YAZARLAR

Euroleague, FİBA, TBF... Hepsi ayrı telden çalıyor...

Euroleague, FİBA, TBF... Hepsi ayrı telden çalıyor...

Muhammed Işık
Muhammed Işık[email protected]

Hepiniz biliyorsunuz ki Beko Basketbol Ligi final serisi enteresan olaylara sahne oldu. Fenerbahçe Ülker’in evinde başlayan seri önce 2-0 oldu, Galatasaray’ın sahasında ise durum 2-2’ye geldi. Ne olduysa 3-3’e gelen seride son maç öncesinde oldu. Galatasaray maça çıkmıyoruz dedi. Gerekçe olarak da “can güvenliğimiz yok” dedi.

Serideki tüm maçları değerlendirdiğimizde Galatasaray sahasında olan olaylar bardağı taşırmıştır. Maç boyu edilen küfürler, Fenerbahçe Ülker’li yöneticilere yapılan fiziki saldırılar ve hakem hatalarından sonra biz maça çıkmıyoruz, can güvenliğimiz yok demek inandırıcı gelmiyor. Kaldı ki bunu demek Türkiye Cumhuriyeti’ne ve Emniyet güçlerine hakarettir.

Netice itibari ile Türkiye Basketbol Federasyonu seriyi 4-3 Fenerbahçe Ülker lehine tescillemiş ve şampiyon ilan etmiştir. Galatasaray parkeden kaçmış ve futboldan sonra basketbol branşında da mızıkçılık yapmaya başlamıştır. Parkede rakibini yenemeyeceğini anlayan ve rakibinin kupa kaldırmasını engellemek için yapılmış bir eylemdir. Fenerbahçe Spor Kulübü hazırlamış olduğu tişört ile en güzel cevabı vermiştir.

FENERBAHÇE 

Federasyon Başkanı, final maçına çıkmayan bir takımın Euroleague’de oynayamayacağını açıklamasına rağmen, hatta Fiba’nın da aynı konuda görüş bildirmesine rağmen Euroleague yönetiminin tamamen “ticari” nedenlerden dolayı bunu kabul etmek istememesi kurulan tezgâhın ispatıdır. Eğer Galatasaray Euroleague maçlarına çıkarsa Federasyon ve Fiba’nın itibarı ne olacak? Onların bu konuda net tavır sergilemesi gerekmektedir. Ülke Federasyonunun onay vermediği bir takım asla bu tür organizasyonlarda yer almamalıdır. Fenerbahçe Ülker A lisansına sahip bir kulüptür. Zaten ligi ilk 8 sırada bitirdiği zaman bu turnuvaya katılma hakkı var. Bu hak, Fenerbahçe’ye kendi liginde final oynamama hakkı vermez. Kendi ülke Federasyonunu kazımamanın ağır şekilde cezalandırılması gerekir.

Bekleyip göreceğiz. Futboldan sonra Basketbol’da da mağdur edebiyatı yapmaya çalışan Galatasaray’ın ödemediği vergiler, Spk’da yaptığı usulsüzlükler, transferde yaptığı ayartmalara ne cezalar gelecek. Basketbol ve Voleybol takımlarında küçülme kararı almayı düşünen Galatasaray’ın bu oyunu elbette gün yüzüne çıkacak. Final maçına çıkmamak sadece bahaneydi.

Basketbolcularına şampiyonluk primlerini vermesi de sizi kandırmasın çünkü vermek zorundadır. Yabancı oyuncuların bu konuda haklarını istediklerini duydum. Onlar sadece alacakları paraya bakar. Fenerbahçe’nin şampiyonluk kutlamasına katılan Galatasaray’lı oyuncular için paralarını aldıktan sonra sorun yok.

Fenerbahçe Ülker taraftarı da Galatasaray kulübünü mahkemeye vererek bilet paralarını geri alabilirler.

Bu arada yazımı bitirdikten sonra Aziz Yıldırım hakkında yeniden yargılama yolunun açıldığını öğrendim. Diğer takım taraftarları bana Ergenekon ve Balyoz davalarında yeniden yargılanmayı kabul etmiyorsun ama şike davasında neden ediyorsun diye sorabilirler. Şike davasının uydurma bir dava olduğu, delillerin geçersiz ve sahte olduğu bir davadır. Balyoz ve Ergenekon gibi darbe girişimi değildir. Yeniden yargılamanın hayırlı olmasını diliyorum. Bu dava neticesinde Fenerbahçe Spor Kulübünün aklanacağını, yerel ve ulusal liglerde haklarını geri alacağını düşünüyorum.  

Yorumlar
TREND HABERLER