BASKETBOL

Euroleague'e NBA modeli gerekli

CSKA Moskova’nın Başantrenör’ü Dimitris Itoudis Euroleague'in sisteminin çok karmaşık olduğunu söyleyerek NBA'deki gibi playoff sisteminin gelmesi gerektiğini söyledi.

Euroleague'e NBA modeli gerekli

Euroleague’in yeni formatından, CSKA’nın durumuna kadar bir çok konuda fikrini söyleyen Itoudis, Euroleague’e Playoff sisteminin gelmesinden yana.

Yeni sistemi anlamadığını ifade eden Itoudis şunları şöyledi: “Dürüst olmam gerekirse, Euroleague’in yeni sistemi anlayamadım. Eminim ki Euroleague ve FIBA, basketbol için ellerinden gelen en iyi çalışmaları yapmak için uğraşıyorlardır.

Bu iki büyük organizasyon arasında anlaşmazlık olması çok üzücü bir durum. Basketbol benim sevdiğim ve yeni fikirlere ihtiyaç duyan bir spor. Euroleague’de her sezon sadece bir tane takım kazanan olarak anılıyor. Diğer bütün takımlar ise kaybeden gözü ile bakılıyor.

Molde Fenerbahçe maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda?

 Tüm sezon maçlar kazanıyorsunuz, doğru işler yapıyorsunuz ancak bir maç kaybedince kaybeden durumuna düşüyorsunuz. Bu çok üzücü.”

NBA’de uygulanan Playoff sisteminin gelmesi gerektiğini vurgulayan deneyimli koç “Euroleague bu konuda en ideal çözümü bulacaktır ancak bana sorarsanız NBA’de uygulanan formatını buraya taşımak en ideal çözüm. Yarı Final ve Final maçları seri maçlar halinde oynamalı. Bu fikri Bertomeu’ya bizzat söyledim. Bu CSKA’nın değil ben düşüncem.” şeklinde konuştu.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER