FENERBAHÇE

Fenerbahçe Benfica maçı golleri ve geniş özeti

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda 1-0 kaybettiği maçın rövanşında rakibini Kadıköy'de karşılaştı. Mücadelede 1-1'Lik eşitlikle bitince Fenerbahçe Devler Ligi'ne veda etti ve yoluna UEFA Avrupa Ligi gruplarda mücadele edecek.

Fenerbahçe Benfica maçı golleri ve geniş özeti

Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme turunda temsilcimiz Fenerbahçe, Portekiz’de 1-0 biten rövanş maçının ardından Kadıköy’de Benfica ile 1-1 berabere kaldı ve Şampiyonlar Lig’ine kalma şansını kaybetti.

Karşılaşmanın ilk yarısına baskılı bir oyunla başlayan temsilcimiz Fenerbahçe’de dakikalar 7’yi gösterirken sol köşe gönderinden kullanılan kornere Ayew çok iyi yükseldi. Ayew’in kafası direğin hemen dibinden dışarı çıktı.

Karşılaşmanın ilk çeyreğinin ardından üzerindeki baskıyı atan Portekiz temsilcisi dakikalar 19’u gösterirken Fenerbahçe’nin kritik noktada yaptığı top kaybıyla şut şansı yakaladı. Salvio, yerden sert vurdu ve şut az farkla dışarı çıktı.

Yaşanan bu pozisyonun bir dakika sonrası üst üste paslaşmaların ardından Eljif, Isla’yı savunma arkasına harika sarkıttı. Isla topa gelişine vurmak yerine beklemeyi tercih edince meşin yuvarlak dışarı çıktı.

Mücadele orta alanda iki takımında arasında gidip gelirken Benfica sağ kanattan çok etkili geldi. Castillo’nun şık pasında Fernandes tek dokunuşla topu ağlarla buluşturdu. Dakikalar 26’yı gösterirken Fenerbahçe, Benfica karşısında 1-0 geriye düştü.

Dakikalar 33’ü gösterirken Fenerbahçe’nin genç yıldızı Eljif’in ceza sahası dışından sert şutunu Vlachodimos parmaklarının ucuyla çeldi. Topun kontrolü yeniden Fenerbahçe’de.

Golün şokunu üzerinden atan temsilcimiz ilk yarının sonlarında Benfica karşısında baskısını arttırdı. Karşılaşmada 45+1 oynanırken Fenerbahçe ilk kez organize geldi. Hasan Ali’nin sol kanattan düzgün ortasına Alper çok iyi yükseldi ve kalecinin uzanamayacağı noktaya bıraktı ve skoru 1-1’e getirdi.

Karşılaşmanın ilk yarısının geri kalan kısmında başka gol olmayınca takımlar soyunma odasına 1-1’lik eşitlik ile gitti. İkinci yarıya her iki takımda maça başladıkları 11 ile sahaya çıktı.

Karşılaşmanın ikinci yarısında konuk ekip Benfica etkili başladı dakikalar 60’ı gösterirken Fenerbahçe’nin orta sahada yaptığı paslaşmaları çizgi halinde karşılayan Benfica, topu kaparak hızlı çıktı. Eduardo’nun yerden şutu Volkan’ın kucağında kaldı.

Fenerbahçe’nin Hollandalı teknik patronu Cocu, dakikalar 65’i gösterirken iki oyuncu değişikliği birden yaptı. Valbuena ve Mehmet Topal oyundan çıkarken genç oyuncu Barış ve Rober Soldado oyuna dahil oldu.

Karşılaşmada dakikalar 67’yi gösterirken önde baskıyla topu kazanan Fenerbahçe’de oyuna yeni giren genç yıldız Barış Alıcı sol kanattan mükemmel vurdu. Kaleci, Barış’ın şutunu son anda kornere çeldi.

Temsilcmiz Fenerbahçe 70. dakikada Benfica karşısında baskısını gittikçe artırttı ve çok organize geldi. Soldado ve Ayew’in üst üste paslaşmalarının ardından Isla topla buluştu. Isla’nın ortasına Soldado’dan önce son anda savunma dokundu.

Karşılaşmanın geri kalan kısmında temsilcimiz Fenerbahçe, Benfica karşısında istediği fırsatları bulamadı. 86. dakika geçilirken Benfica karşısında Fenerbahçe  %56 topa sahip olma oranı ile oynamasına rağmen rakip kaleye etkili gidemedi. Benficalı futbolcular oyunu soğutma çabaları ile kendilerini yere atmaya başladı.

Karşılaşmanın geri kalan kısmında başka gol olmayınca temsilcimiz Fenerbahçe, Kadıköy’de Benfica ile 1-1 berabere kaldı ve Şampiyonlar Lig’ine kalma şansını kaybetti.  Alınan bu sonucun ardından Fenerbahçe Avrupa serüvenine UEFA Avrupa Ligi’nde devam edecek.

Fenerbahçe Benfica maçı fotoğraflarıFenerbahçe Benfica maçı fotoğraflarıFenerbahçe Benfica maçı fotoğraflarıFenerbahçe Benfica maçı fotoğraflarıHABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

Goller: Dk. 45+1 Alper Potuk (Fenerbahçe); Dk. 26 Gedson Fernandes (Benfica)

FENERBAHÇE: 1 - 1 :BENFİCA

Maç Sonu: Ve maçın hakemi karşılaşmanın sona erdiğini bildiren düdüğü çalıyor. Maç sona erdi.

90+4. dakika: Fenerbahçe takımından Roberto Soldado topu kafayla takım arkadaşına kazandırmaya çalışıyor, ancak kaleci kalesini terk edip topa sahip oluyor.

90+3 dakika: Ceza sahasına doğru Hasan Ali Kaldirim ortasını yapıyor. Topu uzaklaştıran Alfa Semedo.

90. dakika: Şener Özbayraklı, hakeme yaptığı itirazların ardından sarı kartla cezalandırıldı.

87. dakika: Maçta artık normal sürede son 2 dakikanın içindeyiz. Fenerbahçe'nin tur için 2 gole ihtiyacı var.

85. dakika: Fenerbahçe, 86. dakika geçilirken Benfica karşısında %56'yla topa sahip oluyor.

83. dakika: Benfica'da Fernandes, Eljif Elmas'ın yerde kaldığı pozisyonun ardından zaman geçirmeye yönelik hareketi sebebiyle sarı kartla cezalandırıldı.

81. dakika: Fenerbahçe'de bu dakikalarda takım boyunun uzaması sebebiyle sık sık top kayıpları yaşanıyor.

80. dakika: Fenerbahçe'de günün etkili isimlerinden Isla oyundan çıkarken, Şener Özbayraklı oyuna dahil oldu.

79. dakika: Karşılaşmada son 10 dakikanın içerisine girdik:

76. dakika: Grimaldo, iki oyuncunun arasından çıktı ve hızla ceza sahasının önüne katetti. Grimaldo'nun ara pasına ayak koyan isim Skrtel oldu. Benfica köşe vuruşunu kullanacak.

75. dakika: Zaman geçirdiği için sarı kartla cezalandırılan Benfica kalecisi Odisseas Vlachodimos, kale vuruşlarında Fenerbahçeli taraftarlardan tepki çekiyor. 

74. dakika: Barış'ın pasında Eljif topla buluştu. Eljif'in ceza sahası dışından sert ve yerden şutu farklı bir şekilde dışarı çıktı.

72. dakika: Oyuncu Değişikliği Eduardo Antonio Salvio Alfa Semedo Esteves

70. dakika: Fenerbahçe çok organize geldi. Soldado ve Ayew'in üst üste paslaşmalarının ardından Isla topla buluştu. Isla'nın ortasına Soldado'dan önce son anda savunma dokundu.

69. dakika: Fenerbahçe, bu dakikalarda tüm hatlarıyla rakip yarı sahada.

67. dakika: Fernandes, Neustadter'in kayarak müdahalesiyle yerde kaldı. Fenerbahçeli futbolcuların itirazları sürüyor. Önde baskıyla topu kazanan Fenerbahçe'de Barış Alıcı sol kanattan mükemmel vurdu. Kaleci, Barış'ın şutunu son anda kornere çeldi.

66. dakika: Teknik direktör Cocu, tüm riskleri aldı.

65. dakika: Taktik bir değişiklik; Mathieu Valbuena oyundan çıkıyor ve yerine Roberto Soldado oyuna dahil oluyor. Taktik bir değişiklik; Mehmet Topal oyundan çıkıyor ve yerine Baris Alici oyuna dahil oluyor.

63. dakika: Benfica takımından Ruben Dias, Giuliano ile mücadelesinde rakibine çelme takıyor ve hakem serbest vuruşa işaret ediyor. Hakem sarı kartını Ruben Dias için kullanıyor

60. dakika: Benfica takımından Jardel, Andre Ayew ile mücadelesinde rakibine çelme takıyor ve hakem serbest vuruşa işaret ediyor.

59. dakika: Ceza sahasına doğru Hasan Ali Kaldirim ortasını yapıyor. Topu uzaklaştıran Ruben Dias.

58. dakika: Ceza sahasına doğru Mathieu Valbuena ortasını yapıyor. Topu uzaklaştıran Jardel.

56. dakika: Topu uzaklaştıran Martin Skrtel.

54. dakika: Benfica takımından Pizzi ceza sahası içine güzel bir pas gönderiyor, ancak rakip oyuncu araya giriyor.

53. dakika: Benfica takımında Odisseas Vlachodimos zaman geçirmeye yönelik hareketlerinden dolayı sarı kart ile cezalandırılıyor.

51. dakika: Benfica takımından Facundo Ferreyra, Mauricio Isla ile mücadelesinde rakibine çelme takıyor ve hakem serbest vuruşa işaret ediyor.

50. dakika: Mathieu Valbuena faülü yapan oyuncu, Gedson Fernandes rakibi tarafından itiliyor ve faül atışı kullanılacak.

49. dakika: Fenerbahçe takımından Mathieu Valbuena, Alper Potuk ile verkaç yapıyor, ancak takım arkadaşı bundan yararlanamıyor.

48. dakika: Fenerbahçe atağında Alper Potuk topu güzel bir şekilde ceza sahasına gönderiyor, ancak top rakip oyuncu tarafından uzaklaştırılıyor.

47. dakika: Mauricio Isla faülü yapan oyuncu, Franco Cervi rakibi tarafından itiliyor ve faül atışı kullanılacak.

46. dakika: İkinci yarı hakemin düdüğü ile başlıyor. Benfica takımından Ljubomir Fejsa, Alper Potuk ile mücadelesinde rakibine çelme takıyor ve hakem serbest vuruşa işaret ediyor.

Devre Arası: Hakemin düdüğü ile ilk yarı sona eriyor.

45+3. dakika: Fenerbahçe takımından Hasan Ali Kaldirim topu ceza sahasındaki takım arkadaşı ile buluşturmaya çalıştı, ancak yaptığı orta rakip oyuncu tarafından uzaklaştırıldı.

45+1. dakika: GOL  Fenerbahçe takımından Alper Potuk kafa vuruşuyla golü atıyor.

44. dakika: Ayew, sağ kanattan topu çizgiye kadar taşıdı. Ayew'in ortasını Grimaldo son anda kornere çeldi.

42. dakika: Ara pasında topla buluşan Ferreyra, kaleciyle karşı karşıya kaldı. Ferreyra'nın şutu az farkla dışarı çıktı.

39. dakika: Eljif Elmas, sağ kanatta boşa çıkan Isla'ya yerden bıraktı. Isla'nın ceza sahasına ortasını Almeida indirdi ve kaleci kontrol etti.

38. dakika: İki takım da bu dakikalarda üst üste top kayıpları yapıyor.

36. dakika: Fenerbahçe'nin Benfica karşısında turu geçebilmek için 3 gole ihtiyacı var.

34. dakika: Oyuncu Değişikliği Nicolás Ignacio Castillo Mora Facundo Ferreyra

33. dakika: Eljif'in ceza sahasından sert şutunu Vlachodimos parmaklarının ucuyla çeldi. Topun kontrolü yeniden Fenerbahçe'de.

32. dakika: Benfica'da Castillo yerde kaldı. Oyuncunun tedavisi için sağlık ekipleri oyuna dahil oldu.

30. dakika: Benfica sağ kanatta boşluğu çok iyi gördü. Hasan Ali, son anda araya girerek Diaz'dan topu çaldı ve takımıa kazandırdı.

29. dakika: Hasan Ali, savunma arkasına sarkan Valbuena'yı topla buluşturmak istedi ancak pasın şiddetini ayarlayamadı.

27. dakika: Fenerbahçe, santrayla birlikte rakip yarı sahada boşluk aramaya başladı.

25. dakika: GOL Benfica sağ kanattan çok etkili geldi. Castillo'nun şık pasında Fernandes tek dokunuşla topu ağlarla buluşturdu. Fenerbahçe, Benfica karşısında 1-0 geriye düştü.

24. dakika: Fenerbahçe'de Skrtel, Benfica'nın kullandığı köşe vuruşu sırasında yerde kaldı. Skrtel'in tedavisi için sağlık ekipleri oyuna dahil oldu.

22. dakika: Sarı Kart Eljif Elmas. Benfica savunması maçın başından bu yana ilk kez bu kadar az adamla yakalandı. Alper'in ceza sahası dışından çektiği şutu kaleci son anda kornere çeldi.

20. dakika: Üst üste paslaşmaların ardından Eljif, Isla'yı savunma arkasına harika sarkıttı. Isla topa gelişine vurmak yerine beklemeyi tercih edince meşin yuvarlak dışarı çıktı.

19. dakika:  Fenerbahçe'nin kritik noktada yaptığı top kaybıyla şut şansı yakalayan Salvio, yerden ve sert vurdu. Salvio'nun şutu az farkla dışarı çıktı.

17. dakika: Bu dakikalarda Fenerbahçe üst üste basit top kayıpları yapıyor.

15. dakika: Grimaldo, sol kanattan çalımlarla ceza sahasına kadar girdi. Isla, son anda yaptığı müdahaleyle topu takımına kazandırdı. Benficalı futbolcuların penaltı beklentisi var.

12. dakika: Valbuena'nın pasıyla topla buluşan Alper, sol kanatta bomboş durumda olan Giuliano'ya göndermek istedi. Araya giren isim Grimaldo oldu.

11. dakika: Valbuena, rakibinden sıyrıldı ve Alper'i savunma arkasına sarkıtmak istedi. Valbuena'nın pasını son anda Benfica savunması karşıladı. Meşin yuvarlak yeniden Fenerbahçe'de.

9. dakika: Benfica ilk 5 dakikaya daha iyi başlamış olsa da oyunun kontrolü bu dakikalarda Fenerbahçe'ye geçti.

7. dakika: Sol köşe gönderinden kullanılan kornere Ayew çok iyi yükseldi. Ayew'in kafası direğin hemen dibinden dışarı çıktı.

6. dakika: Valbuea'nın kullandığı serbest vuruşu savunma kornere çeldi.

5. dakika: Eljif Elmas'ın attığı pasta Valbuena topu kontrol etti ancak sert bir müdahaleyleyerde kaldı. Fenerbahçe, serbest vuruş kullanacak.

4. dakika: Benfica, Fenerbahçe karşısında önde baskıyla oynamaya çalışıyor. Önde baskının sonuç vermemesi halinde konuk takım faule başvuruyor.

3. dakika: Fenerbahçe takımından Andre Ayew, Nicolas Castillo ile mücadelesinde rakibine çelme takıyor ve hakem serbest vuruşa işaret ediyor.

1. dakika: Son kontroller yapıldı, hakem yardımcıları ile göz göze geldi ve karşılaşmanın ilk düdüğünü çalıyor.

Fenerbahçe: Volkan, Isla, Skrtel, Neustadter, Hasan Ali, Mehmet Topal, Ejif Ayew, Guliano, Valbuena, Alper

Benfica: Vlachodimos, Grimaldo, Jardel, Almeida, Rubes Dias, Pizzi, Fejsa, Gedson Fernandes, Cervi, Salvio, Castillo

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER