SPOR MEDYASI

Fatih Altaylı: Derbinin favorisi Beşiktaş

Bloomberg HT'de yayınlanan Spor Saati programında Fatih Altaylı, Beşiktaş derbisiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Bloomberg HT'de Fatih Kuşçu'nun sunumuyla yayınlanan "Spor Saati" programında spor gündemine dair açıklamalar yapan Fatih Altaylı, Beşiktaş derbisiyle ilgili şunları söyledi:

"DERBİDE FAVORİ BEŞİKTAŞ"

"Beşiktaş maçı 34 maçtan biri, ama önemli çünkü Beşiktaş senin şampiyonlukta rakibin, gelir olarak senin üstüne çıkmış durumda. Şampiyonlar Ligi'nden aldığı paralarla bu gelir üstünlüğü uzun yıllar devam ederse sen yarışta Beşiktaş'ın gerisinde kalma ve ciddi sıkıntıya girme ihtimalin var. Binali Yıldırım da Türkiye'deki 85 veya 83 milyon insandan biri, ama Başbakan. "

"'Galatasaray için asıl eşik, Trabzonspor, Medipol Başakşehir ve Beşiktaş karşılaşmalarıdır. Bu üç maçın toplamından Galatasaray 3 puan zor alır' demiştim. Bu üç büyük maçtan 9 puan kaybederek çıkarsan rezillik haline gelir bu. Beşiktaş'ın Avrupa maçları hemen hemen bitmiş sayılır, bir üst tura çıkmayı garantilemiş. Fiziksel ve kafa olarak daha dinç olacak. Galatasaray'ın bir avantajı olacak. Her iki hoca da büyük maçlarda gerilim yaşayan korkan bir teknik adam, Tudor da büyük maçları kazanamayan bir adam... Orada Galatasaray açısından bir avantaj var çünkü normalde favori Beşiktaş. Beşiktaş'ta yorgunluktan mı, neden olduğunu bilmediğim bir düşüş var. Son hafta oynadıkları maçta topla oynamada büyük üstünlükleri olmasına rağmen verimlilik açısından çok ciddi sıkıntısı oldu. Cenk Tosun'da gerileme mi var ne var, açıkçası çözmek çok mümkün değil. Malatya'da Beşiktaş'ın kaleyi bulan şutu yok. Galatasaray'a göre savunması biraz daha iyi, Pepe oynarsa bu avantajdır. Üretkenlikte bir sıkıntı var."

"Beşiktaş'ta Şampiyonlar Ligi maçları sonrası kafa ve fizik olarak demek ki biraz yorgun dönüyorlar. Ama bu kadar da fark olmaması gerekir, %70 topla oynuyorsun, bir pozisyon üretirsin en azından. Beşiktaş'ı her zaman kutladık burada, ligdeki 1 maçı 2 maçı kazanmaktan daha önemli olduğunu söyledik. Zaten gelire bakarsak da buradan 40 küsür milyon euro elde etmiş. 30 küsür milyon euro, 34-35 milyon euro olarak hesapladım ben, Türk spor basını da 44 milyon euro diye hesaplamış."

Yorumlar
TREND HABERLER