MİLLİ TAKIM

Fatih Terim yeni Emre Mor'lar arıyor

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, A Milli Takım'ın geleceği açısından yeni Emre Mor'ları aradıklarını belirtti..

Fatih Terim yeni Emre Mor'lar arıyor

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Rusya ile oynanan özel maç sonrası çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Antalya'da oynanan ve golsüz eşitlikle sona eren mücadelenin ardından yayıncı kuruluşa konuşan Terim, hava şartlarının zor olduğunu ve yeni bir takım olduklarını belirterek "Daha güzel şeyler yapacağız inşallah. Bazı yeni oynayan oyuncularımız var, kendi takımlarında oynamayıp burada oynayan oyuncular var ve altı değişiklik var. Bunlara baktığınızda ikinci ve üçüncü bölgede biraz daha fazla olmamız lazım." dedi.

"OYUNCULAR HAKKINDA FİKİR EDİNDİK"

2018 Dünya Kupası Eleme Grubu'nda Hırvatistan'la 5 Eylül'de oynanacak maça kadar hazır hale geleceklerini ifade eden deneyimli çalıştırıcı, "Hırvatistan'a iyi hazırlanacağız. Rusya da güçlü bir rakipti. Nereden baksak bizim için karlı bir maçtı, oyuncular için bir fikir oluştu. Şener, İsmail, Enes, Okay gibi tüm oyuncular hakkında fikir sahibi olduk. Bir arada oynamayan oyuncular var, bunların hepsi yan yana gelecek. Hırvat maçına kadar daha iyi olacağız. Tam bir hazırlık ve dostluk maçı havasında geçti, iki takım da birkaç pozisyon buldu. Sevindirici taraf, ikinci yarıda bir kafa topu hariç pozisyon vermedik. İlk yarıda ise tüm pozisyonları biz verdik, rakip bulmadı. Ama gol yememek önemli bir şey." şeklinde konuştu.

Fatih Terim'in gençleri umut aşıladı

A Milli Takım'ın kazanma oranının oldukça yüksek olduğunu vurgulayan Fatih Terim, "Unutmayalım ki Türk milli takımı bu maça çıkmadan %65 galibiyet oranıyla oynuyor. Sonuç itibariyle Türk milli takımı mağlup olmuyor, bunları zaman zaman unutuyoruz. Uluslararası alanda kaybetmemek de önemli. Günün şartlarını düşündüğümüzde bugün kaybetmemek oyuncularımız adına önemli. Yine de kazanma alışkanlığı olan bir takım haline geleceğiz." ifadelerini kullandı.

"GÖREVİMİZ, BİRKAÇ TANE EMRE MOR BULMAK!"

Rusya karşısında sergilediği futbolla takımın en dikkat çeken ismi olan Emre Mor'la ilgili görüşlerini de aktaran Terim, Emre Mor'un yıldız olmak için uygun yaşta olduğunu belirterek "Emre Mor için hiçbir şey erken değil. Dünyada 18-19 yaşında bir sürü yıldız var. Dortmund'da daha da güçlenecek, doğru oynamayı öğrenecek. Allah vergisi meziyetleri var. Bizim de görevimiz birkaç tane Emre Mor bulmak. Her an her şeyi yapacak bir oyuncu. Bizim de önemli bir silahımız." dedi.

Yorumlar
TREND HABERLER