YAZARLAR

F.Bahçe üzülmesin rüya takım bile elendi!

F.Bahçe üzülmesin rüya takım bile elendi!

Nurettin Özgenç
Nurettin Özgenç[email protected]
Ziraat Türkiye Kupası A Grubu'ndaki son maçında, iddiası kalmayan PTT 1. Lig ekibi 1461 Trabzon Fenerbahçe'yi Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda 3-2 mağlup etti. Bu skorla bu sezon Türkiye Kupası'ndaki ilk yenilgisini Fenerbahçe'ye tattırdı.

13 Ocak 2013 tarihinde Trabzon'da oynanan ilk maçın ertesi günü yazdığım yazının başlığında 1461 Trabzon F.Bahçe'ye yenildi ama tükenmedi demiştim, dediğim aynen çıktı ve 1461 Trabzon deplasmanda Fenerbahçe'yi evinde evire çevire yenmeyi başardı.

Fenerbahçe karşısında alkışlanacak bir şekilde baştan sona kadar dişe diş mücadele veren 1461 Trabzon bir sürprize daha imza atarak İstanbul'da Galatasaray'dan sonra bu seferde Fenerbahçe'yi 3-2 mağlup ederek tarihe geçti.

Verilmeyen penaltı ve 3 tane net gol pozisyonlarını şansızlıktan dolayı değerlendiremedi. Şayet bunları değerlendirebilseydi 1461 Trabzon Fenerbahçe'yi farklı yenebilirdi.

1461 Trabzon prestij maçında kazanma ruhu ile oynadı

Fenerbahçe iç saha desteğini arkasına alarak, liderliğin de verdiği rahatlıkla başlarda üstün bir oyun sergilese de ikinci yarıda tamamen yıkıldı. İlk yarıda sağlı sollu ataklar gerçekleştiren sarı-lacivertlilere karşın 1461 Trabzon da tehlikeli hücumlar yaptı. Karadeniz ekibinin bir topu da direkten döndü bir kaç net gol olabilecek pozisyonlarından faydalanamadı.

Hakem Hakan Ceylan, maçın 16. dakikasında Fenerbahçeli Salih'in ceza sahası içinde Barış'ı düşürmesinden doğan net bir pozisyonunda açık penaltıyı vermedi. Ayrıca Fenerbahçe'li oyunculardan Serdar'ın yaptığı kesin fauldü bunları hakem bunu da görmedi yada görmezden geldi. Yine'de 1461 Trabzon hakeme rağmen Fenerbahçe'yi Kadıköy Şükrü Saraçoğlu stadında yendi. Fenerbahçe maçı 1461 Trabzon için bir prestij maçıydı oynadı, kazandı ve Kadıköy Şükrü Saraçoğlu stadında kolbastı oynadı.

Ziraat Türkiye Kupası A Grubu'nun son maçında kendi evinde PTT 1. Lig ekiplerinden 1461 Trabzon'u konuk eden Fenerbahçe, sahaya kısmen de olsa yedek bir kadroyla çıktı ama ilerleyen dakikalarda fırtınanın farkına varan Teknik direktör Aykut Kocaman, rakip takımın ezici ve baskılı oyununu karşısında pabucun pahalı olduğunu görünce as oyuncularını sahaya sürdü ama yinede takımını mağlup olmaktan kurtaramadı.

1461 Trabzon Fenerbahçe'yi eze eze yenme başarısını göstermiştir

Ayrıca Fenerbahçe'nin 1461 Trabzon karşısında ezildiğini,dağıldığını gören medya işi hafife almak için maksatlı olarak sarı- lacivertli takımın sahaya özellikle "yedekler ile bu kadar" şeklinde yazıyorlar. Bu işin yedeği medeği yok. Böyle söyleyenlere bir çift sözüm var. Fenerbahçe'nin oynadığı takımda kendi klasmanında olmadığını hatırlatmak isterim.

1461 Trabzon Fenerbahçe deplasmanda kendi saha ve seyircisi önünde eze eze yenme başarısını göstermiştir. Bu başarı takdir edilecek yerde hafife alınmak istenmesini manidar buluyorum.

Zira Trabzon'da oynanan Fenerbahçe'nin 2-0 galip geldiği maç sonrasında yazmıştım şimdi de tekrar edeyim. Her iki takımın mali ve teknik gücü ortada... Biri on milyonlarca dolarlık bir takım diğeri ise ekonomik olarak onun binde biri kadar bile değil ama 1461 Trabzon on milyon dolarlık bir takıma kök söktürebiliyor hatta evinde dahi yenebiliyor.

Ben şahsen 1461 Trabzonlu oyuncuların Fenerbahçe karşısında gösterdikleri üstün performanslarından ve sarı -lacivertli takımı yenmelerinden dolayı hepsini içtenlikle kutluyorum. Görülüyor ki başarı parayla,pulla olmuyor ruh'ta lazım. O ruh'ta Trabzonlu futbolcularda mevcut olduğu için buralara kadar gelebildiler.

Bordo -mavi-beyazlı futbolcular oyunun büyük bölümünde sarı- lacivertli takıma çok fazla pozisyon vermedi. Fenerbahçe bulundukları lig itibarıyla onların rakibi değil ama neler yaptıklarını herkes gördü. 1461 Trabzon'un, rakibi Fenerbahçe'ye nazaran çok daha üstün oynadığını, özellikle her iki yarıda da bordo mavili oyuncuların durmak bilmeyen baskısının Fenerbahçe'yi bunaltarak zor anlar yaşamasına sebep oldu.

F.Bahçe üzülmesin 1461 Trabzon "rüya takımı" bile kupa'dan elemişti

Hakikaten 1461 Trabzon saygı duyulacak bir takım. Fenerbahçe stadında oynanan maç sonrası sarı lacivertli bazı taraftarlarca alkışlanması, bordo -mavi-beyazlı futbolcularında tribünleri alkışlaması spor'da centilmenlik adına memnuniyet verici bir gelişme olduğu açık.

Esasen Fenerbahçe Trabzonspor'un Pilot Takımı 1461 Trabzon'a yenilmesine üzülmesin çünkü istikbal vaad eden Karadeniz ekibi "rüya takım" olarak lanse edilen "ultra aslanı" bile kupadan elemişti. Böyle olması Fenerbahçe içinbir teselli olabilir.

Son söz olarak kendi sahasında Fenerbahçe'ye 3-0 yenilen abi takım olarak bilinen Trabzonspor bu durumdan ders almalı ve kartondan kulelere karşı eski ruhuyla oynamalı.

Yorumlar
TREND HABERLER