YAZARLAR

Euro 2016 için daha fazlası gerekli..

Henüz zaman varken Fatih Terim’in eski futbolcuları kampa dahil etme gibi fantastik işleri bırakıp teknik açıdan takıma müdahalelerde bulunacak hamleler yapmalı.

Fatih Ucuz
Fatih Ucuz[email protected]

İki maçın toplamından çıkarılacak bazı sonuçlar var;

1.Volkan Babacan iki maçtada majör bir hata yapmadı ama çok iyi bir kaleci ihtiyacımız daha var. Sosyal konuları bir kenara bırakıp Volkan Demirel’e tekrar açmalıyız milli takım kapılarını. Gerekirse yedek otursun ama takımda olmalı!

2.Orjini defans olan en az 3 stoper bulundurmalıyız kadroda. Ahmet genç,yetenekli ama tecrübesiz. Onunla yola çıkmak kendisine de takıma da haksızlık. Henüz o seviyede değil. Ömer Toprak’ta yine sosyal sebeplerle kullanamadığımız çok iyi bir defans oyuncusu. Fatih hoca bu konuyu artık halletmeli. Ömer bu takımda olmalı..

3.İki maçtada defanstaki görevini başarı ile yapsada M.Total milli takımın ortahasında olmalı. İki maçtada Topal’ın eksikliğinde Selçuk biraz daha geride durmak zorunda kaldı ve ofansif açıdan yeteri kadar faydalanamadık kendisinden. Ozan, Selçuk’un işini yapmaya çalıştı ama oda tecrübesiz ve oyunu Selçuk kadar iyi iki yönlü oynayamıyor.

4.Cenk iyi bir santrafor buna şüphe yok. Hatta Burak iyileşmiş olsa bile Euro2016’da Cenk olmalı ilk 11’de. Burak kazandığı bireysel başarılarından ötürü artık egosu olan bir forvet oyuncusu. Lakin Cenk henüz aç ve konsantrasyonu Burak’a kıyasla konsantrasyonu üst düzeyde. Ama Cenk ve Burak dışında kemik gibi bir santrafora daha ihtiyacımız var.

5.Oğuzhan ve Hakan’dan birini ilk 11’de tercih etmeli Fatih hoca. Arda’yı da dahil edersek 3 tane 10 numara ile oynamak dün akşamda gördüğümüz gibi kanatlarda sıkıntıya sebep oluyor. Arda sol açık mevkiinde başarılı ama Hakan sağ açıkta etkisiz kalıyor. Üstelik dün gece ordan özellikle ilk yarıda çok atak yedik. Sağ açıkta Volkan Şen, Gökhan Töre, Kerim Frei gibi çalım atıp kat eden oyunculardan birini kullanmalı Fatih hoca.

Milli takım özellikle dün akşamki Avusturya maçında rakibine çok fazla oynama imkanı verdi. 2-1 kazandık ama dürüst olmak gerekirse şanslıydık. Hakan’ın bireysel becerisi ve Avusturya kalecisi Ramazan’ın olağandışı hatası bize galibiyeti getirdi. Yoksa buda kaçarmı diyeceğimiz hiç pozisyona giremedik. Fatih hoca bunları mutlaka değerlendirecektir.

Almanya-İngiltere hazırlık maçını izledikten sonra İngiltere hakkında fikirlerim değişti. Beklentilerim arttı. Genç atletik ve organize bir takımlar. Ama bizim iki maçımız sonunda çıkardığım sonuç çok parlak değil. Grup aşamasında elenme ihtimalimiz bile azımsanmayacak derecede yüksek... Henüz zaman varken Fatih Terim’in eski futbolcuları kampa dahil etme gibi fantastik işleri bırakıp, teknik açıdan takıma müdahalelerde bulunacak hamleler yapmalı.

Yorumlar
TREND HABERLER