GALATASARAY

Fatih Terim'den son dakika Asamoah açıklaması

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, sarı-kırmızılıların Antalya kampında kulüp televizyonuna yaptığı açıklamada transferle ilgili konuştu.

Fatih Terim'den son dakika Asamoah açıklaması

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, GS TV'de gündemi değerlendirdi. Deneyimli teknik adam Asamoah transferinin zora girdiğini söylemekle birlikte sol bek dışında bir sürpriz transfer daha yapabileceklerini dile getirdi.

Fatih Terim'in açıklamaları şu şekilde: ''Geldiğimiz günden itibaren, seyircimiz burada bizi yalnız bırakmadı. Teşekkür ediyorum. Mükemmel bir sahada antrenman yapıyoruz, her şey çok güzel gidiyor. İki gün içinde Göztepe ve Buca maçına hazırlanmak zorundaydık. Çok şükür oraları iyi atlattık. Daha evle yapılmış bir program vardu ve ben buna uymak zorundaydım. Oyunculara verilmiş sözler vardı. 7'sinde toplandık. Mekan tanıdığımız mekan ama bazı alışkanlıkları sisteme uydurmak için arkadaşlarımızla efor sarf ediyoruz. Bir yandan fizik kalitelerini belirli düzeye getirirken mental olarak bazı şeyleri halletmeye çalışıyoruz. Bunu içinde de sistem var.

Çok şükür hiçbir sıkıntı yok. Fernando'nun geçen dönemden kalan bir sakatlığı vardı. O da önümüzdeki günlerde daha hazır olup aramıza katılacak. Onun dışında ciddi bir eksiğimiz yok. Fitness'ta çalışıyor. Tarık ve Emrah'ın oynamasını istediğim için kendilerine burada çok şans olmayacağı için böyle bir karar aldım... De Jong geldiğimde yoktu burada. Onun da kendi yoluna gitmesi için herhangi bir sakınca görmedim. Yedek oyuncuların az şans bulmasındansa gidip oynamasında fayda var. 1-2 oyuncumuza daha böyle bir teklifte bulunabiliriz. Mukaveleyi oyuncu uzatır. Devamını oyuncu sağlar. oyuncumuz Galatasaray'da kalmak istiyorsa bunu belli eder ve biz de hayır demeyiz. Oyunuyla, davranışıyla, performansıyla...''

Asamoah

''Biz burada kısa sürede hem hazırlık maçı oynamamız lazım hem de fiziğimizi en iyi seviyeye getirip ikinci yarıya hazır olmamız lazım. İki gün üst üste hazırlık maçı yapabiliriz. Dönmeyeceğiz İstanbul'a. Buradan İzmir'e gideceğiz. Maç günü de gidebiliriz. Oradan sonra İstanbul'a döneceğiz, sonradan 2 gün sonra Kayseri'ye gideceğiz.''

ASAMOAH ZOR: ''Arası deresi kalmadı. Her zaman oyuncuya ihtiyacınız olabilir veya oyuncu verebilirsiniz. Ben son bekimiz yok dedim zaten. Onun arayışları içindeyiz. Asamoah ile ilgili bir bilgi vereyim. Olma ihtimali zayıf gibi görünüyor. Alternatif bakıyoruz.

İdari profesyonellerle birlikte dünyanın her yerini tarıyoruz ve uygun oyuncuyu getirmek istiyoruz. Çok doğru değil. Herkes iyi giderken kendi oyuncusunu niye versin. Belki 1 belki 2 olabilir ama 3'ü geçmez. Önce ihtiyacımızı karşılamak istiyorum. Sonra 1 oyuncu da kendi teknik heyetimiz var. Bir sürpriz yapabiliriz. Bu, mevcut oyuncularımızın performansını tavana vurdurmaktan daha önemli değildir. 1-2 oyuncu gidebilir, onlarla konuştum hazır olun diye. 

Şans vermediğim veya çok az süre alacak oyuncular için direkt oynama imkanı sağlama düşündüğüm için 1 arkadaşımızı gönderdik 1-2 tanesini de gönderebiliriz.''

EMRE'LER, ARDA'LAR, SABRİ'LER ÇIKARDIK, ÇIKARMALIYIZ: ''Değişik bir proje var kafamda. Altyapılardan bir şey çıkmıyor. Orada çok büyük çapta bir proje düşünüyorum. Futbol bırakan ve antrenörlük diplomalarını alan Necati Ateş ve Gökhan Zan'ı çağırdım. Bizim paramız çok yok ama itibarımız var dedim. Onlar da paranın söz konusu olmayacağını söylediler Lisansları çıknca onlara görev vereceğiz... Elmander cumartesi günü burada olacak ve onlarla devam edeceğiz. Onunla da konuşacağız. Galatasaray'a çekirdekten yetişmiş yeni antrenörler çıkarmaya çalışacağız. Necati ve Elmander'in tutumları beni çok mutlu etti. Emre Belözoğlu ile başlayan, diğer oyuncular ile devam eden. Arda'lar, Sabri'ler gibi birçok oyuncu var. Çıkarmaya alışkın bir takımız. Burada bir tane yok. Galatasaray'dan hep çıkmış, çıkmalıdır. Oraya da çok önem veriyoruz. En kısa zamanda da bunu hayata geçireceğiz.

Gösteriyor ki yukarı taraf sonuna kadar götürecek. Aşağının ve yukarının çok çekişmeli olduğu bir dönem olacak. Çok takımlı bir mücadele olacağı kesin. Bu da ligin daha zevkli hale gelmesini sağlar. Biz bütün takımlara saygı duyuyoruz. Kim ne oynarsa oynasın bizim ne yapacağımız çok önemli. Rakip takımları elbette analiz ederiz, bilgi vereriz ama bizim takımımızın koyacağı performans, daha önemlisi seyirciyi memnun edecek bir oyun daha önemli. Herkesin beğeni ile izlediği bir futbol ortaya koymak istediğimiz net.''

Yorumlar
TREND HABERLER