YAZARLAR

F.Bahçe maçı bir sezona moral olur

F.Bahçe maçı bir sezona moral olur

Nurettin Özgenç
Nurettin Özgenç[email protected]
Bu hafta sonu Trabzon H. Avni Aker stadyumunda oynanacak olan Trabzonspor-Fenerbahçe maçının hem seyirci hem de skor açısından güzel bir maç olacağı kanaatindeyim. Trabzonspor ligdeki iddiasını sürdürmek adına bu maçı kesinlikle alması gerekir.

Spor Toto Süper Lig'in 2. haftasında Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında Trabzon'da oynanacak olan müsabakaya günler kalsa da, bordo-mavililer haftalar öncesinden odaklandığı maçın oynanacağı günü sabırsızlıkla bekliyor.

Hatırlarsak Karadeniz ekibi 'üç büyükler' olarak adlandırılan Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray'a karşı 17 maçtır galibiyet elde edemiyor. Yeni sezonda şampiyonluk hesapları yaparak köklü bir değişime giden Trabzonspor, son yılların en yoğun transfer dönemini yaşadı. Değişime teknik ekiple başlayan bordo-mavililer, kademeli olarak elindeki futbolcu kadrosunda da değişime gitti. Yapılan çalışmaların karşılığını ilk etapta ezeli rakibi Fenerbahçe'yi evinde oynayacağı maçta devirerek şampiyonluk yarışına iyi başlamalı.

Keza bordo-mavililer, "Üç Büyükler" olarak adlandırılan Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray karşısında oynadığı son 17 maçta galip gelemeyerek taraftarını mutlu edemedi. Bu takımlar karşısında resmi maçlarda son galibiyetini 21 Nisan 2012'de Süper Final şampiyonluk grubunun ikinci haftasında, Beşiktaş'ı sahasında 1-0 yenerek elde eden Karadeniz ekibi, o tarihten bu yana ezeli rakiplerinden 3 puan alamadı. Trabzonspor söz konusu takımlara karşı oynadığı maçlarda bir türlü galibiyet yüzü göremedi.

Bu süreçte "Üç Büyükler" ile 16 lig, 1 de Türkiye Kupası finali olmak üzere 17 maç yapan bordo-mavililer, 9 mağlubiyet ve 8 beraberlik aldı.

Fenerbahçe maçı gerçekten psikolojik olarak Trabzonspor için çok önemli bir maç, belki de bir sezona bedel bir maç.

Spor Toto Süper Lig'de hafta sonu sahalarında oynayacakları Fenerbahçe maçının Karadeniz ekibi açısından büyük önem taşımaktadır.

Trabzonspor, F.Bahçe maçını alarak sezona iyi başlamalı

Rakip Fenerbahçe'nin her zaman kuvvetli bir ekip olduğu açık ancak Trabzonspor da ona göre tedbirlerini almalı. Onun için işi gayet sıkı tutmalı. Fenerbahçe maçı Karadeniz ekibi için o kadar önemli ki, şayet Fenerbahçe maçını alırsa bu sezondaki maçların pek çoğunu kazanabilir. Çünkü o moral motivasyonuyla birlikte tahmin ediyorum diğer maçları çok daha rahat alır.

Yeni alınan futbolcuların mutlaka bir alışma sürecinin olacaktır ancak bu ne kadar çabuk olursa o kadar iyidir. İnşallah bu Fenerbahçe maçında gerçekleşir ve sarı-lacivertli ekibi Avni Aker'den eli boş gönderir. Fenerbahçe maçı gerçekten psikolojik olarak Trabzonspor için çok önemli bir maç, neredeyse bir sezona bedel bir maç. Göreceksiniz Fenerbahçe maçını aldığı takdirde diğer maçları almakta kolaylaşacaktır.

Trabzonspor bu maçı neden almalı

Çünkü Türkiye "istikrar" arıyor,

Trabzonspor da öyle...

Türkiye "ilkeli ve dürüst siyaset" diyor,

Trabzonspor da "ilkeli ve dürüst spor" ...

Türkiye, "temiz toplum" istiyor,

Trabzonspor da "temiz yönetici, temiz futbolcu, temiz hakem"...

Ve Trabzonspor da tarihinde ilk kez isteklerine bu kadar yakın...

Trabzonspor da ilk kez "istikrar, ilkeli yönetim, temiz futbol" adına bu sezon yöneticisiyle, taraftarıyla, futbolcusuyla önemli adımlar atıyor.

İşte bu adımların devamı için Trabzonspor da bu maçı almak zorunda...

Yorumlar
TREND HABERLER