FENERBAHÇE

Fenerbahçe Antalyaspor maçının sonucu ve özeti

Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası H Grubu'ndaki 2 maçında Antalyaspor'u 4-2 mağlup etti.

Fenerbahçe Antalyaspor maçının sonucu ve özeti

Ziraat Türkiye Kupası ikinci hafta mücadelesinde evinde Antalyaspor'u ağırlayan Fenerbahçe, bu sezon ilk defa 4 gol kaydetti ve sahadan 4-2'lik skorla galip ayrıldı.  

Süper Lig'de Beşiktaş ile liderlik mücadelesi veren Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası H Grubu 2. haftasında sahasında Antalyaspor ile karşılaştı. 14'te Nani ve 31'de Şener'in mükemmel golleriyle 2-0'ı bulan Fenerbahçe soyunma odasına önde gitti.

İkinci yarıya da üstün oyunla başlayan Sarı-Lacivertliler'de 49'da farkı 3'e çıkartan isim Robin van Persie oldu. Hollandalı yıldız, 59'da bir gol daha atarak durumu 4-0'a getirdi.  

Fenerbahçe

73'te Emre Akbaba farkı 3'e indiren isim oldu: 4-1. 90+1'de ise Mbilla skoru belirleyen golü kaydetti ve Fenerbahçe sahadan 4-2'lik galibiyetle ayrıldı. Geçtiğimiz hafta Tuzlaspor'u deplasmanda 2-1 yenen Sarı-Lacivertliler, bu galibiyetle grubunda 2'de 2 yaptı.

Fenerbahçe 4-2 Antalyaspor

14' [1-0]Nani
31' [2-0]Şener Özbayraklı
49' [3-0]Van Persie
59' [4-0]Van Persie
73' [4-1]Emre Akbaba
90' [4-2]Mbilla  

FENERBAHÇE-ANTALYASPOR

MAÇTAN NOTLAR

Ülker Stadı'nda rakibini konuk eden sarı-lacivertlilerin teknik direktörü Pereira, kadroda, son lig maçının ilk 11'ine göre 10 değişiklik yaptı. Lig maçının kadrosundan sadece Nani kupada da sahaya çıktı.

Kalede Ertuğrul Taşkıran'la maça başlayan sarı-lacivertlilerin, savunma dörtlüsü Şener Özbayraklı, Abdoulaye Ba, Michal Kadlec ve Caner Erkin'den oluştu. Orta sahada Uygar Mert Zeybek, Mehmet Topuz ve Ozan Tufan görev alırken, kanatlarda Nani ile Volkan Şen şans buldu. İleri uçta da Robin van Persie yer aldı.

GENÇLER YERİNİ TECRÜBELİLERE BIRAKTI

Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup ekibi Tuzlaspor karşısında ağırlıklı olarak genç oyunculardan oluşan bir kadroyla takımı sahaya süren Pereira, Antalyaspor maçında tecrübeli isimlere şans tanıdı. Tuzlaspor maçında forma giyen genç futbolculardan Antalyaspor'a karşı sadece Uygar Mert Zeybek ilk 11'de yer aldı. Tuzla deplasmanında kadroda bulunan gençlerden, Muhammed Samed Karakoç, Karahan Yasir Subaşı ve Melih Okutan, Antalyaspor karşısında 18 kişilik kadroya alınmadı, Ramazan Civelek ise yedek kaldı.

Bu arada, A2 takımı oyuncusu Savaş Polat da Antalyaspor maçında yedekler arasında yer buldu. Fenerbahçe'nin yedek kulübesinde, Savaş ve Ramazan'ın yanı sıra kaleci Fabiano, Mehmet Topal, Jose Fernandao, Diego Ribas ve Lazar Markovic yer aldı.

TRİBÜNLERDE BÜYÜK BOŞLUKLAR

Fenerbahçeli taraftarlar kupa maçına ilgi göstermedi. Ülker Stadı'nın tribünlerinde büyük boşluklar oluşurken, maçı yaklaşık 5 bin sarı-lacivertli taraftar takip etti.

ANTALYASPOR'DA ETO'O YOK

Grupta ilk maçını kazanan Antalyaspor, Fenerbahçe karşısına Kamerunlu yıldızı Samuel Eto'o'dan yoksun çıktı. Özel bir maçta görev almak için yurt dışında bulunan golcü futbolcunun yanı sıra kart cezalısı Ondrej Celustka da takımını deplasmanda yalnız bıraktı.

FENERBAHÇE-ANTALYASPOR

 FENERBAHÇE 4-2 ANTALYASPOR 

90+3': Maçın son düdüğü geliyor ve Fenerbahçe Antalyaspor'u 4-2 yenerek puanını 6'ya yükseltiyor.

90': GOOOOLL! Antalyaspor Mbilla ile son anlara 2 farklı geride giriyor. Sol kanattan Sezer Badur'un kullandığı serbest vuruşta Fabiano'dan önce kafayı vuran Mbilla, skoru 4-2'ye getiren golü kaydediyor.

90': Maçın sonuna 3 dakika ekleniyor.

85': Nani'nin pası ile ceza yayı gerisinde topla buluşan Uygar sağ ayağı ile çok sert vuruyor ancak top kalenin üzerinden farklı bir şekilde dışarı gidiyor.

83': Sağ kanattan gelişen Fenerbahçe atağında Caner ortasını ceza sahası içi sol tarafına doğru gönderiyor ancak van Persie'den önce savunma bu topu kafa ile karşılıyor.

80': Sarı lacivertlilerde Ozan Tufan kısa süreli sakatlık geçiriyor.

77': Fenerbahçe cephesinde son oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Sakatlanan Ertuğrul Taşkıran oyundan alınırken yerine Fabiano Ribeiro oyuna dahil oluyor.

75': Sarı kanaryalarda kaleci Ertuğrul Taşkıran sakatlık geçiriyor ve muhtemelen oyuna devam edemeyecek.

74': Fenerbahçe cephesinde ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Volkan Şen oyundan alınırken yerine Ramazan Civelek oyuna dahil oluyor.

73': GOOOOLL! Antalyaspor farkı 3'e indirdi. Emre Akbaba golün sahibi. Ceza yayı gerisinde topla buluşan Sezer yerden sert vuruyor ancak Kaleci Ertuğrul'un bu topa müdahalesi yetersiz kalıyor. Ceza sahası içi sağ köşeye doğru açılan topu Emre kontrol ediyor ve bekletmeden vuruşunu yaparak topu sol köşeden filelerle buluşturuyor.

73': Nani'nin pası ile sağ kanatta topla buluşan Şener iki oyuncuyu geçerek son çizgiden pasını altıpas sağ çaprazındaki arkadaşı Fernandao'ya gönderiyor. Fernandao bekletmeden gelişine vuruşunu yapıyor ancak top kalenin hemen üzerinden dışarı gidiyor.

72': Antalyaspor cephesinde ikinci oyuncu değişikliği: Serdar Özkan oyundan alınırken yerine Serge Mbilla Etame oyuna dahil oluyor.

71': Sağ kanat son çizgiden ceza sahasına giren Nani rakibini geçerek sol ayağı ile yerden vuruyor ancak kaleci Rais M'Bolhi gole izin vermiyor.

71': Emre Akbaba sağ kanattan ortasını altıpas çizgisinin hemen gerisine doğru gönderiyor. Gelen topa hareketlenen Lamine Diarra kafa vuruşunu yapıyor ancak top kalenin üzerinden dışarı gidiyor.

66': Emre Akbaba sağ kanattan ortasını altıpas çizgisinin hemen gerisine doğru gönderiyor. Gelen topa hareketlenen Diarra kafa vuruşunu yapıyor ancak top kalenin üzerinden dışarı gidiyor.

65': Sol kanat köşe bayrağının hemen yanından kullanılan serbest vuruşta Uygar ortasını altıpas çizgisine doğru gönderiyor ancak savunma bu topu kafa ile karşılıyor.

62': Lamine Diarra ile duvar pası yapan Sezer Badur sol çaprazdan ceza sahasına giriyor ve altıpas sol çaprazından vuruşunu yapıyor ancak kaleci Ertuğrul Taşkıran mutlak bir golü önlüyor.

59': GOOOOLL! Fenerbahçe'de Robin van Persie bir kez daha sahne alıyor ve fark dörde çıkıyor. Sol kanattan gelişen atakta Caner ortasını penaltı noktası sağ tarafına doğru hareketlenen Van Persie'ye gönderiyor. Topa Kvesic'le yükselen van Persie kafa vuruşunu yapıyor ve topu sağ köşeden filelerle buluşturuyor.

58': Topla birlikte ceza yayına sokulan Emre Akbaba yerden vuruşunu yapıyor ancak kaleci Ertuğrul üzerine gelen bu topu rahatlıkla kontrol ediyor.

55': Savunmadan gönderilen uzun pası ceza sahası içi sol tarafında kontrol eden van Persie bekletmeden sert vuruyor ancak top kalenin hemen üzerinden dışarı gidiyor.

53': Ceza yayı gerisinde topla buluşan Diego doğrudan kaleyi düşünüyor ancak kaleci Ertuğrul sağ köşeye uzanıyor ve gole izin vermiyor.

51': Sağ kanattan gelişen atakta van Persie ortasını ceza sahası içi sol tarafına doğru gönderiyor ancak savunma Volkan Şen'den önce bu topa müdahale ediyor ve tehlikeyi uzaklaştırıyor.

49': GOOOOLL! Fenerbahçe Robin van Persie ile 3. golü buluyor. Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Caner ortasını ön direğe doğru gönderiyor. Gelen topa yükselen Robin Van Persie kafa vuruşunu yapıyor ve topu sağ üst köşeden filelerle buluşturuyor.

46': İkinci yarıda Emrah Başsan yerine Sezer Badur oyunda.

46': İkinci yarıya Fenerbahçe başlıyor.

Fenerbahçe - Antalyaspor maçının fotoğrafları

45': İlk yarı 2-0 Fenerbahçe üstünlüğüyle tamamlanıyor.

42': Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Birkan pasını hemen yanındaki arkadaşı Kadi 'e gönderiyor. Kadir bekletmeden ortasını altıpas çizgisine doğru gönderiyor ancak savunma bu topu karşılıyor.

37': Emrah'ın şutlarının ardından topu kontrol eden Ba, takımını kontra atağa çıkarıyor ve pasını orta alanın sol tarafında bulunan arkadaşı Volkan Şen'e gönderiyor. Volkan sol çaprazdan ceza sahasına girer girmez vuruşunu yapıyor ancak top savunmadan geri geliyor.

37': Serdar Özkan sağ kanattan topla birlikte son çizgiye inerek pasını ön direğe hareketlenen Emrah Başsan'a gönderiyor. Topu kontrol eden Emrah üst üste iki şut çıkarıyor ve bu iki şut da savunmada Abdoulaye Ba'dan geri geliyor.

35': Sağ kanattan gelişen atakta Serdar Özkan'ın ortasına Emre Akbaba'nın kafa vuruşu kalenin üzerinden farklı bir şekilde dışarı gidiyor.

33': DİREK! Hızlı gelişen Antalyaspor atağında Serdar Özkan penaltı noktasının gerisinde sağ çaprazdan kontrol edip vuruşunu yaptı. Direkten dönen top boşta kaldı. Tamamlamak isteyen Emrah Başsan topu üstten dışarı gönderdi.

31': GOOOOLL! Fenerbahçe Şener Özbayraklı ile 2-0 öne geçiyor. Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza sahasının dışına gönderilen pası Şener hiç bekletmeden kaleye gönderdi. Yaklaşık 35 metreden yapılan bu harika vuruş ağlarla buluştu.

30': Ceza yayı sol tarafından kullanılan serbest vuruşta van Persie doğrudan kaleyi düşünüyor ancak barajdan seken top sol kale direğinin hemen yanından dışarı gidiyor.

29': Antalyaspor'da Chico, rakibi Uygar'a yaptığı faul sonrasında sarı kart görüyor.

29': DİREK! Fenerbahçe 2. gole çok yaklaştı. Serbest vuruş organizasyonunda Nani'nin vuruşunu M'Bolhi çeldi. Sağa açılan topu Mehmet Topuz tamamlamak istedi. Top üst direkten geri geldi ve taca gitti.

22': Kadir Bekmezci'nin pası ile sağ kanatta topla buluşan Diarra kaleye doğru yönelmek istiyor ancak tecrübeli oyuncunun pozisyonu ofsayt.

20': Ceza sahası sol çaprazının hemen gerisinden kullanılan serbest vuruşta Emrah doğrudan kaleyi düşünüyor. Barajdan seken top sağ köşeye yöneliyor ancak kaleci Ertuğrul uzanıyor ve bu topu çıkartıyor.

17': Sol kanattan gelişen atakta Caner ceza yayı sağ tarafındaki Nani'yi görüyor. Nani bekletmeden topuk pasını ceza sahası içi sağ çaprazına hareketlenen van Persie'ye gönderiyor. Van Persie dönerek yerden vuruşunu yapıyor ancak kaleci M'Bolhi gole izin vermiyor.

14': GOOOOLL! Fenerbahçe Luis Nani ile 1-0 öne geçiyor. Rakip ceza sahasının ortasında aldığı topu bir süre süren Nani sağ çaprazdan kaleyi gördü ve sert vurdu. Üst direğe çarpan top ağlarla buluştu.

11': Bu dakikalarda karşılıklı top kayıpları ile mücadele devam ediyor.

8': Robin van Persie'nin pası ile ceza sahası içi sol tarafında topu kontrol eden Caner bekletmeden sert vuruyor ancak kaleci M'Bolhi sağ köşeye uzanarak bu topu çıkartıyor.

6': Antalyaspor gole çok yaklaşıyor. Savunma arkasına atılan pasa hareketlenen Diarra penaltı noktası gerisine gelerek sol ayağı ile yerden vuruyor ancak kaleci Ertuğrul sağ köşeye uzanıyor ve gole izin vermiyor.

5': Antalyaspor'da Emrah Başsan kısa süreli sakatlık geçiriyor.

1': Maça Antalyaspor başlıyor.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER