FUTBOL

Fatih Terim'in futbolculuk geçmişine bakın

Galatasaray taraftarı yeniden Fatih Terim'e kavuştu. İşte Galatasaray efsanesi Fatih Terim'in futbol kariyeri, başarıları ve yaşadıkları. Fatih Terim kimdir? Galatasaray'ın hocası Fatih Terim'in hayatı...

Fatih Terim'in futbolculuk geçmişine bakın - Sayfa 1

Adana'nın Ceyhan ilçesinin Gökseliye kasabasında sağ bacağını, geçirdiği çocuk felci sonucu yapılan yanlış bir iğneyle kaybeden Talat Terim, düzenli bir işte çalışamadığından kunduracılıkla uğraşıyordu. Evini geçindirebilmek için ek iş olarak da haşlamacılık yapıyordu.

Fatih Terim'in futbolculuk geçmişine bakın - Sayfa 2

Talat Terim'in 1953 yılında doğan ilk çocuğu Fatih altı yaşında babasına yardım etmeye başladı. Köşe başlarında ve yazlık sinemalarda şişeden haşlama satmaya başladı. Daha sonra babasının ısrarıyla okul hayatına yoğunlaştı.

Fatih Terim'in futbolculuk geçmişine bakın - Sayfa 3

FourFourTwo'da yer alan yazıya göre İlkokul ve ortaokuldan sonra motor sanat enstitüsüne girdi. Okul takımıyla Adana şampiyonu oldu, profesyonel futbola geçişi böyle başladı. Ceyhanspor'dan Adana Demirspor'a transfer oldu. Adana Demirspor'dan maaş teklifi gelince eğitim hayatına son verdi.

Fatih Terim'in futbolculuk geçmişine bakın - Sayfa 4

17 yaşında A takım oyuncusu oldu, hızını alamayınca 19'unda da takım kaptanı. Hırsı ve hırçınlığıyla taraftarların sevgilisi oldu. Liberodan santrfora kadar çoğu mevkide forma giydi. Adana Demirspor, o dönemki adıyla 1. Lig, günümüzün süper Lig'e çıktı.