GALATASARAY

Fatih Altaylı’dan şok Dursun Özbek iddiası

Fatih Altaylı, Galatasaray'ın UEFA'dan aldığı cezayı değerlendirirken "Dursun Özbek Galatasaray başkanı seçilmiş olsaydı kesinlikle UEFA'dan men cezası alınacaktı" ifadelerini kullandı.

Fatih Altaylı’dan şok Dursun Özbek iddiası

Galatasaray’ın Finansal Fair-Play çerçevesinde UEFA ile yaptığı anlaşmanın detayları belli oldu. UEFA ile 4 yıllık bir anlaşma gerçekleştirilen sarı-kırmızılı kulüp ilk etapta 6 milyon Euro para cezası ödeyecek.

Bununla birlikte şartlara uyulmaması halinde Galatasaray’a 9 milyon Euro daha para cezası verilebilecek. Gazete Habertürk Yazarı Fatih Altaylı, Galatasaray ile UEFA arasında yapılan anlaşmayı değerlendirdi.

Dursun Özbek’in başkan seçilmesi durumunda Galatasaray’ın Avrupa’dan men edileceğini dile getiren Altaylı, UEFA’da Galatasaray’a karşı iki lobinin bulunduğunu dile getirdi.

“UEFA’nın yapmış olduğu açıklama, bizce malum olanın ilamından ibarettir. UEFA’nın Galatasaray’a vereceği cezanın bu zaviyede olacağını zaten daha önce söylemiştik. UEFA’nın bu açıklamayı geciktirmesinin iki nedeni vardı. Birincisi verilen taahhütlerde şampiyonluk sonrasında elde edilecek gelirlerin, önemli bir yer tutuşuydu. Bu yüzden UEFA, öncelikle Galatasaray’ın şampiyonluk elde edip edemeyeceğini görmek istedi.”

“Diğer nedeni ise Galatasaray’da Dursun Özbek gibi birinin yeniden başkan olup olmama olasılığıydı. Burada daha önce de açıkladığım için söylemekte bir beis görmüyorum, eğer Galatasaray Genel Kurulu, Dursun Özbek’i başkan olarak seçmiş olsaydı, Galatasaray, UEFA’dan kesinlikle men cezası alacaktı. Ancak Mustafa Cengiz ve yönetiminin devam etmesi, bunun da yanında taahhüt edildiği üzere şampiyon olunması nedeniyle UFEA, kendi kategorisinde Türkiye’nin en büyük takımı olarak gördüğü Galatasaray’ı, Şampiyonlar Ligi’nde görmeye devam etmek istiyordu ancak bazı güvenceler alma koşuluyla.”

“Bu konuda Mustafa Cengiz yönetiminin UEFA’ya yapmış olduğu sunum oldukça etkili oldu. Ancak bir o kadar da bazı Galatasaraylıların UEFA’daki etkinliklerini ve saygınlıklarını devreye sokmaları da etkili oldu.”

Galatasaray'da şoke eden Muslera kararı

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER