorabilirler. Hatta CNN Türk ve Kanal D yıllarımı da Rasim Ozan anlatsın.

Muhafazakâr mısın?

Ne kadar muhafazakârım bilemiyorum ama çocukluğumdan bu yana çok inançlıyım. Demokrat bir insanım karşı tarafa da çok saygılıyım ama benim düşünceme saygı duyulmadığında çileden çıkıyorum.

"BAŞBAKAN ERDOĞAN İÇİN HEP DUA ETTİM"

Peki, Başbakan seni seviyor mu, senin onu sevdiğin kadar? Farkında mı senin?

Benim onu ne kadar çok sevdiğimin farkında, bence biliyor. Samimiyetimi biliyor Beyefendi. Ben onun için hep dua ettim, etmeye de devam edeceğim. Bana insanlar diyor ki "Neden CNNTürk'deyken, Star'dayken bu görüşlerini belli etmiyordun?" Ben size soruyorum şimdi: Beni bilen biliyordu zaten. Benim nasıl bir insan olduğumu. Ben hiçbir şeyi saklamam. Ben de eskiden içki içtim. Ben de günahlar işledim. Ama yıllar önce tövbe ettim. Şimdi içmiyorum. Çok şükür elimden geldiğince iyi bir insan olmaya çalışıyorum. Allah'ın beni devamlı gördüğünü bildiğim için ona göre yaşıyorum.

"BAŞBAKAN'A SAYGI DUYAN HERKESE BEN DE SAYGI DUYUYORUM"[page_end]

Ertem Şener deyince akla spor geliyor. Sen siyasi rengini belli ettiğinde insanlar şaşırıyor olamaz mı?

Niye etmeyecek mişim? Neden etmeyeyim? Türkiye'de hangi takımı tutuğunu söyleyen ilk spor spikeri benim. Ben "Beşiktaşlıyım" dedim. Başım dimdik hem de. Milyonların önünde söyledim. Ben hiçbir şey saklamam. Ben eşimle tanıştığımda beş dakika içinde evlenme teklifi eden bir adamım. Ben ateşli bir adamım. Ruhu bedenine sığmayan bir adam hem de. Ben içimdeki düşüncelerimi, fikirlerimi yansıtırım. Elinde bayrakla gezen bir adamım.

"ANNEM VE EŞİMİN NAMUSU GİBİ ERDOĞAN'A GÜVENİYORUM. O SESLER MONTAJ"

Velev ki başbakan ve oğluna ait olduğu iddia edilen o ses kaydı doğru çıktı. Tabii asla böyle bir düşüncemiz olamaz ama farz edelim ki öyle. Düşüncelerin değişir mi, sevgin, saygın?

Biraz ağır olacak ama anneme ve karıma nasıl güveniyorsam, Başbakanımıza da o kadar güveniyorum. Annemin ve eşimin namusuna ne kadar güveniyorsam hem Sayın Erdoğan hem de Bilal Bey'e o kadar güveniyorum. Ben 29 Aralık'ta bir tweet atmıştım "Bilal Erdoğan'ın alnı secdeli, adam gibi adam. Bu ülke için dertli mi dertli" niye rahatsız oldular? Bu konuda beni bazı kötü niyetli insanların önüne atanlarla önce bu dünyada adalet önünde hesaplaşacağız.Hadi bu dünya neyse de kalbimi kıranları Allah'a havale ettim bu işin bir de öbür dünyada hesabı var.

Gelinen süreçte hala o tweetin arkasında mısın?

Sonuna kadar hem de... Ben eşime nasıl güveniyorsam onlara da öyle güveniyorum. Benim maaşımı Başbakan vermiyor ki, ben Başbakan'ı görmüyorum bile. Ben nasıl yalakalık yapayım? Bunlar benim en samimi duygularım.

"CEMAATE YAKINLIĞIM 17 ARALIK'LA BİTTİ"

Cemaate yakınlığın var mı? Gülen Cemaati konusunda düşüncelerini merak ettim doğrusu?

Evet, cemaate yakınlığım vardı. Vardı!.. Artık bitti... Onların da benim ile...

"DAHA DA GİTMEM TÜRKÇE OLİMPİYATLARINA"

Bu kavganın kazananı ya da kaybedeni kim olur?

Ben Başbakanımızın çok samimi olduğunu düşünüyorum. Bana diyorlar ki: "Daha düne kadar Türkçe Olimpiyatları'nda sen de Hocaefendi'yi övüyordun." Evet övüyordum. Ama artık Türkçe Olimpiyatlarına da gitmeyeceğim. Hiçbir bağım kalmamıştır cemaatle. 17 Aralık'tan sonra tarafımı belli ettim. Başbakanımıza haksızlık yapıldığını düşünüyorum. Benim tarafım Başbakanımızın yanı.

Yorumlar
TREND HABERLER