DİĞER HABERLER

Fatih Terim kavga olayı hakkında konuştu

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim Alaçatı'da yaşanan kavga olayıyla ilgili basın toplantısı düzenledi..

Fatih Terim kavga olayı hakkında konuştu

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim Alaçatı'da yaşanan kavga olayıyla ilgili basın toplantısı düzenledi..

Fatih Terim'in açıklamarı şöyle:

Şehitlerimize saygımdan konuşmadım

'Bu olayla ilgili çok şey yazıp çiziliyor. niye daha önce konuşmadın denilecektir. Hadiselerde beni biliyorsunuz; ya en son konuşurum, ya hiç konuşmam. Az konuşurum. Bu ucuzluk ve iftiralar arasında konuşmaya ve gerçekleri açıklamaya karar verdim. 15-16 Temmuz hepimiz için çok önemli. Şehitlerimize gazilerimize olan saygım sevgim nedeniyle böyle bir günde onların önüne geçmeyi böyle bir hakkım olmadığını düşündüm.

Gerçekleri bükmeye başladılar

Ben konuşmayınca herkes olayı kendi tarafından anlatmaya başladı ve gerçekleri de bükmeye başladılar. Aşağı yukarı yarım asıra dayanan futbolun içindeki insan için beni rahatlıkla tanıyorsunuz. Ben her zaman size doğruları söyledim ve hiçbir zaman bu doğrudan şaşmadım. Benim değerlerimi iyi biliyorsunuz. Benim için ülkem, bayrağım, Galatasaray ve ailem önemli değerlerdir. Bunlara laf söyletmeyeceğimi iyi bilirsiniz.

Bir kadına taciz ve tehdit var

Ben bu olayı bir babanın aileye sahip çıkması olarak görüyorum. Bu ailenin babası da benim. Terim ailesinin babası da benim. Bir baba ailesini ne pahasına olursa olsun korur. Damadımın ablasına hakaret var taciz var, tehdit var. Bir kadına hem de. Benim bunlardan haberim yok. Uzun zamandır bir kaç aydır devam ediyormuş.

Fatih Terim

Edepsiz teklife icabet ettim

Akşam yemeğinde böyle bir konu geçince 'Ben tanıyorum ararım şimdi dedim.' Tanıdığımı sandığım bu zatı aradım. Kendisine de söyledim etrafta birileri var diye. Bazen bilirsiniz etrafta birileri olunca farklı davranabilir. Sonuçta bir edepsiz bir teklif aldım ve bu edepsiz davetede icabet ettim. Yapılması gerekeni yaptım ve oradan ayrıldı. Bu olayın Türkiye Futbol Federasyonu ile ilgili bir şey değil.

Burnum kırılırsa söylerim

Bir iki yıl önce babasını kaybetmiş ve ölürken bana emanet edilmiş bir kadından, damadımın ablasından bahsediyorsunuz. Siz olsanız ne yapardınız.  Eğer burnum kırılırsa merak etmeyin, ben herkese söylerim. Çok şükür 63 yaşıma kadar öyle bir şey yaşamadım. Ama olabilir, olursa ben söylerim. Şer güçlerini biliyorum, onlar eminim çok istemişlerdir öyle olsun. Onların içinden geçeni ben biliyorum.
 
Ben her aileye saygı duyarım. Hele hele bu yalnız bir kadın ise; onu kimse taciz edemez. Bu taciz olayı yolda hiç tanımadığım bir kadına yapılsa yine aynı tepkiyi verirdim. Eminim hepiniz böyle yapardınız
 
Bir daha olsa yine yaparım
Yüzlerce kişinin olduğu bir yerde her şeyi en ince ayrıntısına kadar öğrenme şansınız var. Yazanlar, her şeyi öğrenebilir. O yazanlar, sözü sazı bir olmayan birinin söylediklerine inanıyorlar. Klasik bir söz vardır; Bir daha olsa yine yaparım. 
 
Bu durumlarda sözlenen klasik bir söz vardır, yine olsa yine yaparım! Karşınızda bir aile babası olarak duruyorum. Bir daha olsa, bir daha yaparım. O kadıncağıza yaşadığım sürece kimse dokunamaz.
 
Mekan basmaya gitmedim
Yaşadığımız ülkede bir yeri basmanın ne demek olduğunu herkes bilir. Yanımda korumularım varmış. Ali Dürüst bile bana 'Sen orayı 20 kişiyle bastın sanıyordum' dedi. Ben tek gittim, sadece iki evladım benimle gelmek istedi. Bir de şoförüm gördü. Bugüne kadar beni korumalarla gezerken gören oldu mu. 
 
Yazmışlar korumalarıyla gitti falan diye... Mekan basmaya falan değil sorunu çözmeye gittim. Burnum kırılmış, kaçmışım, Acun'un evine gitmişim... Yahu biriniz arayıp Acun'u sorsaydınız. Bu olaydan şikayetçi bile olmadım. Ama sonraki gün 6 tane dava açtım çünkü bazıları mikrofonu görünce bazen değişik tezahürler görüyorum. Başka yalanlar da var... Çeşme'ye uçak var mı gece ya? İnsanın coğrafi bilgisi olmaz mı?
 
İstemesem de bu oldu. Çok üzgünüm
Çitten atladı diyorlar... Yahu hangi çitten? Zaten mekanı bilmiyorum. Korumalar diyorlar... Çok samimiyetle söylüyorum; adımın böyle bir olayla, böyle bir kişiyle anılmasından hiç memnun değilim. Ancak hayatta insanın başına böyle şeyler gelebiliyor. Ne diyecektim çocuklarıma?  'Ben futbol direktörüyüm, lütfen...' mi? Ben öyle diyecek bir adam değilim. Yaşadığımız ülke de öyle değil. Ben ailem için her zaman her şeyi yaparım, emin olun. Ama provokasyonlara karşı daha dikkatli olmam gerektiğini de tecrübe ettim. İstemesem de bu oldu. Çok üzgünüm. Bu fotoğrafın içinde yer almaktan memnun değilim.
Ben evden, her gün 'Allah'ım şeytana uymama engel ol' diye çıkarım. Ne yapalım? İstemesem de bu oldu. Çok üzgünüm. Ne kadar üzgün olduğumu anlatamam. Değecek bir şey olsaydı neyse. Hayat sizi maalesef bu noktalara çekiyor.  Türk halkından bu durumu ailesini ve sevdiklerini korumak adına yapılmış bir refleks olarak algılanmasını istiyorum.
TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER