DİĞER HABERLER

Eskrimde hedef büyük

Türkiye Eskrim Federasyonu Başkanı Müminhan Bilgin hedefleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Eskrimde hedef büyük
Türkiye Eskrim Federasyonu Başkanı Müminhan Bilgin, 2016 yılına kadar en az 70 ilde eskrim sporunu faal hala getirmeyi planladıklarını belirterek, aktif sporcu sayısını da 10 bine çıkarmayı hedeflediklerini kaydetti.

Bilgin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2007 yılında Türkiye'de 11 ilde eskrim sporunun faaliyetlerinin yürütüldüğünü ifade ederek, bugün sayının 45 ile çıktığını bildirdi.

Eskrim oyuncusu sayısında da son yıllarda gözle görüşür artış yaşandığını vurgulayan Bilgin, "Bayrağı teslim aldığımız 2007 yılında, 240 civarında sporcu müsabıktı. Bugün hamdolsun 3 bin sporcuya ulaştık. Hedefimiz, 2016'ya kadar eskrim sporunu en az 70 ilde faal hala getirmek ve aktif 10 bin sporcuyu yakalamak. Bu sporcu sayısına ulaştığımızda rakip ülkelerle rekabet edebilme düzeyine yaklaşacağız" dedi.

Bilgin, Türkiye'nin eskrim alanında "gençler" ve "yıldızlar" kategorilerinde dereceler elde ettiklerini, bu başarıları "büyükler" kategorisinde de görmek istediklerini ifade ederek, "Hedefimiz 2016 Rio Olimpiyatları'nda yer alabilmek ve 2020'lerde madalya alabilmek. Bunun için yurt içinde ve yurt dışındaki hazırlıklarımıza hızla devam ediyoruz. 2016-2023 vizyon politikamızı ve kitapçığımızı hazırladık. Oradaki maddelerimize göre çalışmalarımıza devam ediyoruz ve 2023'te olimpiyatlardan madalya alan bir ülke normuna ulaşacağımızı düşünüyoruz" diye konuştu.

ESKRİM ANADOLU'DA YAYILIYOR

Özellikle 8 yaş ve üstü gruplara ulaşmak için çeşitli faaliyetler yürüttüklerini anlatan Müminhan Bilgin, Anadolu'da eskrim sporunun gittikçe yayıldığını belirtti.

Bilgin, spora başlamaya hevesli kişilerin sayısının artmasının kendilerini mutlu ettiğini söyleyerek, şöyle konuştu:

HIZLA ANTRENÖR YETİŞTİRİYORUZ 

"Biz 2006 yılında Türkiye Şampiyonası'nı 60-70 kişiyle yapıyorduk, bugün bin 200 kişi katılıyor, burada da hedefimiz 3 bin kişi. Minik sporcularımıza ulaşmak için de okullarımıza ve özel eğitim kurumlarımıza yayılıyoruz. Tabi ki bunun için ana unsurlardan biri de antrenör. Hızla antrenör yetiştirmeye çalışıyoruz çünkü 70 ile ulaşacağız, orada antrenör olmazsa eskrimi tanıtamayız.

Şuanda yoğun bir biçimde antrenör eğitimlerine devam ediyoruz. Türkiye'de son yıllardaki sportif tesisler anlamında atılımları da iyi değerlendirdiğimizi düşünüyorum. Büyük bir potansiyel genişlemesi var. Ama şunu belirtmek lazım, spora verilen maddi desteğin yanında mutlaka sistematik olarak da değişikliklere ihtiyaç var. Bunları büyüklerimize aktarıyoruz." 

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER