GALATASARAY

Fatih Terim'den bedelsiz hizmet

Duayen gazeteci Atilla Gökçe son yazısında Fatih Terim, TFF ve Galatasaray arasındaki bermuda şeytan üçgenini yazdı...

Fatih Terim'den bedelsiz hizmet

Ünlü yazar Attila Gökçe, bugün Fatih Terim'in sözleşmesiyle ilgili çarpıcı bir yazı kaleme aldı....

İşte Atilla Gökçe’nin Fatih Terim’in ‘bedelsiz’ hizmetine vurgu yaptığı o yazı…

Fatih Terim'in yeniden işbaşı yapması “vaka-i hayriye”, hayırlı bir olaydır. Futbola vereceği hizmetin akamete -kesintiye- uğraması sadece kendi için değil, ülke futbolunun da zararına olurdu.

Bu arada itiraz sesleri de yükseliyor tabii… Örneğin değerli dostum Fatih Altaylı, Fatih Kuşçu ile yaptığı programda “Galatasaray'ın etik anlayışı yok mudur? Futbol Federasyonu'nun görevden uzaklaştırdığı bir hoca, yaptığı yanlışın bedelini ödemiş mi oluyor? Aynı sezonda Galatasaray'da işbaşı yapması ne kadar etiktir? Ben olsam Fatih Hoca'yı Galatasaray'a getirmezdim” diyor.

Galatasaray taraftarları içinde Fatih Hoca'nın gelişini bayram gibi kutlayanların yanı sıra kuşkuyla karşılayanların da olması gayet normaldir. Önemli olan yaşadıklarımızdan hep birlikte ders çıkarıp çıkaramadığımızdır.

Fatih Terim, iki günlük antrenmanla, taşların yerini de fazla oynatmadan biraz “motivasyon”, biraz da “taktik dokunuşlarla” TT Arena'daki Göztepe maçını 3-1 kazandı. Taraftar da özlediği heyecanı ve başarıyı doya doya yaşadı. İlk yarının sonunda tatile giren takım, şimdi lider Başakşehir'in 1 puan gerisinde… Şampiyonluk için hiç de umutsuz değil!

Bu arada basına açık toplantıda söyledikleri de önemli: “20 Ocak'a kadar ayrı bir sözleşme, 31 Mayıs'a kadar ayrı bir sözleşme yaptık. Bu sözleşmelerde belirtilen süre içinde ücret kısmı “bedelsiz” olacaktır.”

31 Mayıs'tan itibaren geçerli olacak yeni sözleşmede ise Terim'e 1 yıllık görev verilecek, yılda 3 milyon Euro ödenecektir.

Duygusallığı bir yana bırakırsak… Terim, görevden ayrılmasına karar veren Türkiye Futbol Federasyonu'na açtığı 12 milyon liralık tazminat davasının herhangi bir nedenle zaafa uğramasını istemiyor. TFF ile sözleşmesinin Haziran 2018'e kadar sürdüğünü belirterek Galatasaray'da o süre dolana kadar “bedelsiz” çalışacağını açıklıyor.

TFF avukatlarının mahkemeye verdikleri dilekçede ise “Beş yıllık sürenin bitimine 1 yıl kala görevden ayrılmanın bu kadar önemli bir talebi haklı çıkaramayacağı” ileri sürülüyor. Avukatların verdiği dilekçelerde Terim'le uzlaşma zemini arandığını hissettim. Bakalım, hakimler ne karar verecek?

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYIN...

Yorumlar
TREND HABERLER