AVRUPA LİGİ

Fenerbahçe Celtic maçının sonucu ve özeti

UEFA Avrupa Ligi A Grubu'nda Fenerbahçe deplasmanda Celtic ile 2-2 berabere kaldı..

Fenerbahçe Celtic maçının sonucu ve özeti
UEFA Avrupa Ligi A Grubu ikinci maçında Fenerbahçe, 2-0 geriye düştüğü maçta Celtic ile 2-2 berabere kaldı. Sarı-lacivertlilere 1 puanı getiren isim 2 gol atan Fernandao oldu. 
 
CELTİC-FENERBAHÇE MAÇININ ÖNEMLİ DAKİKALARI 

Fenerbahçe Avrupa Ligi'nde İskoçya'dan da istediğini alamadı. Molde'ye evinde kaybeden Kanarya, Celtic deplasmanında 2-0 geriye düştü, Fernadao oyuna girip takımını ipten aldı.. Brezilyalı'nın iki golü sonrası 3 puana da yaklaşan Fenerbahçe, 1 puanla yetindi..  
 
FENERBAHÇE-CELTİC MAÇININ FOTOĞRAFLARI
  
Sarı-lacivertliler, 28. dakikada Griffiths ve 32. dakikada Commons'un attığı gollerle 2-0 geriye düştü. Büyük şok yaşan Fenerbahçe'de 40. dakikada Fernandao, sakatlanan Volkan Şen'in yerine dahil oldu. Brezilyalı golcü 43. dakikada skoru eşitledi ve ilk yarı 2-1 sona erdi. İlk yarıda kabus gören Fenerbahçe ikinci yarıya ise fırtına gibi başladı. 48'de bir kez daha sahneye çıkan Fernandao oyunu 2-2 yaptı. Bu dakikadan sonra Fenerbahçe girdiği inanılmaz gol pozisyonlarını değerlendiremedi ve maç 2-2 sona erdi.

A Grubu'nda oynanan diğer maçta ise Molde evinde konuk ettiği Ajax ile 1-1 berabere kaldı.        
 

 
İkinci yarıda İskoç ekibini sahasına hapseden Fenerbahçe galibiyeti kaçırdı, grupta ilk puanını aldı.

CELTİC HIZLI BAŞLADI

Bu sezon sahasında hiç mağlup olmayan Celtic, seyirci desteğini de arkasına alarak baskılı başladığı oyunun hemen başında Forrest'in direği sıyıran vuruşuyla tribünleri ayağa kaldırdı ancak skor tabelası değişmedi. Mücadelenin ilk bölümlerinde rakibinin baskısıyla yarı alanına çekilen sarı-lacivertli ekip, ani ataklarla tehlike yaratmayı düşünse de İskoç temsilcisi Nani ve Robin van Persie'yi bir an olsun yalnız bırakmayarak, rakibine istediği atakları yapma izni vermedi.

Yüksek tempolu geçen mücadelede Commons ve Forrest ile kanatları etkili kullanan ev sahibi ekip ilk yarım saatlik bölüm tamamlanırken, skoru değiştirmeyi başardı. Kalabalık Fenerbahçe savunmasının arkasına sarkan Griffiths'in golüyle öne geçen İskoç temsilcisi, 4 dakika içinde Commons ile farkı ikiye çıkardı.  
 
FERNANDAO MAÇI ÇEVİRDİ

Zaman zaman sertleşen maçta Volkan Şen'in sakatlanmasıyla oyuna giren Fernandao, üç dakika sonra savunmanın büyük hatasından yararlanarak farkı bire indirdi.

İkinci yarıda Diego'nun girmesiyle bambaşka bir Fenerbahçe vardı. 48. dakikada sol köşeden Nani'nin kullandığı kornerde Fernandao ön direkte yaptığı kafa vuruşuyla topu ağlara yolladı.

Beraberliği yakaladıktan sonra sağlı sollu ataklarla rakip kaleye yüklenen Kanarya kaleci Gordon'u geçemedi. Nani ve Diego'nun şutlarında kalesinde devleşen İskoç kaleci takımına geçit vermedi.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'ndeki ilk puanını almış oldu.
 
Celtic: 2 - Fenerbahçe: 2

Stat: Celtic Park

Hakemler: Kenn Hansen, Lars Rix, David Vang Andersen (Danimarka)

Celtic: Gordon, Lustig, Boyata, Ambrose, Tierney, Brown, Bitton, Commons, Johansen, Forrest, Griffiths

Fenerbahçe: Fabiano, Şener Özbayraklı, Kjaer, Alves, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, Ozan Tufan, Meireles, Volkan Şen (Dk. 40 Fernandao), Nani, Robin van Persie

Goller: Dk. 28 Griffiths, Dk. 32 Commons (Celtic), Dk. 43 ve Dk. 48 Fernandao (Fenerbahçe) 

  
KAPTAN MEHMET TOPAL

Fenerbahçe'de Mehmet Topal takım kaptanı olarak sahaya çıktı. Kaleci Volkan Demirel'in yedek başladığı, ikinci kaptan Gökhan Gönül'ün ise 18 kişilik kadroda yer almadığı mücadelede sarı-lacivertli takımda kaptanlık pazubandını Mehmet Topal taktı. Molde maçında da ilk iki kaptanın yokluğunda pazubandı Caner Erkin almıştı. Caner'in de yedek kalmasıyla kaptanlık görevini Mehmet üstlendi.

MARKOVİC AVRUPA'DA YOK 

Fenerbahçe'nin sezon başında İngiltere Premier Lig ekibi Liverpool'dan kiraladığı Lazar Markovic, takımının UEFA Avrupa Ligi'nde oynadığı ilk iki maçta cezası nedeniyle forma giyemedi. Liverpool'da geçen sezon Basel ile oynadıkları maçın 60. dakikasında Behrang Safari'yle girdiği ikili mücadele sonrasında doğrudan kırmızı kart gören ve UEFA tarafından dört maçtan men edilen Markovic, Celtic maçıyla cezasını tamamladı.

Geçen sezon Liverpool'un Beşiktaş ile yaptığı UEFA Avrupa Ligi ikinci tur maçlarının yanı sıra bu sezon da Fenerbahçe'nin Molde ile gruptaki ilk mücadelesinde takımdaki yerini alamayan Sırp futbolcu, Celtic maçıyla cezasını doldurdu. Beşiktaş maçında sakatlanan ve oyundan alınan 21 yaşındaki futbolcu, teknik direktör Pereira tarafından İskoçya kafilesine dahil edilmemişti.

GLASGOW, 5 YIL SONRA AĞIRLADI 

İskoçya'nın en büyük şehri Glasgow, Avrupa kupasında beş yıl aradan sonra bir Türk temsilcisini ağırladı. Ertuğrul Sağlam'ın çalıştırdığı Bursaspor, UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu'ndaki ikinci maçında 29 Eylül 2010 tarihinde Ibrox Stadı'nda Rangers ile karşılaşmış ve Naismith'in golüyle sahadan 1-0 mağlup ayrılmıştı. Tarihinde Avrupa kupalarında hiç Türk takımlarıyla eşleşmeyen Celtic, ilk kez sahasında sarı-lacivertli ekibi konuk etti.

TARAFTARLAR YALNIZ BIRAKMADI

Zorlu Celtic deplasmanında gruptaki ilk galibiyetini almak için mücadele eden Fenerbahçe'yi Britanya'da yaşayan ve Avrupa'nın çeşitli kentlerinden gelen Türk taraftarlar yalnız bırakmadı. Toplam 60 bin kapasiteli Celtic Park Stadı'nda kendilerine ayrılan bölümdeki yerlerini alan taraftarlar, ısınmak için sahaya çıkan futbolcuları tribünlere çağırarak tezahüratlarla moral verdi.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER