FENERBAHÇE

Fenerbahçe Beşiktaş derbisiyle liderliği geri istiyor

Fenerbahçe, Beşiktaş'ı yenerek yeniden liderlik koltuğuna oturmayı hedefliyor. İşte Fenerbahçe Beşiktaş derbisinin tüm bilgileri...

Fenerbahçe Beşiktaş derbisiyle liderliği geri istiyor

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasında 29 Şubat Pazartesi günü Beşiktaş'la oynayacağı derbi maçı kazanarak rakibinden liderlik koltuğunu devralmak istiyor.

Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında Ülker Stadı'nda oynanacak kritik derbi saat 20.00'de başlayacak. Maçı FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır yönetecek.

Fenerbahçe'nin Beşiktaş karşısındaki muhtemel ilk 11'i şöyle:

Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Alves, Kjaer, Caner Erkin, Mehmet Topal, De Souza, Nani, Volkan Şen, Diego, Van Persie.

Geçen hafta Bursaspor deplasmanından golsüz beraberlikle ayrılarak bir maçı eksik Beşiktaş'a liderliği kaptıran sarı-lacivertliler, seyircisi önünde şampiyonluk yolunda çok kritik bir derbi oynayacak.

Bir maçı eksik Beşiktaş'a kaybetmesi durumunda 4 puan geriye düşecek sarı-lacivertliler, zirve yarışında yara alacak. Bu yüzden sahaya galibiyet parolasıyla çıkacak Fenerbahçe, rakibini mağlup edip, bir hafta aradan sonra tekrar liderliğe yükselmeyi hedefliyor.

Hafta içinde Rusya deplasmanında Lokomotiv Moskova karşısında aldığı 1-1'lik beraberlikle UEFA Avrupa Ligi'nde son 16 takım arasına kalan Fenerbahçe, bu moralle rakibi karşısına çıkacak.

 Fenerbahçe

Ba, Meireles ve Markovic yine yok

Fenerbahçe'de sakatlıkları devam eden 3 futbolcu Beşiktaş derbisinde de oynayamayacak.

Uzun süredir takımdan ayrı olan Abdoulaye Ba, Raul Meireles ve Lazar Markovic, siyah-beyazlılar karşısında sakatlıklarından dolayı sahada yer alamayacak.

Van Persie ilk 11'e yakın

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira'nın, Beşiktaş derbisinde forvette Lokomotiv Moskova maçında olduğu gibi yine Hollandalı yıldız Robin van Persie'ye şans vermesi bekleniyor.

Bursaspor maçında Van Persie'yi yedek soyunduran ve tercihi tartışılan Pereira, uzun süre sonra Hollandalı golcüye Lokomotiv Moskova karşılaşmasında 90 dakika süre verdi.

Forvetteki tercihini yine Van Persie'den yana kullanması beklenen Portekizli teknik adam, kalede Volkan Demirel'e şans verecek. Pereira, savunmanın ortasında ise Simon Kjaer ile Bruno Alves ikilisini bozmayacak.

Kaburgasında kırık olan ve Lokomotiv Moskova maçını tamamlayamayan Gökhan Gönül'ün yarın oynayabileceği öğrenildi. Pereira, ağrıları olmasına rağmen sağ bekte Gökhan'a şans verecek. Portekizli çalıştırıcı sol bekte ise Caner Erkin ve Hasan Ali Kaldırım arasında tercih yapacak. Caner, Hasan Ali'ye göre formaya bir adım daha yakın gözüküyor.

Vitor Pereira, orta saha kurgusunda ise bir değişikliğe gitmeyecek. Ön liberoda Mehmet Topal ve Josef de Souza, kanatlarda ise Volkan Şen ile Luis Nani görev alacak. Forvette Van Persie'nin arkasında ise Diego Ribas sahaya çıkacak.

FENERBAHÇE

Kadıköy'de 1 yıldır kaybetmiyor

Fenerbahçe, Kadıköy'de 1 yılı aşkın bir süredir lig maçı kaybetmiyor. Taraftarı önünde ligde en son 23 Şubat 2015'te Akhisar Belediyespor'a 2-1 yenilen Fenerbahçe, daha sonra oynadığı 17 maçta 14 galibiyet aldı.

Fenerbahçe, bu sürede sahasında hiç kaybetmezken sadece Kayseri Erciyesspor, Akhisar Belediyespor ve Galatasaray'la berabere kaldı.

Sarı-lacivertliler bu sezon Süper Lig'de sahasında yenilmeyen tek takım konumunda da bulunuyor. Fenerbahçe bu sezon sahasında oynadığı 11 maçta 9 galibiyet alırken, Akhisar Belediyespor ve Galatasaray'la yenişemedi.

5 oyuncu ceza sınırında

Sarı-lacivertlilerde 5 oyuncu sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

Fenerbahçe'de bu sezon üçer sarı kart gören Diego Ribas, Alper Potuk, Caner Erkin ve Volkan Demirel ile yedi sarı kartı bulunan Bruno Alves, Beşiktaş derbisinde sarı kart görmeleri durumunda ligin 24. haftasındaki Akhisar Belediyespor deplasmanında forma giyemeyecek.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER