MİLLİ TAKIM

EURO 2016 Elemelerinde tur atlayan takımlar

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri'nde, C, E ve G grubunda maçlar tamamlandı. İşte tur atlayan takımlar..

EURO 2016 Elemelerinde tur atlayan takımlar

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) Elemeleri G Grubu'nda yapılan 10. ve son hafta maçlarının ardından Avusturya ve Rusya, Fransa'daki finallere gitmeye hak kazandı. Grubu üçüncü sırada bitiren İsveç ise finaller için play-off oynayacak.

EURO 2016'ya katılmayı haftalar öncesinde garantileyen Avusturya, grubun zayıf ekiplerinden Lihtenştayn'ı Arnautovic ve Janko'dan (2) gelen gollerle 3-0 mağlup etti.

Son karşılaşmalara, 2'ncilik yarışı verdiği İsveç'in 2 puan önünde giren Rusya, konuk ettiği Karadağ'ı Kuzmin'in 33 ve Kokorin'in 37. dakikada penaltıdan attığı gollerle 2-0 yendi. 

Türkiye İzlanda maçı son dakika dakika canlı anlatımıTürkiye İzlanda maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi şifresiz kanalda?, Türkiye İzlanda maçı 13 Ekim Salı günü Torku Konya Arena Stadı'nda oynanacak. Saat 21.45'teki maç Show TV'den şifresiz olarak yayınlanacak.

İsveç de sahasında oynadığı Moldova karşılaşmasından, 24. dakikada Ibrahimovic ve 48. dakikada Trabzonspor'da forma giyen Erkan Zengin'in kaydettiği gollerle 2-0 galip ayrıldı.

Maçların tamamlanmasıyla puanını 28'e çıkaran Avusturya ve 20'ye yükselten Rusya, EURO 2016 biletini aldı. İsveç ise finallere gidebilmek için play-off'ta mücadele edecek.

G Grubu'nda yapılan karşılaşmaların sonuçları ve puan durumu şöyle:

Avusturya-Lihtenştayn: 3-0

İsveç-Moldova: 2-0

Rusya-Karadağ: 2-0 

E GRUBUNDA İNGİLTERE VE İSVİÇRE
EURO 2016'ya katılmayı önceki haftalarda garantileyen İngiltere, deplasmanda Litvanya'yı Barkley, Arlauskis (kendi kalesine) ve Oxlade-Chamberlain'in golleriyle 3-0 yendi. İngiltere böylece gruptaki maçlarının tamamından 3 puan aldı.

İngiltere gibi son maçlar öncesi finallere gitmesi kesinleşen İsviçre, Estonya deplasmanından Klavan'ın 90+4'üncü dakikada kendi kalesine attığı golle 1-0 galip ayrıldı.

Slovenya ise konuk olduğu grubun son sırasındaki San Marino'yu, Cesar ve Pecnik'in golleriyle 2-0 mağlup ederek grubu 3. sırada bitirdi ve play-off'lara gitmeyi başardı.

E Grubu'nda yapılan karşılaşmaların sonuçları ve puan durumu şöyle:

Litvanya-İngiltere: 0-3

San Marino-Slovenya: 0-2

Estonya-İsviçre: 0-1 

C GRUBUNDA İSPANYA VE SLOVAKYA
Son maçlar öncesinde 3. sırada bulunan Ukrayna ile liderliği garantileyen İspanya arasındaki karşılaşmada gülen taraf, 1-0'lık skorla misafir ekip İspanya oldu. "Matadorlar"a galibiyeti getiren golü, 22. dakikada Mario Gaspar attı. İspanya Milli Takımı formasını 100. kez giyen Cesc Fabregas, 25. dakikada kullandığı penaltı atışında kaleci Pyatov'u geçemedi. 

EURO 2016'ya gitme şansımız Kazakistan'a bağlıEn iyi 3'üncü olup EURO 2016'ya direkt gitmek isteyen milliler, İzlanda'yı yenip Kazakistan'ın Letonya'yı mağlup etmesini bekleyecek.

Grup 2'ncisi Slovakya, Hamsik, Nemec ve Mak'la ilk 30 dakikada 3 gol bulduğu Lüksemburg deplasmanından 4-2 galip ayrıldı. Lüksemburg, 61. dakikada Mutsch ve 65. dakikada Gerson ile farkı bire indirse de 90+1'inci dakikada bir kez daha sahneye çıkan Hamsik, skoru belirledi.

İddiası bulunmayan takımlar Belarus ile Makedonya arasındaki maçta ise gol sesi çıkmadı.

Bu sonuçlarla 27 puan toplayan İspanya ve 22 puanlı Slovakya, Fransa'da düzenlenecek EURO 2016'ya katılma hakkı kazandı. Grupta 19 puanla 3. sırayı alan Ukrayna ise play-off mücadelesi verecek.

TÜRKİYE'NİN EN İYİ 3.'LÜK ŞANSI YÜKSELDİ
Ukrayna, İspanya karşısındaki 1-0'lık yenilgiyle grup sonuncularından kazanılan puanlar düşülerek hesaplanan en iyi 3'üncü sıralamasında 13 puanda kaldı ve direkt katılım şansını yitirdi.

Böylece eleme gruplarının "en iyi 3. takımı" kontenjanından EURO 2016'ya katılma ihtimali devam eden Türkiye'nin şansı arttı. İzlanda maçı öncesi 9 puanı bulunan Türkiye, bu karşılaşmayı kazanıp Kazakistan'ın da deplasmanda Letonya'yı yenerek son sıraya itmesi halinde 16 puana ulaşarak "en iyi 3. takım" olacak.

Aksi durumda 15 puanla sıralamanın zirvesinde yer alan F Grubu 3'üncüsü Macaristan, EURO 2016'ya gidecek. 

C Grubu'nda yapılan karşılaşmaların sonuçları ve puan durumu şöyle:

Ukrayna-İspanya: 0-1

Lüksemburg-Slovakya: 2-4

Belarus-Makedonya: 0-0

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER