YAZARLAR

F.Bahçe şike davasından aklanmaya mı çalışılıyor?

Son günlerde "Fenerbahçe'ye kumpas kuruldu" iddiaları gündeme gelmektedir. Bu durum zihinleri bulandırdığı için doğal olarak Yargıtay aşamasında ki "Şike davası sanıklarının beraat kararları onanacak mı" kuşkusu uyandırmaktadır.

Nurettin Özgenç
Nurettin Özgenç[email protected]

Son günlerde "Fenerbahçe'ye kumpas kuruldu" iddiaları gündeme gelmektedir. Bu durum zihinleri bulandırdığı için doğal olarak  Yargıtay aşamasında ki "Şike davası sanıklarının beraat kararları onanacak mı" kuşkusu uyandırmaktadır.

3 temmuz 2011'deki şike operasyonunu gerçekleştiren, bununla ilgili soruşturmayı yürüten, gizliliği ihlal edenlere yönelik istanbul başta olmak üzere 28 ilde operasyon başlatıldı.

Bu operasyonun akabinde  Fenerbahçe'de  İstanbul merkezli 28 şehirde başlatılan şikede kumpas operasyonuna ilişkin bir açıklama yaptı. ​

Açıklamada, 'Gerek ülkemize musallat olan terör belasının ve gerekse paralel devlet yapılanmasının mensupları, bunların işbirlikçileri ve değişik amaç ve düşünceler ile bunlara yardım ve yataklık edenler bilmelidir ki sizler asla başaramayacaksınız' ifadeleri kullanıldı.

Kumpas kuruldu iddialarının gündeme gelmesiyle Fenerbahçe'nin kendini savunma amaçlı böyle bir açıklama yapması gayet doğal.

HUKUKİ OLAN ŞİKE DAVASI SİYASİYE Mİ DÖNÜŞÜYOR?

Bence Ergenekon gibi şike davasının da hukuki olduğu, fakat daha sonraki gelişmeler ile siyasiye dönüştüğü anlaşılıyor.

Şike konusu yeniden yargılanma yolu açılarak kapansa bile halkın vicdanın da asla kapatılamayacaktır.

Çünkü şike davasında hapis cezası alanların yeniden yargılama talebiyle ilgili ‘beraat’ kararı çıkmasının bana göre sürpriz değil, beklenen bir karar olacaktır.

ŞİKE SANIKLARINI CAMİ AVLUSUNDAN MI ALMIŞLAR?...

Zira sonucun böyle olabilmesi için büyük gayret gösteren çevrelerin olduğu görülüyor. Bundan 1,5 yıl önce bu durumu görüp ‘Şike davasında yeniden yargılanma yolunun açılması Balyoz sanıkların da ileride somut örnek teşkil edebilmesi için şike yaptığı mahkemece tescilli olan kulüp başkanı ' demo' olarak mı seçilmiştir?’ demiştim ve böyle dediğimde de yanılmadığım gün gibi ortada.

Zira Şike ve Balyoz davası konusunda yaşanan gelişmeleri görmek için müneccim olmaya gerek yok, adeta senaryosu önceden yazılmış bir tiyatro oynanıyor. Bu tür imtiyazlı kişilere yönelik yapılan hukuki manevralar kamuoyunda yargıda güvensizliğe neden olmayacak mı?

Halk arasında sıkça kullanılan deyim misali, yasalar karşısında bal arıları örümcek ağına takılırken eşek arıları delip geçecek mi? İnsan doğal olarak sormadan edemiyor; şike sanıklarını cami avlusundan mı almışlar? Bazı kesimlerin ‘kumpas’ diye nitelendirdikleri bu olayda neden diğer kulüp başkanları yok?”

Şike davasının sanıkları beraat etse de kamuoyu vicdanında adeta kara bir leke olarak anılmaya devam edeceklerdir.

Ben kimseye ‘zulmedilsin’ demiyorum. Ancak Fenerbahçe ve başkanı kurtarılacak diye Türk futbolu çökertilmemeliydi.

 Ayrıca Şampiyonluğu elinden giden Trabzonspor'un hakkı ne olacak?

Bordo mavili kulübe gönül veren milyonlarca sporseverin hakkı ne olacak?

Kim ödeyecek bu vebali?

Kararın temyiz süresince Yargıtay'da düzeltilmemesi halinde bu vebalin altından kimsenin kalkamayacağını savunuyor ve diyorum ki; madem şike sanıkları suçsuzdu, UEFA Fenerbahçe’yi Şampiyonlar Ligi’nden nasıl men edebildi?

Bu Fenerbahçe’nin şampiyonluğunun tescilinin iptalidir. Uluslararası futbol otoritesi olan bir kurum neden Fenerbahçe şampiyon olduğu halde onu şampiyonlar ligine göndermedi?

FİFA'da yaşanan yolsuzluktan dolayı dünya futbolunun patronlarına ceza verilirken ülkemizde şikeden ceza alanların aklanacak olmasını kaygıyla izliyor ve  manidar buluyorum.

Yorumlar
TREND HABERLER