SPOR MEDYASI

Fatih Terim eleştiri oklarını hedefi oldu

Spor yazarı Hasan Perioğlu, 'Galatasaray'ın testisi çatlak, biz kırılmadan söylüyoruz' diye ağır bir yazı kaleme aldı.

Fatih Terim eleştiri oklarını hedefi oldu
İNTERNETSPOR/ Spor yazarı Hasan Perioğlu, Fatih Terim'li Galatasaray'ın yeni sezona hüsanla başladığını yazdı. Taraftar ikiye bölünüp Fatih hoca ve futbolcular arasında suçlu ararken Hasan Perioğlu, eleştiri oklarını deneyimli hoca Fatih Terim'e yöneltti.   

 
İşte Hasan Perioğlu'nun analizi; 

Fatih Terim Galatasaray'daki 3. dönemine de hüsranla başladı. Kimileri hocayı eleştirdi kimileri de oyuncuları.  
 
 
Ama bana göre yenilgi iltifat olur 'hezimet' diyeceğim ve bunun tek sorumlusu Fatih Hocam'dır: Eğer Terim farklı bir coğrafyadan gelmiş olsaydı, takımı ve rakibi tanımama zaafiyeti diye düşünebilirdim.  
 
 
Ama ortada çok ciddi bir teşhis sorunu var: Bu takım son 3-4 yıldır ligin en çok gol yiyen takımlarından biri olduğu halde, Lucescu'dan sonra gelen her hoca çözümü hücum oyuncularını değiştirmekte aradı. Hocam siz 3. döneminize rağmen göremiyor olabilirsiniz ve ben size çok net bir şekilde sorunları ve çözümlerini de yazıyorum.  
 
Belki bunu yardımcılarınız da görüyordur ama, onlar buna cesaret edemezler. 1-Defansın göbeğinde UJFALUSİ'nin yanına Bülent Korkmaz gibi bir cesur yürek bulun. Gökhan Zan ve Servet'le bu iş olmaz. Bakın; Servet ve G.Zan bir kere olsun yatarak rakipten top çalabilmiş değiller. Daha vahimi vücutlarını rakibe karşı zerre kadar kullanamıyorlar.  
 
Her ikisi de bu konuda LUGANO'yu izleyerek bu eksikliklerini daha iyi görebilirler. Gökhan ve Servet çok statik düz oyunculardır. İlk hamleyi yaparlar ve biterler. Ama onda da tutturabilmişseler. Oysa büyük takımın libero ve stoperleri oyun sıkışınca 'süpürücü' görevi yaparak topla dripling yaparlar. Zan ve Servet'in topu oyuna sokmaları bana korku filmini andırıyor.  
 
Sol bekte Hakan Balta da 'büyük takım' logosuna yakışmıyor. O da son derece ağır, hücuma katkısı sıfır. Ters kademelere hiç giremediğini yazacağım da, normal kademesine de hiç yetişemiyor! 2-Sağ bekte ilk tercih Eboue, alternatifi de Sabri olmalı. Ujfalusi elbette oradada başarılı ama, defansın göbeğinde ondan iyisi yok. Sabri demişken devam ediyorum. Sabri'den kesinlikle orta saha oyuncusu olmaz.  
 
Orta saha oyuncusu ayağına, topa ve saha yayılışına hakim olmalı. Sabri'de bunların hiçbiri yok. Madem orta sahana adam lazım;al sana o mevkide milli takıma yükselen Yekta! Çıkıyorum orta sahaya. Hocam, radikal kararlar almalısınız. Melo ve Selçuk aynı mevkinin oyuncuları. Ya birini tercih edeceksiniz, ya da birisini hücuma daha yakın kullanacaksınız. Eğer ikisi de defansın ayağına gelip top alacaksa, bu durum hücuma mutlaka bir kişi eksik çıkıyor demeniz olacaktır.  
 
3-Sistem 4-4-2 olmalı. Tek forvet oynatmanız için elinizde santroforun arkasında kullanacağınız 'Alex' vari oyuncunuz olmalı. Olmadığına göre realist davranmalısınız. Rakibe çift forvetle baskı kurun ki, rakip üstünüze bu kadar rahat gelemesin. Siz tek forvet oynattığınız sürece o forveti yersiniz. Kanatlarda Riera, Engin ve Colin üçlüsünden ikisini kullanacaksınız. Ama forvet kesinlikle çift olmalı.  
 
Bunun biri Secan, diğerini de siz bulun. Hocam siz ne yapıyorsunuz; dünyanın en iyi liberosu POPESCU'yu aldırıp ön liberoda harcamaya başladığınız gibi Eboue'den sol bek, Sabri'den orta saha gibi garip işler deniyorsunuz.Hocam, transfer döneminde neden sol bek almadınız ki? Bence bu takımın doğrularına ellemeden yanlışlarını çözmeye çalışın. Ama siz kolayı varken garip karalar alıyorsunuz. Ben size sizin kararlardan daha garip bir fikir vereyim: Koyun Ujfalusi'nin yanına Ceyhun'u. Emin olun sizin kafanızdaki isimlerden çok daha iyi performans sergiler.  
 
Bir de kafamda Muslera soru işareti var. Bu adam yerden ve cepheden çok iyi, ama yüksek toplarında zayıf! Ceza sahasına da hakim değil. Dolaysıyla tipik bir cizgi kalecisi diyebiliriz. Bu nedenle gereksiz fauller yaparak rakibe ölü top avantajı verilmemeli.  
 
Bu analizim biraz ağır gibi görünebilir ama; dost acı söyler. Biraz da hakim medyanın cesaret edemediği gerçekleri söyler! Galatasaray'ın testisi çatlak, biz kırılmadan söylüyoruz. Yorum sizin... 
TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER