AVRUPA LİGİ

Eski dosttan Dortmund'a bir darbe

UEFA Avrupa Ligi'nde çeyrek final ilk maçında "Jurgen Kloop derbisi" oynandı.

Eski dosttan Dortmund'a bir darbe

Eski takımı Borussia Dortmund karşısında Liverpool'un başında Signal Iduna Park'a dönen Alman teknik adam, avantajlı skoru almayı bildi....

Borussia Dortmund 1 - 1 Liverpool

UEFA Avrupa Ligi'nde çeyrek final ilk maçında Borussia Dortmund ile Liverpool karşı karşıya geldi, mücadele sonunda İngiliz temsilcisi rövanş için avantajlı skoru almayı bildi.

Dortmund mücadeleye Weidenfeller, Piszczek, Bender, Hummels, Schmelzer, Castro, Weigl, Durm, Mkhitaryan, Reus, Aubameyang 11'i ile başladı.  Liverpool'un ilk 11'i ise Mignolet, Clyne, Lovren, Sakho, Moreno, Henderson, Can, Milner, Lallana, Coutinho ve Origi'den oluştu.

İspanya derbisini Sevilla kazandı

Dev maça Signal Iduna Park ev sahipliği yaparken, 7 sene Dortmund'u çalıştıran Liverpool menajeri Jurgen Kloop, bir sezon sonra eski evine dönmüş oldu. Eski takımına karşı yeni takımıyla sahada olan Alman teknik adam stadyumda alkışlarla karşılanırken, maç öncesinde takımı yerine Dortmund takımının ısınmasını izlemesi de dikkat çekti. 

Mücadelede üstünlüğün B.Dortmund'da olduğu anlarda ilk gol ise rakip takımdan geldi. 36. dakikada Divock Origi attığı golle İngiliz taraftarları ayağa kaldırdı. Bu gol sonrasında Liverpool daha da etkili hale gelirken, yine de başka gol bulamadan ilk yarı kapandı. İkinci yarıya Dortmund değişikliklerle başlarken, Eric Durm'un yerine Nuri Şahin oyuna dahil oldu. 48'de Mats Hummels kafa vuruşuyla Alman ekibine eşitliği getirirken, bu gol sonrasında Weidenfeller de kalesinde adeta devleşerek takımının 2. golü yemesini bir kaç pozisyonda önledi.

Mücadelede kalan dakikalar başka gol getirmeyince, Liverrpool rövanş için avantajlı skoru elde etmiş oldu. "Jurgen Kloop derbisinin" rövanşı 14 Nisan'da Anfield'da oynanacak.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER