YAZARLAR

Federasyonun yüreği yetecek mi?

Federasyonun yüreği yetecek mi?

Muhammed Işık
Muhammed Işık[email protected]

Anadolu kulüplerine istediği gibi ceza yağdıran, itirazları reddeden, onların haklı sitemlerini görmezden gelen Federasyon, bu kez Beşiktaş’a nasıl bir ceza verecek, ya da bu olayların önüne geçebilmek için nasıl tedbirler alacak?

Her defasında deniliyor ki, yasa yok! Yasa yoksa bu yasanın çıkması için hangi kulüp başkanı ne kadar mücadele ediyor. Bu yasa yok diye feryat edenler, yasanın çıkmasını ne kadar istiyor olabilirler? Bunların hepsi laf kalabalığından başka bir şey değildir. Şu anki disiplin talimatında "Ev sahibi kulüp, müsabakanın oynanacağı stadın ve çevresinin güvenliğinden sorumludur. Kulüpler, müsabaka öncesinde, esnasında ve sonrasında meydana gelebilecek her türlü olaydan sorumlu olup müsabakanın organizasyonuna ve güvenliğine ilişkin tüm talimatlara uymakla yükümlüdür" diyorsa vay Beşiktaş’ın haline!!!

Bu şartlarda Beşiktaş öyle bir ceza almalı ki, ne yaptıklarının farkına varmalılar. Bana göre bu tür olaylarda takım ayırmadan, fakat gerekli araştırmayı yaparak, provokasyon olup olmadığını tespit ederek vereceksin 10 maç cezayı, ondan sonra bir daha yapmaya yürekleri yetiyor mu görelim. Beşiktaş’lı yöneticiler kendilerinin kabahatli olmadığını ve ceza gelmeyeceğini düşünüyorlar. Bu tür olaylarda bizler cezaları şu anki disiplin talimatına göre yorumluyoruz. İşin özünde Beşiktaş’ın bu olayda kabahati yok. Burada en büyük kabahat Emniyetindir. Beşiktaş taraftarlarını Bursaspor taraftarının bulunduğu bölüme yaklaştırmamaları gerekirdi. Gerekli tedbirleri öncesinde alarak bu olayların önüne geçebilirdi.

Şimdi Federasyon bu olayı nasıl değerlendirecek merak ediyorum. Vereceği karar bu tür olayları engellemek adına büyük önem taşımaktadır. Bu bilinçle karar vermeleri gerektiğini hatırlatmakta fayda var. Gerçekten olaylara göre mi karar verecekler, yoksa takımların Federasyon üzerindeki güçlerine göre mi? Bekleyip göreceğiz…

Olayların içerisinde Bursaspor taraftarının bir kabahatinin olduğunu düşünmüyorum. Deplasmanda takımlarını desteklemek istemeleri son derece normal. Fakat kurbanlık koyun gibi kesilip biçilmelerini insani duyguları taşıyan kişilerin yaptığını düşünmüyorum. Bu olayda parmağı bulunan her şahıs mutlaka adam yaralamaktan yargılanmalıdır. İbreti aleme örnek olsun diye de cezaları açıklanmalıdır.

Beşiktaş taraftarını aklı selim olmaya, kendilerine yakışır bir profil sergilemeye, milliyetçi, tutucu davranışlar içerisinde bulunmaya, lafı uzatmadan söyleyecek olursak, ÇARŞI grubuna yakışır şekilde davranmaya davet ediyorum. Bu olayların içinde bulunan kendini taraftar zanneden ama sadece grubunun adını kirletmeye çalışan zavallıları aranızdan uzaklaştırın. Bizim Çarşımız yine bildiğimiz ÇARŞI olsun. Sadece kendi takımını desteklesin, Liverpool maçında olduğu gibi stadı inletsin...

Bursaspor taraftarına da geçmiş olsun dileklerimi iletmek, bu defteri bir daha açmamak üzere kapatmalarını tavsiye ediyorum. Bu olayı büyütmek her iki kulüp içinde son derece vahim olaylara sebebiyet vereceğinden bu olay kapanmalıdır. Suçlular cezalarını kanunlar önünde çekmelilerdir.

Yorumlar
TREND HABERLER