SÜPER LİG

Ertuğrul Sağlam'dan maç sonu isyan

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Fenerbahçe maçının ardından açıklamalarda bulundu.

Ertuğrul Sağlam'dan maç sonu isyan

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'nde oynanan ve 1-0 kaybettikleri Fenerbahçe maçının ardından önemli açıklamalarda bulundu.

Ertuğrul Sağlam'ın maç sonu ilk açıklamaları şöyle:

"Geçen seneki kadronun hemen hemen tamamına yakınını değiştirmiş bir takımız. Hala uyum sorunu yaşıyoruz. Bugün ilk devre çok iyi olmadı. İkinci yarı daha futbol adına bir şeyler yapmaya çalıştık. Yediğimiz golün dışında pozisyon vermeden işi götürdük. Golü bulduktan sonra rakibi eksik yakaladığımız pozisyonlar vardı."

"İkinci yarının tek pozisyonu gol oldu"

"İkinci yarının tek pozisyonu gol oldu sonra. Baskılarımız da oldu, ama golü bulamadık. İkinci yarıda oynadığımız oyun ile puanı hak ettiğimizi düşünüyorum. İkinci yarıdaki mücadeleden, çocukların isteğinden memnunum. Hatalarımızı giderip, iyi yaptığımız şeyleri daha iyi yaparsak, bu takım iyi olacak."

Ertuğrul Sağlam'ın basın toplantısındaki açıklamaları ise şöyle:

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Fenerbahçe karşısında 2-1 mağlup oldukları maçta, ikinci yarı daha iyi oynadıklarını ancak bu devrede rakibe verdikleri tek pozisyonla sahadan yenilgiyle ayrıldıklarını söyledi.

Ertuğrul Sağlam, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, ilk yarı istedikleri oyunu ortaya koyamadıklarını belirterek, "Hem mücadele hem futbol kalitesi açısından çok fazla bir şey ortaya koyamadık. İkinci yarı futbol oynamaya çalıştık. İkinci yarının tek pozisyonunda golü yedik, geriye düştük. Sonra yine mücadele ettik. Dengelemek için baskımız vardı" dedi.  
 

"Robin Van Persie'nin dışında pozisyon vermedik"

İkinci yarıda savunmayı iyi kapattıklarını ve Van Persie'nin dışında pozisyon vermediklerini kaydeden Ertuğrul Sağlam, "Maçı 1-1'e getirdikten sonra rakip defansı eksik yakaladığımız birkaç pozisyon var. Daha iyi organize olabilirdik ve öne geçebilirdik. İkinci yarıdaki mücadeleyle puanı hak ettiğimizi düşünüyorum" diye konuştu.

Geçen sezonki kadronun tamamen değiştiğine dikkati çeken Ertuğrul Sağlam, şunları kaydetti:

"Organizasyonda eksiğimiz var. Bir süreç yaşıyoruz. Bu takım gerçekten iyi oyunculardan kurulu. Oyuncular birbirlerini daha iyi anlamaya başladığında daha güzel şeyler yapacağız. Bu başlangıcın da önümüzdeki Eskişehirspor maçında olması en büyük temennimiz. Ben bu çocuklara güveniyorum."

Hakemlere eleştiri

Ertuğrul Sağlam, hakem kararlarıyla ilgili soruyu yanıtlarken, genel bir eleştiride bulundu. İkinci golden sonra maçın hakemi Barış Şimşek'in Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereia'nın yardımcılarından birini tribüne gönderdiğini belirten Ertuğrul Sağlam, hoş bir durumun yaşanmadığını vurguladı.

"Hakemle alakalı ne söylesek boş" diyen Ertuğrul Sağlam, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yarın hemen unutulacak. Kendimizi bu konuda hırpalayıp, moralimizi ve motivasyonumuzu bozmanın anlamı yok. Bütün ülke görüyor. Hakemlerin bazı konularda belirli takımlara hoşgörüyle yaklaşmasının acısını Avrupa'da çekiyoruz. Milli takımdaki oyuncularımız bunlara alışıyor. Kulüp maçlarında (Avrupa'da) hakemler en ufak taviz vermiyor. Türk futbolunun Avrupa düzeyine çıkması ve orada kalabilmesi için önemli unsurlardan biri bu. Oradaki hakem yönetimlerinin, anlayışlarının aynısının Türkiye'de yapılması gerekir ki dışarı çıktığımızda Avrupalı hakem yönettiğinde, buradaki muameleyi beklemeyelim." 

Yorumlar
TREND HABERLER