FENERBAHÇE

Fenerbahçe Anadolu Efes maçı sonucu

32. Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası maçında Fenerbahçe, Anadolu Efes'i 77-69 yenerek dev kupanın sahibi oldu.

Fenerbahçe Anadolu Efes maçı sonucu

32. Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası maçında Fenerbahçe, Anadolu Efes'i 77-69 yenerek dev kupanın sahibi oldu.

En son 2012-2013 sezonunda bu kupada şampiyonluk sevinci yaşayan Fenerbahçe, 6. kez kupayı müzesine götürme başarını gösterdi.

Fenerbahçe'de kupa coşkusu

FENERBAHÇE: 77 - ANADOLU EFES: 69

Salon: Ankara
Hakemler: Emin Moğulkoç, Altuğ Köselerli, Serdar Ünal

Fenerbahçe: Bobby Dixon, Ekpe Udoh, James Nunnally, Jan Vesely, Luigi Datome
Başantrenör: Zeljko Obradovic

Anadolu Efes: Bryant Dunston, Cedi Osman, Derrick Brown, Jayson Granger, Tyler Honeycutt
Başantrenör: Velimir Perasovic

1. Periyot Sonucu: 15-9
2. Periyot Sonucu: 39-27 (24-18)
3. Periyot Sonucu: 64-56 (25-29)
4. Periyot Sonucu: 77-69 (13-13)

Fenerbahçe-Anadolu Efes maçını Cumhurbaşkanı'da izledi

Karşılaşmanın ilk 1,5 dakikasında her iki takım da sayı atma başarısı gösteremedi. Fenerbahçe, ilk basketini Vesely ile bulurken, yine bu oyuncunun sayılarıyla 3. dakikaya 4-0 önde girdi. Rakibinin üst üste hücumlardan boş dönmesini iyi değerlendiren sarı-lacivertli takım, Ali Muhammed ve Datome'nin basketleriyle 6. dakikada farkı 7 sayıya (8-1) çıkardı. Bu dakikadan sonra savunmasını sertleştiren Anadolu Efes, hücumda da Honeycutt, Dunston ve Heurtel'in basketleriyle 6-0'lık seri yakalayarak 7. dakikada farkı 1 sayıya düşürdü: 8-7. Ali Muhammed'in sayılarıyla kontrolü yeniden eline alan Fenerbahçe, ilk çeyreği 15-9 üstün geçti. 

İkinci periyoda da iyi başlayan taraf Fenerbahçe oldu. Udoh, Datome ve Vesely ile etkili olan sarı-lacivertliler, 6-0'lık seriyle 13. dakikada farkı çift hanelere (21-9) taşıdı. Baskılı savunmasıyla rakibini hataya sürükleyen Fenerbahçe, Melih Mahmutoğlu ve Datome'nin 3 sayılık, Vesely'nin de pota altı basketleriyle 15. dakikaya 30-16 önde girdi. Anadolu Efes, Honeycutt ve Cedi Osman'ın basketleriyle 8. dakikada farkı 9 sayıya (34-25) indirse de Fenerbahçe, Datome'nin skorer oyununu sürdürmesiyle soyunma odasına 39-27 önde gitti. 

Anadolu Efes, üçüncü periyodun ilk dakikalarında pota altını etkili kullandı. Dunston, Thomas ve Honeycutt ile üst üste sayılar bulan Anadolu Efes, 23. dakikada farkı 8 sayıya düşürdü: 42-34. Datome'nin 3 sayılık basketiyle hücumdaki sıkıntısına son veren Fenerbahçe, savunmada Thomas ve Heurtel'i durdurmakta zorlanınca, fark 27. dakikada 6 sayıya (55-49) düştü. Fenerbahçe, Ali Muhammed'in 3 sayı çizgisinin gerisinden bulduğu basketlerle rakibinin farkı daha fazla kapatmasına izin vermedi ve çeyrek, 64-56 sarı-lacivertli takım lehine geçildi. 

Karşılıklı basketlerle başlayan son periyotta, rakip savunmayı Ali Muhammed ve Udoh ile aşan Fenerbahçe, 34. dakikayı 71-60 üstün geçti. Sert savunmasıyla rakibine kolay sayı bulma şansı tanımayan Fenerbahçe, Udoh ile boyalı alandan sayılar üreterek son 3,5 dakikaya 9 sayı farkla (73-64) üstün girdi. Kalan sürede kontrollü bir oyun sergileyen sarı-lacivertli takım, rakibinin öne geçme çabalarına izin vermedi ve karşılaşmadan 77-69 galip ayrılarak kupayı müzesine götürdü.

Basketbolda 32. Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası maçında Anadolu Efes'i 77-69 yenen Fenerbahçe'ye kupasını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verdi.

fenerbahçe

MAÇTAN NOTLAR

Ankara Spor Salonu doldu

Fenerbahçe ile Anadolu Efes arasında oynanan 32. Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da izledi. Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nde geçen sezonun lig ve kupa şampiyonu Fenerbahçe ile play-off finalisti Anadolu Efes, Ankara Spor Salonu'nda Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı kazanmak için karşı karşıya geldi. Karşılaşmaya büyük ilgi gösteren taraftarlar, tribünlerin tamamını doldurdu. Yaklaşık 11 bin kişi kapasiteli salonda taraftarların büyük çoğunluğunu ise Fenerbahçeliler oluşturdu. Müsabakadan yarım saat önce tribündeki yerlerini alan sarı-lacivertli taraftarlar, takımlarını coşkulu bir şekilde destekledi. Fenerbahçeli basketbolseverler, Sırp antrenörleri Zeljko Obradovic'e büyük sevgi gösterisinde bulundu.

fenerbahçe

Cumhurbaşkanı Erdoğan tribünde

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da müsabakayı izlemek için salona geldi. Erdoğan'ın yanı sıra karşılaşmayı, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdenay, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve Anadolu Efes Kulübü Başkanı Tuncay Özilhan da takip etti. Öte yandan, karşılaşma için yoğun güvenlik önlemi alındı. Taraftarların sırt çantasıyla salona girmesine güvenlik gerekçesiyle izin verilmedi. Salon ve çevresinde yaklaşık bin 500 emniyet ve özel güvenlik personeli görev yaptı.

Perasovic'in ikinci dönemi

Anadolu Efes'te başantrenör Velimir Perasovic, ikinci dönemindeki ilk resmi maçına çıktı. Hırvat antrenör, 2010-11 sezonunda Anadolu Efes'te görev yapmıştı. Lacivert-beyazlı kulüp, sezon boyunca alınan istikrarsız sonuçların ardından Perasovic ile sezon bitmeden yollarını ayırmıştı. Perasovic, 2010'da Anadolu Efes'in başında Cumhurbaşkanlığı Kupası sevinci yaşamıştı. Öte yandan Perasovic, takımını sahaya Tyler Honeycutt, Derrick Brown, Cedi Osman, Jayson Granger ve Bryant Dunston ilk beşiyle çıkardı. Fenerbahçe Başantrenörü Zeljko Obradovic ise takımını sahaya Ekpe Udoh, James Nunnally, Jan Vesely, Ali Muhammed ve Luigi Datome beşiyle sürdü.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER