FENERBAHÇE

Fenerbahçe Başakşehir maçı geniş özeti

Fenerbahçe, Süper Lig'in 18. haftasında sahasında lider Başakşehir'i konuk etti.

Fenerbahçe Başakşehir maçı geniş özeti

Fenerbahçe, Süper Lig'in 18. haftasında lider Medipol Başakşehir'i Ozan Tufan'ın attığı golle 1-0 yendi. Başakşehir bu sezon ilk kez kaybetti.

GOL OZAN'DAN GELDİ

Maça çok hızlı başlayan Fenerbahçe, ilk bölümlerde Başakşehir'i kendi yarı sahasından fazla çıkarmadı. Sarı lacivertlilerin aradığı gol ise 28. dakikada geldi. Salih Uçan'ın pasında bekletmeden topa vuran Ozan Tufan'ın şutunda, Emre Belözoğlu'na da çarpan ağlarla buluştu ve Fenerbahçe 1-0 öne geçti.

F.BAHÇE YARIŞTAN KOPMADI

İlk yarı bu skorla geçilirken 2. yarıda da tempo düşmedi. 74. dakikada Fernandao, kendi kazandığı penaltıda beyaz noktanın da başına geçti. Ancak vuruşunda Volkan Babacan gole izin vermedi.

Kalan dakikalarda da başka gol olmayınca karşılaşma Fenerbahçe'nin 1-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

Bu sonuçla 35 puana yükselen Fenerbahçe, lider Başakşehir'le puan farkını 4'e indirdi.

FENERBAHÇE: 1 - 0 :MEDIPOL BAŞAKŞEHİR

Maç Sonu: Karşılaşmada son düdük çaldı. Fenerbahçe Başakşehir'i 1-0 mağlup etti.

90+2. dakika: Doka'ya faul yapan Karavayev sarı kart gördü. Daha sonra hakeme itiraz eden Doka da sarı kart gördü. Hızlı gelişen Fenerbahçe atağında Karavayev'in sağ kanattan ortasında Van Persie'nin vuruşu savunmadan geri döndü ancak daha önce hakem Van Persie'nin topu elle kontrol ettiğini işaret etti. Gelişen Başakşehir atağında Junior Caiçara'nın sağ kanattan ortasında Mehmet'in kafa vuruşu dışarıya gitti.

90+1. dakika: Hızlı gelişen Fenerbahçe atağında Lens sol kanattan topu taşıdıktan sonra ortasını yaptı. Onun ortasında Karavayev'in vuruşu üstten dışarıya gitti.

90. dakika: Alper Doka'dan topu aldıktan sonra yerde kaldı. Fenerbahçe kendi yarı alanından serbest vuruş kullanacak. Fenerbahçe'de Volkan serbest vuruşta ağır hareket ettiği için sarı kart gördü. Volkan serbest vuruşta topu ileriye doğru gönderdi ancak savunma bu topu karşıladı. Karşılaşmanın sonuna en az 3 dakika ilave edildi.

89. dakika: Karşılaşmanın son dakikalarında oyunun hakimi tamamen Başakşehir. Konuk takım tüm hatlarıyla rakip yarı alanda.

88. dakika: Cengiz Alper'den sıyrılmak isterken yerde kaldı ve faul bekledi ancak hakem oyunu devam ettirdi.

87. dakika: Souza orta alanda rakibinden topu kazandıktan sonra pasını Van Persie verdi. Van Persie topla birlikte ilerledikten sonra ceza sahası dışından şut çekmek istedi ancak savunma araya girdi.

86. dakika: Şener sol kanatta hareketlenen Lens'i topla buluşturmak istedi ancak Lens topu oyun alanı içerisinde kontrol edemedi.

85. dakika: Karşılaşmada son dakikalara girilirken Başakşehir baskısını arttırmaya çalışıyor.

84. dakika: Fenerbahçe'de Van Persie Fernandao'nun yerine oyuna dahil oldu. Doka'nın kullandığı serbest vuruşta top kaleci Volkan'da kaldı.

83. dakika: Gelişen Başakşehir atağında Cengiz Kjaer'in müdahalesiyle yerde kaldı. Konuk takım tehlikeli olabilecek bir bölgeden serbest vuruş kullanacak.

82. dakika: Lens'in sağ kanattan kullandığı kornerde top doğrudan dışarıya gitti.

81. dakika: Konuk takımda Visca yerini Doka'ya bıraktı.

80. dakika: Alper Mustafa'nın müdahalesiyle yerde kaldı. Fenerbahçe serbest vuruş kullanacak. Kjaer serbest vuruşu paslı kullandıktan sonra topu alan Şener'in ortası savunmaya çarparak dışarıya gitti. Fenerbahçe korner kullanacak.

79. dakika: Başakşehirli futbolcular serbest vuruşu paslaşarak kullandıktan sonra ceza sahsında topla buluşan Mehmet Emre'yi topla buluşturdu. Emre pası aldıktan sonra bekletmeden şutunu çekti. Onun vuruşu üstten dışarıya gitti. 

78. dakika: Karşılaşmada bu dakikalarda tempo iyice artmaya başladı. Yalçın'a faul yapan Alper sarı kart gördü. Başakşehir kendi yarı alanından serbest vuruş kullanacak.

77. dakika: Gelişen Fenerbahçe atağında Alper'in sol kanattan yaptığı ortayı Yalçın karşıladı.

76. dakika: Emre'nin sol kanattan kullandığı kornerde savunma topu karşıladı. Fenerbahçe'de Salih yerini Roman Neustadter'e bıraktı.

75. dakika: Mustafa, Hasan Ali'den sıyrılmak isterken yerde kaldı. Konuk ekip tehlikeli olabilecek bir bölgeden serbest vuruş kullanacak. Emre'nin kullandığı serbest vuruşta top savunmaya çarparak dışarıya gitti. Başakşehir bu kez korner kullanacak.

74. dakika: Volkan kurtardı! Fernandao'nun kullandığı penaltıda kaleci Volkan topu çıkardı.

73. dakika: Başakşehirli futbolcular penaltı kararının ardından hakem Bülent Yıldırım'a uzun süre itirazda bulundu.

72. dakika: Penaltı! Fernandao Eren'den sıyrılmak isterken ceza sahasında yerde kaldı. Fenerbahçe penaltı kullanacak.

72. dakika: Başakşehir'de Mossoro yerini Mustafa'ya bıraktı.

71. dakika: Hızlı gelişen Başakşehir atağında Junior Caiçara'nın sağ kanattan yaptığı ortayı savunmada Skrtel karşıladı.

70. dakika: Salih rakibinden sıyrılmak isterken yerde kaldı. Fenerbahçe sol kanattan serbest vuruş kullanacak. Lens serbest vuruşu paslaşarak kullandıktan sonra topu alan Alper orta yapmak istedi ancak aJunior Caiçara zamanında araya girdi ve Alper'e orta yapma şansı vermedi.

69. dakika: Fenerbahçe'de bu kez Hasan Ali sol kanattan ortasını yaptı ancak onun ortasını da savunma karşıladı.

68. dakika: Gelişen Fenerbahçe atağında Lens'in sol kanattan yaptığı ortayı Alexandru Epureanu karşıladı.

67. dakika: Fenerbahçe tehlikeli geldi. Hızlı gelişen atakta Salih'in pasıyla sol kanatta topla buluşan Lens ceza sahasına girdikten sonra ortasını yaptı. Onun ortası kaleci Volkan'da kaldı.

66. dakika: Topla oynama oranları: Fenerbahçe %47 Başakşehir %53

65. dakika: Volkan serbest vuruşta topu ileriye doğru gönderdi ancak top Başakşehir'de kaldı.

64. dakika: Hasan Ali Junior Caiçara'nın müdahalesiyle yerde kaldı ve sakatlık geçiriyor. Sağlık görevlileri oyun alanında. Fenerbahçe kendi yarı alanından serbest vuruş kullanacak.

63. dakika: Fenerbahçe bu dakikalarda Başakşehir'in baskısını kırdı ve atağa çıkmaya başladı.

62. dakika: Karavayev sağ kanatta topla buluştuktan sonra içeriye doğru kat etti ve pasını Alper'e verdi ancak top yine kaleci Volkan'da kaldı.

61. dakika: Volkan'dan topu alan Emre yine pas hatası yaptı ve top Fenerbahçe'ye geçti. Sonrasında sağ kanattan topu alan Karavayev ceza sahası dışındaki Salih'e pasını verdi. Salih şut çekmek isterken savunma araya girdi.

60. dakika: Gelişen Fenerbahçe atağında Hasan Ali ceza sahasında hareketlenen Fernandao'yu topla buluşturmak istedi ancak top hızlı. Volkan kalesini terk ederek bu topu kontrol etti.

59. dakika: Emre sol kanatta hareketlenen Cengiz'i düşündü ancak topun şiddetini iyi ayarlayamadı ve top Fenerbahçe'ye geçti.

58. dakika: Başakşehirli futbolcular bu dakikalarda kendi aralarında pas yapıyor.

57. dakika: Başakşehir bu dakikalarda baskısını arttırmaya çalışıyor. Fenerbahçe ise kaptığı toplarla kontra atak yakalamaya çalışıyor. Gelişen Başakşehir atağında Eren'in sol kanattan yaptığı ortayı Souza karşıladı. Devam eden pozisyonda Mossoro'nun şutu yandan dışarıya gitti.

56. dakika: Cengiz Hasan Ali'nin müdahalesiyle yerde kaldı. Başakşehir tehlikeli olabilecek bir bölgeden serbest vuruş kullanacak. Emre serbest vuruşu paslı kullandıktan sonra topu alan Cengiz sağ kanattan ortasını yaptı. Onun ortasını Alper karşıladı.

55. dakika: Bu kez Başakşehir'de Cengiz ceza sahası dışından şansını denedi. Onun vuruşunu Volkan iki hamlede kurtardı.

54. dakika: Hızlı gelişen Fenerbahçe atağında Hasan Ali''nin sol kanattan ortası Junior Caiçara'dan geri döndü. Fenerbahçeli futbolcular bu müdahalenin elle oynadığı yönünde penaltı itirazında bulundu ancak yine oynayın dedi. Salih ceza sahası dışından şansını denedi. Onun şutu üstten dışarıya gitti.

53. dakika: Gelişen Başakşehir atağında Visca rakibinden sıyrılmak isterken yerde kaldı ve faul bekledi ancak hakem oyunu devam ettirdi.

52. dakika: Lens Yalçın'dan sıyrılmak isterken yerde kaldı ve faul bekledi ancak hakem Lens'in elle oynadığını işaret ederek topu konuk takıma verdi.

51. dakika: Başakşehir tehlikeli geldi. Junior Caiçara'nın sağ kanattan pasında Visca'nın ceza sahası içinden yaptığı vuruş kaleci Volkan'da kaldı.

50. dakika: Emre'nin kullandığı serbest vuruşta Salih topu uzaklaştırdı.

49. dakika: Mossoro Alper'in müdahalesiyle yerde kaldı. Konuk ekip tehlikeli olabilecek bir bölgeden serbest vuruş kullanacak.

48. dakika: İkinci yarıya baskılı başlayan taraf konuk ekip Başakşehir

47. dakika: Gelişen Başakşehir atağında Eren sol kanattan ortasını yapmak isterken dengesini kaybedip düştü ve top Fenerbahçe'ye geçti

46. dakika: Karşılaşmada ikinci yarı başladı. Fenerbahçe'de Van Persie Ozan'ın yerine oyuna dahil oldu. Medipol Başakşehir'de Uğur çıktı. Junior Caiçara oyuna dahil oldu.

Devre Arası: İlk yarıda son düdük çaldı. Fenerbahçe soyunma odasına 1-0 önde gidiyor.

45+1. dakika: Fenerbahçeli futbolcular Alper'e yapılan serbest vuruşu paslı kullandıktan sonra topu alan Alper sağ kanatta hareketlenen Lens'i düşündü ancak savunma zamanında araya girdi.

45. dakika: Fenerbahçeli futbolcular kendi aralarında paslaşırken Salih pas hatası yaptı ve top Başakşehir'e geçti. Sonrasında gelişen Başakşehir atağında Mossoro'nun ortasını Skrtel karşıladı. Alper'e faul yapan Mahmut sarı kart gördü. Bu arada bir önceki pozisyon rakibine faul yapan Fernandao'da sarı kart gördü. İlk yarının sonuna en az 2 dakika ilave edildi.

44. dakika: Lens serbest vuruşu paslı kullandıktan sonra Fenerbahçeli futbolcular kendi aralarında pas yapıyor.

43. dakika: Bu kez Fenerbahçe etkili geldi. Sağ kanatta topla buluşan Lens rakiplerinden sıyrıldıktan sonra ortasını yaptı. Onun ortası kaleci Volkan'da kaldı. Fernandao Alexandru Epureanu sıyrılmak isterken yerde kaldı. Fenerbahçe sağ kanattan serbest vuruş kullanacak.

42. dakika: Hızlı gelişen Başakşehir atağında Mahmut'un sağ kanattan yaptığı ortayı Souza karşıladı.

41. dakika: Başakşehir tehlikeli geldi. Mossoro'nun pasıyla ceza sahasında topla buluşan Mehmet'in vuruşu savunmadan geri döndü.

40. dakika: Hasan Ali ilerde hareketlenen Fernandao'yu topla buluşturmak istedi ancak savunma zamanında araya girdi.

38. dakika: Fenerbahçeli futbolcular bu dakikalarda kendi aralarında pas yapıyor.

37. dakika: Eren'e faul yapan Ozan sarı kart gördü. Konuk ekip orta alandan serbest vuruş kullanacak. Eren serbest vuruşta topu rakip ceza sahasına gönderdi. Fenerbahçe savunmasında Kjaer bu topu karşıladı.

36. dakika: Lens'in kullandığı serbest vuruşta ceza sahasında hiçbir futbolcu topa dokunamadı ve top dışarıya gitti.

35. dakika: Souza Emre'nin müdahalesiyle yerde kaldı. Fenerbahçe tehlikeli olabilecek bir bölgeden serbest vuruş kullanacak.

34. dakika: Ozan sağ kanatta hareketlenen Lens'i topla buluşturmak istedi ancak topun şiddetini iyi ayarlayamadı ve top dışarıya gitti.

33. dakika: Kjaer sağ kanatta hareketlenen Şener'i topla buluşturmak istedi ancak Cengiz zamanında araya girdi. Devam eden atakta Ozan'ın ceza sahasına gönderdiği topu savunma uzaklaştırdı.

32. dakika: Başakşehir tehlikeli geldi. Mossoro'nun pasıyla ceza sahasında topla buluşan Visca vuruşunu yaptı. Onun vuruşunda top yan ağlarda kaldı.

31. dakika: Bu dakikalarda iki takım da orta alanda pas hatası yapıyor.

30. dakika: Fenerbahçe'de Kjaer bir sakatlık geçiriyor. Danimarkalı oyuncu tedavi için kenara geldi.

29. dakika: Başakşehir oyuna yeniden başladı.

28. dakika: GOL! Gelişen Fenerbahçe atağında Lens'i sağ kanattan yaptığı ortayı savunma karşıladı ve top diğer kanada açıldı. Sol kanattan Hasan Ali'nin ortasında Alper ceza sahasında topla buluştu ve pasını geriden gelen Ozan'a verdi. Ozan'ın şutu Emre'ye çarparak ağlara gitti.

26. dakika: Topla oynama oranları: Fenerbahçe %59 Başakşehir %41

25. dakika: Fenerbahçe bu dakikalarda baskısını arttırmaya çalışıyor.

24. dakika: Şener sağ kanattan ortasını yapmak isterken yerde kaldı ve faul bekledi ancak hakem oyunu devam ettirdi. Fenerbahçeli taraftarlar bu karara tepki gösterdi.

23. dakika: Fenerbahçeli futbolcular Alper'e yapılan serbest vuruşu paslı kullandıktan sonra topu alan Şener sağ kanattan ceza sahasına girdi ve ortasını yaptı. Onun ortasını savunma karşıladı.

22. dakika: Alper bu kez Emre'nin müdahalesiyle yerde kaldı. Fenerbahçeli futbolcular topu Lens aldığı için hakeme avantaj itirazında bulundu. Hakeme itirazlarını arttıran Lens sarı kart gördü.

21. dakika: Kjaer sağ kanatta hareketlenen Lens'i topla buluşturmak istedi ancak Alexandru Epureanu zamanında araya girerek topun Lens'e gelmesine engel oldu.

20. dakika: Fenerbahçeli futbolcular serbest vuruşu paslaşarak kullandıktan sonra kendi aralarında paslaşıyor.

19. dakika: Alper Uğur'un müdahalesiyle yerde kaldı. Uğur pozisyonun ardından sarı kart gördü. Fenerbahçe kendi yarı alanından serbest vuruş kullanacak.

18. dakika: Başakşehirli futbolcular bu dakikalarda Fenerbahçe'nin baskısını kırmak için kendi aralarında pas yapıyor.

17. dakika: Top bu dakikalarda Fenerbahçe'nin hakimiyetinde. Sarı - lacivertli futbolcular kendi aralarında pas yapıyor.

16. dakika: Gelişen Fenerbahçe atağında Ozan'dan pası alan Hasan Ali ceza sahası dışından şansını denedi. Onun şutu üstten auta gitti.

15. dakika: Gelişen Fenerbahçe atağında Şener'in sağ kanattan yaptığı ortayı Alexandru Epureanu karşıladı. Fenerbahçe bu dakikalarda Şener ve Lens'in oynadığı sağ kanattan atak geliştirmeye çalışıyor.

14. dakika: Lens'in sağ kanattan kullandığı kornerde ceza sahsında oluşan karambol sonrası savunma topu uzaklaştırdı.

13. dakika: Şener sağ kanatta topu aldıktan sonra önünde hareketlenen Lens'i topla buluşturmak istedi ancak onun pası savunmaya çarparak dışarıya gitti. Fenerbahçe korner kullanacak.

12. dakika: Ozan savunmanın arkasına koşu yapan Fernandao'yu topla buluşturmak istedi ancak Fernandao ofsayt pozisyonunda.

11. dakika: Karşılaşmada 10 dakikalık bölüm geride kalırken henüz iki takım da tehlikeli bir atak geliştiremedi.

10. dakika: Eren serbest vuruşta topu ileriye doğru gönderdi ancak Kjaer topu karşılamayı başardı.

9. dakika: Mehmet Batdal Kjaer'in müdahalesiyle yerde kaldı. Başakşehir kendi yarı alanından serbest vuruş kullanacak.

8. dakika: Salih sağ kanatta hareketlenen Lens'i topla buluşturmak istedi ancak Eren zamanında araya girdi ve kafayla topu kalecisine kazandırdı.

7. dakika: Skrtel'in tedavisi nedeniyle oyun bu dakikada durdu.

6. dakika: Bu arada Skrtel Emre'nin serbest vuruşu kullandığı sırada kendi ceza sahasında yerde kaldı ve sakatlık geçiriyor. Sağlık görevlileri oyun alanında.

5. dakika: Emre'nin kullandığı serbest vuruşta Mehmet Batdal'ın kafa vuruşu yandan dışarıya gitti.

4. dakika: Mehmet Batdal'a faul yapan Souza sarı kart gördü. Başakşehir tehlikeli olabilecek bir bölgeden serbest vuruş kullanacak.

3. dakika: Ozan sağ kanatta Emre'nin müdahalesiyle yerde kaldı. Bu kez Fenerbahçe serbest vuruş kullanacak. Fenerbahçeli futbolcular serbest vuruşu paslaşarak kullandıktan sonra topu alan Kjaer ceza sahasına doğru haretlenen Fernandao'yu topla buluşturmak istedi ancak Alexandru Epureanu zamanında araya girdi ve tehlikeyi önledi.

2. dakika: Emre Alper'in müdahalesiyle yerde kaldı. Konuk ekip kendi yarı alanından serbest vuruş kullanacak. Yalçın serbest vuruşta topu ileriye doğru gönderdi. Fenerbahçeli futbolcular bu topu karşıladı.

1. dakika: Süper Lig'in zirve mücadelesini yakından ilgilendiren karşılaşmada ilk düdük çaldı. İki takıma da başarılar.

Maçtan Önce: Kadıköy'de İstiklal Marşımız...

Maçtan Önce: Karşılaşma öncesi hayatını kaybeden Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav için saygı duruşu yapılıyor.

Maçtan Önce: Takımlar seremoni için sahaya çıkıyor.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER