FENERBAHÇE

Fenerbahçe Beşiktaş derbisinin gizli kahramanı

Pereira’nın rakip analizlerinden sorumlu yardımcısı Pedro Ribeiro, Beşiktaş’ı saatlerce izledi.

Fenerbahçe Beşiktaş derbisinin gizli kahramanı

Rakibin duran toplarda adam markajı yaptığını belirledi, hafta boyunca buna göre organizasyonlar denendi.

Fenerbahçe’nin Beşiktaş galibiyetinde saha içi ve dışında birçok faktör önemli rol oynadı. Derbi zaferinde kilit unsur ise Volkan Şen’in 3. dakikada bulduğu goldü. Bu şans eseri atılan bir gol değildi. Perde arkasında iyi bir analiz ve sıkı çalışma yatıyordu.
 
Rakip analizinden sorumlu Pereira’nın yardımcısı Pedro Ribeiro başta olmak üzere analiz ekibi saatlerce Beşiktaş’ı izledi.

Vitor Pereira oscarlık performans gösterdi

1 - UÇAKTA BAŞLADI

Zaten sezon boyunca devam eden analizler Lokomotiv Moskova maçı sonrası dönüş uçağında tekrar başladı. Yardımcı antrenör Pedro Ribeiro yol boyunca bilgisayarının başından bir an olsun ayrılmadı. Beşiktaş’ı havada analiz etmeye başladı.

Fenerbahçe Beşiktaş derbisinin gizli kahramanı

2 - ADAM ADAMA SAVUNMA

Pedro Ribeiro’nun yaptığı tespitlerde Beşiktaş savunması yan ve duran toplarda adam adama savunma yapıyordu. Dolayısıyla bu arka alan ya da ceza sahası dışına yakın bölgelerde boşluklar yaratıyordu.

2.7 milyonluk Lamborghini'yle Fenerbahçe kutlamasında!

3 - SAHA İÇİNE GEÇİLDİ

Derbi maçta duran topların öneminin farkında olan Pereira ve ekibi bu tespitten sonra saha içinde çalışmalara başladı. Maç gününe kadar her gün ceza sahası dışından yakın farklı bölgelerlerden atılan gole benzer organizasyonlar denendi.

4 - BOŞ ALAN YARATTILAR

Uzun boylu isimler sanki içeriye orta yapılacakmış gibi hareketlenip rakip savunmayı kalenin önünden çekerek arkada boş alan yarattılar. Aynı zamanda kalecinin de önünü açarak, şut şansı yarattılar. Burada ortayı yapacak isim de büyük önem taşıyordu. Topun dışarıdaki isme kesileceğinin belli edilmemesi önemliydi. Caner burada kritik görev aldı.

5 - EN BAŞARILI VOLKAN

Tüm bu plan çalışmalarda başarılı şekilde denense de önemli olan son vuruştu. Volkan Şen yapılan bu organizasyonda toplara en isabetli vuran isim oldu. Antrenmandaki vuruşlarını maç içinde gerçekleştirerek takımı öne geçirdi.

6 - TAM İSTENEN YER

Serbest atışın kullanıldığı yer tam da Fenerbahçe teknik heyetinin istediği bölgeydi. Alper de bunu bilerek adeta o bölgede kritik atışı takımına kazandırdı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Pedro Ribeiro ile Medipol Başakşehir-Beşiktaş maçını tribünden izlemişti.

Yorumlar
TREND HABERLER