SÜPER LİG

Fenerbahçe Antalya'dan puanla dönüyor

Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında Fenerbahçe, bu sezonki çıkışıyla dikkat çeken Medical Park Antalyaspor deplasmanına konuk oldu.

Fenerbahçe Antalya'dan puanla dönüyor
Fenerbahçe, MP Antalyaspor deplasmanında fazla etkili olmasa da istediğini aldı, zirve yarışında Aslan'ın kazanmasının ardından kayıp yaşamadı, Kartal'ı ise solladı.. Sarı lacivertlileri zorlu deplasmanda genç Salih Uçan ve Sow'un golleri 3 puana taşıdı..  
 
ANTALYASPOR-FENERBAHÇE MAÇININ ÖNEMLİ DAKİKALARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN... 
   
Akdeniz Üniversitesi Stadı'nda oynanan karşılaşmayı Fenerbahçe 2-1'lik galibiyetle tamamladı ve lider Galatasaray ile arasındaki puan farkını korudu.

Karşılaşmada Fenerbahçe'ye galibiyeti getiren golleri 11. dakikada Salih Uçan ve 42. dakikada Moussa Sow kaydetti. Ev sahibi Medical Park Antalyaspor'un 32'de Tita ile bulduğu tek gol ise teselliden öteye gidemedi. 
 
ANTALYASPOR-FENERBAHÇE MAÇININ FOOTĞRAFLARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN... 

Mücadelede Fenerbahçe'den Emre Belözoğlu sakatlığı nedeniyle sahayı 15. dakikada terkederken 68. dakikada Kuyt'ın bir kafa şutu ise direkte patladı.

Bu sonucun ardından Fenerbahçe ligde 46 puana yükselerek lider Galatasaray ile arasındaki puan farkını 4'te tuttu. Medical Park Antalyaspor ise 37 puanda kalarak zirve takibinin uzağında kaldı. Spor Toto Süper Lig'in 27. haftasında ise Fenerbahçe, Akhisar Belediye'yi konuk ederken Medical Park Antalyaspor ise Trabzonspor deplasmanında üç puan arayacak. 
 
SALİH'TEN AKIL DOLU GOL!

Karşılaşmaya hızlı başlayan taraf Fenerbahçe oldu. Sarı lacivertli takım, ilk dakikalardan itibaren rakibini baskı altına almaya çalışırken golcü kimliğiyle tanınan Medical Park Antalyaspor ise kendi yarı sahasına gömülmeye çalışmadan mücadeleye başladı.

Mücadele eşitliği bozan gol ise Fenerbahçe'nin genç oyuncusu Salih Uçan'dan geldi. 11. dakikada orta alandan aldığı topla ceza sahasına hareketlenen Salih, uzak mesafeden sert ve düzgün bir şut çıkartarak fileleri havalandırdı ve Fenerbahçe'yi 1-0 öne geçiren isim oldu.

EMRE'NİN ERKEN SAKATLIĞI

Golden 4 dakika sonra ise Fenerbahçe, kaptanları Emre Belözoğlu'nun sakatlığı ile sarsıldı.

14. dakikada Diarra ile girdiği ikili mücadelenin ardından yerde kalan Emre Belözoğlu sakatlandı. Belözoğlu, sağlık ekipleri tarafından soyunma odasına götürüldü ve yerini Selçuk Şahin'e bıraktı.

ANTALYA'NIN TITA İLE CEVABI

Fenerbahçe takımı Emre Belözoğlu2nun çıkışıyla orta alandaki üstünlüğü rakibi ile dengelemek zorunda kaldı. Sarı lacivertliler skor avantajını arkasına alarak uzun toplarla hücuma çıkmak istedi.

Antalyaspor savunması ise dakikalar geçtikçe orta alana yaklaşarak oyunu Fenerbahçe yarı sahasına kurmaya başladığı dakikalarda golü bularak maça dengeyi getirdi.

32. dakikada ceza sahası dışında topla buluşan Tita, köşeye sert ve düzgün bir şut gönderdi. Volkan'ın çabalarına rağmen meşin yuvarlak filelerle buluştu ve maça denge geldi.

SOW'UN TAKİBİ GOLÜ GETİRDİ

Karşılaşmada ilk yarının son dakikalarına gelinirken sarı lacivetli takımın kazandığı kornerden gol geldi.

42. dakikada Caner'in kullandığı korner vuruşu ön direğe yöneldi. Pozisyonu iyi takip eden Moussa Sow, kale sahası içinde yaptığı kafa vuruşuyla topu filelere gönderdi. Bu golün ardından iki takım da skoru değiştiremeyince ilk yarı 2-1'lik Fenerbahçe üstünlüğü ile sona erdi.

KUYT'IN KAFASI DİREKTEN DÖNDÜ!

İkinci yarıya ilk yarıdakinden daha fazla topa sahip olarak başlayan Fenerbahçe, bu kez kanat akınlarına ağırlık vererek gol bulmaya çalıştı. Alışılagelmiş şekilde Gökhan Gönül'ün bindirmeleri Antalyaspor yarı sahasında tehlike yaratırken, ev sahibi ekip ise uzun toplarla hızlı hücumlara çıkmaya çalıştı.

Dakikalar 68'i gösterdiğinde ise Fenerbahçe'nin Hollandalı yıldızı Kuyt'ın bir kafa vuruşu direkten döndü. Gökhan Gönül'ün sağ kanattan son çizgiye inmeden yaptığı ortaya Kuyt estetik bir kafa vuruşu yaptı. Kaleye dönelen top üst direkten oyun alanına döndü.

HAMLELER İŞE YARAMADI

Temposu düşen ikinci yarıda iki takım teknik direktörü de maça müdahale etmek istedi.

Fenerbahçe teknik direktörü Aykut Kocaman 77. dakikada Mehmet Topuz'u oyuna alarak Caner'i kenara çekti. 83'te ise Kocaman, Meireles'i oyundan alarak Cristian BAroni'yi sahaya sürdü.

Ev sahibi ekibin teknik direktörü Mehmet Özdilek ise 69'da Janda'nın yerine Ömer Şişmanoğlu'nu sahaya sürdü. 75'te Murat Duruer'i oyuna alarak Diarra'yı kenara çeken Özdilek, son olarak Isaac'in yerine Emrah Başsan'ı sahaya sürdü.

Maçın kalan dakikalarında başka gol olmayınca sarı lacivertli takım sahadan 2-1'lik galibiyetle ayrılmış oldu. 

Medical Park Antalyaspor: 1 - Fenerbahçe: 2

Stat: Akdeniz Üniversitesi

Hakemler: Hüseyin Göçek, Volkan Narinç, Serkan Akarca

Medical Park Antalyaspor: Sammy, Koray, Deniz, Musa, Ergün, Janda, Uğur, Isaac, Aissati, Tita, Diarra

Fenerbahçe: Volkan, Hasan Ali, Egemen, Yobo, Gökhan, Meireles, Emre Belözoğlu (Dk. 16 Selçuk), Salih, Caner, Kuyt, Sow

Goller: Dk. 32 Tita (Medical Park Antalyaspor), Dk. 11 Salih, Dk. 42 Sow (Fenerbahçe) 

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER