MİLLİ TAKIM

Fatih Terim istifaya zorlanıyor!

Gazeteci-yazar Hıncal Uluç Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'e istifa kumpası kurulduğunu iddia ederken spor medyasını da yerden yere vurdu.

Fatih Terim istifaya zorlanıyor!

Fotomaç gazetesi yazarı Hıncal Uluç, medya ve federasyonun gizli bir işbirliği yaparak Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'i istifaya zorladıklarını öne sürdü.

Hıncal Uluç bugünkü yazısında medyanın Arda Turan'ı kullandığını, TFF'nin de Terim'in sözleşmesini basına sızdırarak görevden ayrılmasını istediğini belirtti.

İşte Hıncal Uluç'un "Terim'e istifa baskısı" başlıklı yazısından çarpıcı bölümler:

Arda Turan konusunda maç öncesi konuşmadım.
Çünkü en az 4 puan alması gereken üç gündeki iki maçın öncesinde şu Milli Takım'ı zaten benim medyam bir takım emellere alet olarak ortalığı yeterince karıştırmıştı.
O emellere alet olanların arasında olmak istemedim.
Maçlar geçsin konuşalım. Yeterince dedikodu var, ben de bunun arasından rating kapayım!
Yok arkadaş, olamaz!
Demokratik ülkelerin anayasası kuvvetler ayrımı ilkesine dayanır. Yasama gücü, yürütme gücü, yargı gücü. Yasama gücü, kararları alır. Yürütme gücü o kararları uygular. Yargı gücü de doğru uygulanıyor mu, uygulanmıyor mu, yasaların dışına çıkılıyor mu, çıkılmıyor mu diye denetler. Demokratik ülkelerde bunların üçünün de üstünde 4. bir güç vardır.
Bunların üçünü birden denetler, eleştirir, kanunlarını, yasalarını değiştirmeye zorlayabilir; basın gücü.
Türkiye'de Arda diye bir sorun varsa eğer, hiç oynamadığı dönemde 'Bu adam Barcelona'da oynamıyor bile Milli Takım'a niye alındı?' demiyorsa bugün de "neden alınmadı" deme hakkı yok. Biz hiçbir şeyi eleştirmiyoruz. Muhabirlik öldü!

150 KİŞİ BİLİYORDU!

"Fatih Terim niye açıklamıyor?" deniyor. Orada Euro 2016'da bu olayların içinde olan en az 50 isim var. Futbolcusu, malzemecisi, masörü... Gazetelerin de en az 50 muhabiri vardı.
En az 50 kişinin bildiği...
Bu 50 kişi de mutlaka yakınına anlatmıştır. Yani 150 kişi biliyor Türkiye'de. En az 50 de gazeteci vardı. Ve onlar hala maaş almaya devam ediyorlar. Biz konuyu bilmiyoruz!
Fatih Terim'in maaşı... Sabaha kadar tartışılır bu konu. Dış örneklere göre tartışılır.
İçteki teknik adamlara göre tartışılır. Guus Hiddink'e verilen ücrete göre tartışılır..
Sen dersin ki Hiddink yabancıydı mecburduk fazla verdik. O der ki şu nedenle şunu verdik.
Bu ne zaman tartışıldı?
Maçtan bir gün önce! Efendim fakir ülkeyiz, bu kadar parayla şu kadar okul yapılırmış, fakire fukaraya fasülye parası yapılırmış.. Bu neden tartışıldı? Mukaveleye göre. Mukavele kimde vardır? Fatih'in cebinde, bir de TFF'de. Fatih Terim bunu medyaya dağıtıp, "Alın bunu tartışma konusu yapın" demeyeceğine göre bunu kim ortaya çıkardı? Tesadüfi mi oldu sanıyorsunuz. O kadar saf değiliz!

ARAŞTIRMA YOK!

Fatih Terim'e Çin'den teklif yağıyor

Gazetelerde daha önce hiçbir açıklaması olmayan Milli Takımlar Direktörü Ali Dürüst kardeşim dediki Fatih Terim'i kastederek, "Hata yapan bedelini öder". Maçtan iki gün önce Fatih Terim'in sözleşmesi Futbol Federasyonu'ndan basına sızıyor. Maçtan iki gün sonra da hiç konuşmayan Ali Dürüst' ten de "Bedelini öder" lafı çıkıyor.
Fatih Terim, Euro 2016'dan sonra basın toplantısında "Ben bedelini ödedim. Federasyon kabul etmedi" diyor. Şimdi federasyon diyor ki "Bedelini öder" Bu ne demek?
"Terim istifa et!" demek.
Şimdi bu neyi gösteriyor?
Ali Dürüst'ü Futbol Direktörlüğü'ne kim getirdi? Türkiye Futbol Federasyonu yönetmeliklerinde "Futbol direktörlüğü" var mı? Bu bir yönetmelikle yapılmalı.
Bunlar hiç konuşulmuyor.
Hiç tartışılmıyor.

İşte Fatih Terim - Arda Turan kavgasının perde arkası!

Koskoca Galatasaray medyası Alp Yalman'ın ne iş yaptığını bilmiyor.
Galatasaray Dergisi'nde Levent Nazifoğlu, "Alp Yalman, Florya'nın kalbindedir" demiş. Onu bile merak edip ortaya çıkarmıyor medya. Florya'nın kalbinde olmak ne demek?

4. GÜÇ FALAN DEĞİL!

Böyle meraksız, böyle korkak, böyle muhabirsiz, iki gün önce sızdırılan haberlere balıklama atlayan, bu tür Türkiye'yi allak bullak edecek manşetleri atmaya meraklı medyamız var. 4. güç falan değil!
Eleştiririm de, yarın bu kadro başarılı olursa rezil olurum! Onun için "Havet" Hayır ve evetten üretilen bir kelimedir bu.
"Havet"çi bir medya türedi ortada.
Şimdi bakıyor maç bitiyor, kazanırsan mesele yok.
Kaybedersen bakıyor dışarıda kim var? Dışarıda Arda var! Arda niye yok? Selçuk niye yok? Bu açıklanan kadroda bir tane oyun kurucu yok! Hocam bu takımda oyunu kime kurduracaksın?
Bu takımın lideri kim olacak?
Bu yazar, mazar meselesi değil. Bu böyle yapılacak.
Basın 4. güç ise; Fatih hocam bu takımın oyun kurucusu kim? diye sormalı..

Hıncal Uluç'un yazısının tamamı için

Yorumlar
TREND HABERLER