SPOR MEDYASI

Eski futbolcunun FETÖ itirafı çok konuşulacak

Galatasaray ve Fenerbahçe'nin eski futbolcusu Semih Yuvakuran, FETÖ'nün yetkisiz teknik direktörlere diploma ayarlayarak takım çalıştırmalarını sağladığını söyledi.

Eski futbolcunun FETÖ itirafı çok konuşulacak

FETÖ'nün Türk futbolundaki yapılanmasının pazartesi gecesi A Haber'de A'dan Z'ye masaya yatırıldığı programda yapılan itiraflar önemli bir gerçeği daha gözler önüne serdi…

5 saati aşkın süren programa telefonla katılan, eski G.Saray ve F.Bahçeli futbolcu, bugün ise teknik direktör olan Semih Yuvakuran önemli bir gerçeği gözler önüne serdi. Yuvakuran, Türk futbolunun zarar görmemesi için bazı yasakların olmasının önemini vurguladı.

Fethullah Gülen: Dualarla himmetlerle Galatasaray'ı ayağa kaldırmak lazım

Yuvakuran şöyle konuştu: "Bakın dünya starı Zidane'ın diploması yetmiyordu, genç takım çalıştırdı. Bu yüzden ona tam 6 ay hak mahrumiyeti cezası verildi. Bizde ise yetkisi olmadığı halde PTT 1. Lig'de takım çalıştıran hocalar var. Başkasının diploması ile takım çalıştıranlar var. FETÖ yapılanması ile bunlara göz yumuluyor. Şayet Türkiye'de bu yasak getirilmezse Türk futbolu bir yere gelemez. Diplomanın bir önemi olmalı!"

FUTBOLLARINA BAKAN YOK!

Bir dönem FETÖ'nün ikinci adamı olan Latif Erdoğan ise Yuvakuran'ın anlattıklarına destek verdi: "Futbolda yapılanları dinledikçe hiç şaşırmıyorum. Bunlar askerde de, hukukta da, hayatın içinde aklınıza gelecek her alanda aynı şeyi uyguladı. Kendi adamlarına yer açtılar. Bakın 15 Temmuz sonrasında yakalanan generallere şöyle baktım hepsini talebelik döneminden tanırım. Bunların general olması beni şaşırttı. Bunlar albaylıktan emekli olmuştur dedim ama nerelere gelmişler. Bunlar cemaat aidatı içinde yapılmış terfiler. İşte aynı şeyleri futbolun içinde de yapmışlar. Bu nedenle futbolcu yetişmemiş. Ne kadar himmet veriyorsa, ne kadar gazeteye abone oluyorsa ona göre değer veriyorlar. Futbollarına hiç bakmadılar."

FUTBOLDAKİNİ ANLATIN

Bu meselenin cemaata karşı gelme meselesi olmadığını devletin bekasının söz konusu olduğunu vurgulayan Latif Erdoğan önemli bir uyarıda da bulundu: "Ben 15 Temmuz sonrasında arkadaşlarıma dedim ki, bana gelmeyin bildiğiniz her şeyi gidin devletin adli makamlarına anlatın. Onlar da gidip anlattılar. Operasyonlar da bu açıklamalar nezdinde yapıldı. Şimdi size de şunu söylüyorum; sizlerde kendi futbol camianızın içinde arkadaşlarınıza çağrıda bulunun. Sizin çağrınız çok önemli. Sizlerden cesaret alırlar."

PARANIN ÇAR-ÇUR EDİLİŞİ HEP FETÖ YÜZÜNDEN

Programa telefonla bağlanan Teknik Direktör Giray Bulak da FETÖ ile ilgili olarak, "10 yıl Evren (Turhan) ile Ankara'da aynı sitede oturduk. Benim takımımda oynuyordu. Bana o günlerde FETÖ'cüleri anlatmıştı. Evren, 'Hocam İstanbul'da üç tane ev var. Biri Anadolu tarafında, ikisi Rumeli tarafında. Beni de bu evlere çağırıyorlar. Birkaç defa gittim gördüm. Kimler yoktu ki', diye anlatırdı. Futbolun içinde bu çirkin yapının olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu iş Cumhurbaşkanımızın danışmanlarına kadar, yakın korumasına kadar uzanabiliyorsa futbol kulüplerinde başkanlara, teknik adamlara ulaşması çok daha kolay. Futbolda bugün 14 yabancıya dönülmesi, futbolda başarısızlığın olması, paranın çar-çur edilip dışarı pompalanması hep FETÖ yapılanmasının eseridir." ifadesini kullandı.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER