SPOR GÜNDEMİ

EURO 2020 için kaç ülke başvurdu?

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'na (EURO 2020) evsahipliği adaylığı için 19 ülke başvurdu.

EURO 2020 için kaç ülke başvurdu?
UEFA'nın internet sitesinde yapılan açıklamada, Avrupa'da 13 farklı kentte oynanacak EURO 2020'nin başvuru süresinin bittiği ve 19 ülkeden teklif alındığı bildirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen UEFA Başkanı Michel Platini, şampiyonaya evsahipliği yapmak için birçok ülkenin başvurmasından oldukça memnun olduğunu belirterek, "Avrupa'dan birçok ülkesinde oynanacak turnuvanın 60. yıl dönümü, tarihe geçecek" dedi.

EURO 2020 heyecanının, Avrupa kıtasında birçok farklı ülkede yaşanacağını ve turnuvayı canlı izleyen seyirci sayısının bu sayede artacağını belirten Platini, aday olan tüm ülkelere şans diledi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), dün EURO 2020 yarı final ve final müsabakaları için evsahibi adayı olunmayacağını açıklamıştı.

Aday ülkeler ve kentler şöyle:

Azerbaycan/Bakü, Belarus/Minsk, Belçika/Brüksel, Bulgaristan/Sofya, Danimarka/Kopenhag, İngiltere/Londra, Makedonya/Üsküp, Almanya/Münih, Macaristan/Budapeşte, İsrail/Kudüs, İtalya/Roma, Hollanda/Amsterdam, İrlanda Cumhuriyeti/Dublin, Romanya/Bükreş, Rusya/Saint Petersburg, İskoçya/Glasgow, İspanya/Bilbao, İsveç/Stockholm, Galler/Cardiff.

Yarı final ve final maçları: İngiltere/Londra ve Almanya/Münih

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER