ESKİŞEHİRSPOR

Eskişehirspor sert bir açıklama yayınladı!

Eskişehirspor Kulübü, Gaziantepspor maçına taraftarlarının alınmayacak olması üzerine bir açıklama yayınladı..

Eskişehirspor sert bir açıklama yayınladı!

Eskişehirspor Kulübü'nden yapılan açıklama şöyle:
"Böyle önemli bir maç öncesi gerilimi yükseltmenin kimseye faydası olmaz.

Öncelikle bugün itibariyle, Gaziantep Valiliği İl Emniyet Müdürlüğü’nün almış olduğu kararla “misafir seyirci” olan taraftarlarımızın Gaziantepspor-Eskişehirspor maçını izleme hakkından sudan bahaneler gerekçe gösterilerek mahrum bırakılması, akabinde de Gaziantepspor Asbaşkanı Bülent Konca’nın kulübümüz ve takımımızla ilgili yapmış olduğu sportmen dışı açıklamaları şiddetle kınıyoruz.

Her iki takımın da sahada elde edeceği başarılarla kendi kaderini belirleyeceği bu maç öncesinde bizleri ve Türkiye’deki tüm deplasmanları kendi evimizde oynadığımız maçlara çeviren taraftarlarımızı geren ve itham eden açıklamaların sebebini her ne kadar tahmin etsek de, bunun Türk futboluna vereceği zararı muhataplarımıza hatırlatmak istiyoruz.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın, Türkiye Futbol Federasyonu katkıları ve İçişleri Bakanlığı ile Adalet Bakanlığı’nın işbirliğinde Sapanca’da düzenlediği “Sporda Şiddetin Önlenmesi ve Tahkim Çalıştayı” halen devam ederken, bu ruha ters ve ortamı geren bir kararın alınmış olmasına anlam verememek istiyoruz.

Bugüne kadar, sahaya yansıyan olaylardan dolayı herhangi bir ceza almamış kulübümüzün taraftarının, keyfi bir kararla maça girişine engel koymak, bundan sonraki maçlar için de daha büyük keyfiyetlere yol açabilecek bir emsal oluşturmak demektir.

Maç sahada kazanılır.

Bu tip kararları ve yapılan açıklamaları, Gaziantepspor Kulübü Yönetim Kurulu tarafından düzenlenen “ücretsiz Passolig” kampanyası ile birleştirdiğiniz zaman bilinçli ve sistemli bir şekilde ortamı germenin amacının nedeni ortaya çıkmaktadır.

Hakem hatalarına göstermiş olduğu tepki nedeniyle, 45 günlük hak mahrumiyeti almış bir Başkan’a sahip bir kulübün, haftalardır süren mücadelesine gölge düşürerek, taraftarını sahaya almayacak kararlara imza atarak başarıya ulaşacağını sananlarla ilgili yorumumuzu kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.

Biz, bu tip amacı belli oyunlara alet olmayacağız.

Hem camiamızdan, hem de taraftarımızdan itidalle takımımızı desteklemelerini, gelişmeleri soğukkanlılıkla takip etmelerini ve bu tip oyunlara alet olmamalarını rica ediyoruz.

Biz hukuki olarak yapılması gerekenlerle ilgili çalışmaları başlatmış durumdayız.

Kimse unutmasın; Böyle önemli bir maç öncesi gerilimi yükseltmenin kimseye faydası olmayacaktır.

Kimse unutmasın; Eskişehirspor Kulübü, kuruluşundaki ruh ve azimle Gaziantepspor maçında başarıya ulaşmak için sportif olarak elinden geleni yapacaktır. Bu konuda her zaman olduğu gibi teknik heyetimize ve takımımıza güvenimiz tamdır.

Kimse unutmasın; Bu tip suni gerginliğin takımımızı olumsuz etkilememesi için gereği ne ise yapacağız.

Böyle bir maç öncesinde, gerçeklerle alakası olmayan bir gündem yaratmak isteyenlerin değil, bütün şehrin arması için birleştiği, omuz omuza tek yürek bir şekilde mücadele sergileyenlerin başarılı olması için hep birlikte bu maçı kazanmaya odaklanmış durumdayız"

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER