SPOR MEDYASI

Fatih Terim - Göksel Gümüşdağ krizinin perde arkası

Kulüpler Birliği Başkanı Göksel Gümüşdağ ile Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in arasının açılmasındaki sebep ortaya çıktı.

Fatih Terim - Göksel Gümüşdağ krizinin perde arkası

A Milli Futbol Takımımızın Ukrayna ve İzlanda ile oynadığı 2018 Dünya Kupası Eleme maçlarının kadrosuna Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in Arda Turan'ı almaması, ikili arasındaki krizin devam etmesine neden olurken tecrübeli teknik adam ile Kulüpler Birliği Başkanı Göksel Gümüşdağ arasında da bu konuyla ilgili olarak zıtlaşma yaşanmıştı.

Çok eski dost olan ikilinin arası, Göksel Gümüşdağ'ın Arda Turan'dan yana tavır almasıyla açılırken bu gerginliğin nedenleri ortaya çıktı.

YALÇIN KADROYA ÇAĞRILMADI ORTALIK KIZIŞTI

Fanatik'in haberine göre; A Milli Futbol Takımının Eylül ayında Hırvatistan ile oynayacağı 2018 Dünya Kupası Elemeleri'ndeki maç öncesinde Fatih Terim, aday kadroya Medipol Başakşehir'den Yalçın Ayhan'ı kadroya almamasına teknik direktör Abdullah Avcı ile başkan Göksel Gümüşdağ tepki gösterdi.

Milli Takım'ın savunma zaafları olduğunu ve Yalçın'ın formu nedeniyle bu zaafiyeti çözeceğini düşünen Avcı ile Gümüşdağ, Fatih Terim'in açıkladığı kadroyu beğenmezken, ikilinin bu eleştirisini öğrenen Fatih Terim, ciddi şekilde tepki gösterdi.

Eski arkadaşı olmasına karşın Göksel Gümüşdağ'ın bu eleştirilerine kızan Fatih Terim, yakın çevresine alınan kararın kendisine ait olduğunu söylediği ve "Kimse benim işime karışamaz" sözleriyle sert tepki gösterdiği öğrenildi.

Mehmet Demirkol'a göre Fenerbahçe'nin 6 sorunu

Fatih Terim'in eleştirilere tepki göstermesinden sonra Göksel Gümüşdağ, Arda Turan'ın kadroya alınmadığı ilk dönemdeki düşüncelerini, “Fatih Hoca’yla dostluğumuz çok eskiye dayanır. Mutlaka bu kararı alırken kendince sebepleri vardır. Ancak benim kişisel görüşüm, bizi dünyada Barcelona’da oynayarak temsil eden, Türkiye’nin tanıtım elçiliğini yapan ve yeteneğine çok inandığım Arda Turan’ın Milli Takım’da olmasında çok büyük fayda görüyorum. Onu her zaman milli formayla görmek isteriz. Ben inanıyorum ki, Fatih Hoca bunu tekrar değerlendirecektir” ifadeleriyle aktararak Barcelonalı yıldızdan yana olduğunu belirtmişti.

LİDERİ DEĞİL, DÜŞME HATTINDAKİ TAKIMI İZLEDİ!

Yaklaşık 1.5 aydır yaşanan bu gerginliğin ardından Fatih Terim, bu hafta Medipol Başakşehir-Atiker Konyaspor maçı yerine Kasımpaşa-Gaziantepspor karşılaşmasını izleyince Göksel Gümüşdağ ile arasındaki gerginlik tekrardan gün yüzüne çıktı.

Fatih Terim'in adını taşıyan statta lider Medipol Başakşehir'in maçını izlemesi bekleniyordu. Ancak tecrübeli teknik adamın tercihini Kasımpaşa mücadelesinden yana kullanması ikilinin arasının bozuk olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı da Konyaspor maçının ardından, "Bugün sahada 9 yerli ile oynadık. Rakip de 8 yerliyle oynadı. Bu da Türk insanına yatırım açısından önemli bir durum. Türk Milli Takımı için de seyredilmesi gereken doğru takımlar olduğumuzu düşünüyorum" açıklamalarını yaparak Fatih Terim'e eleştiri getirmişti.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER