AVRUPA LİGİ

Fenerbahçe çeyrek finale kaldı

Viktoria Plzen takımı ile karşılaşan Fenerbahçe çeyrek finale kaldı.

Fenerbahçe çeyrek finale kaldı
Fenerbahçe, Viktoria Plzen karşısında istediği aldı, biraz sıkıntılı da olsa Avrupa Ligi'nde adını çeyrek finale yazdırdı..
  

  
UEFA Avrupa Ligi 3. Tur rövanş karşılaşmasında temsilcimiz Fenerbahçe ile Çek Cumhuriyeti ekibi Viktoria Plzen karşı karşıya geldi. 1-0'ın rövanşında Şükrü Saraçoğlu'nda oynanan mücadele 1-1'lik eşitlikle sonuçlandı. 

SALİH UÇAN'IN GOLÜNÜ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN... 
 
Temsilcimiz Fenerbahçe, 42. dakikada Salih Uçan'ın ayağından gelen golle 1-0 öne geçti. İlk yarısı bu skorla biten karşılaşmada Viktoria Plzen, 61. dakikada Darida ile eşitliği yakaladı. 
 
FENERBAHÇE-PLZEN MAÇININ FOTOĞRAFLARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN... 

Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol olmayınca maç 1-1 sonuçlandı. Bu sonuçla temsilcimiz Fenerbahçe, çok zorlandığı maçta çeyrek final biletini kapmayı başardı.

FENERBAHÇE ETKİLİ BAŞLADI

Karşılaşmaya daha iyi ve istekli başlayan taraf, temsilcimiz Fenerbahçe'ydi. İlk dakikalarda topu ayağında tutan Fenerbahçe, yüksek pas trafiği ve kontrollü oyunu ile rakibi karşısında ilk dakikalarda etkili olmaya çalıştı. Bu bölümde Fenerbahçe orta sahası, dikine toptan ziyade yana paslarla rakibinin topla fazla oynamasına izin vermedi.

İLK TEHLİKE PLZEN'DEN

Fenerbahçe'nin topla daha çok oynadığı bu bölümde konuk ekip, uzun toplarla etkili olmak istedi. Karşılaşmanın ilk tehlikeli pozisyonu da konuk ekip Viktoria Plzen'den geldi. Karşılaşmanın 10. dakikasında hızlı gelişen Plzen atağında Kolar sağ kanatta topla buluştu ve ceza sahasına ortasını gönderdi. Ceza sahasına gelen topu Fenerbahçe savunması kornere gönderdi. Bu pozisyonda Viktoria Plzen, Fenerbahçe kalesinde etkili oldu.

TOPAL SAKATLANDI, SALİH OYUNDA

Karşılaşmanın 35. dakikasında maçın kaderini değiştiren olay meydana geldi. Biri ikili mücadele sırasında sakatlanan Mehmet Topal oyuna devam edemezken; Aykut Kocaman tecrübeli orta saha oyuncusunun yerine oyuna genç Salih Uçan'ı sürdü. Genç oyuncunun oyuna girmesinden sonra ibre temsilcimize döndü.

SOW GOLE YAKLAŞTI

Sow'un oyuna girmesinin ardından oyundaki etkinliği ve orta saha üstünlüğünü eline geçiren Fenerbahçe, hızlı ve dikine oyunu ile Viktoria Plzen defansını zaman zaman zor durumda bıraktı. Karşılaşmanın 41. dakikasında çok tehlikeli gelişen Fenerbahçe atağında Salih Uçan rakip ceza alanı önünde pasını ceza sahası içine sağ kanattan giren Sow'a pasını verdi. Sow çaprazda karşı karşıya pozisyonda şutunu çekti ama kaleci Kozacik topu son anda kornere gönderdi.

GOL 'GELİYORUM' DEDİ

Ve temsilcimizin beklediği gol, ilk yarının sonlarına doğru geldi. Mehmet Topal gibi defansif özellikle üst düzey olan bir oyuncu yerine Salih gibi hücumu seven bir orta saha oyuncusunun oyuna dahil olmasıyla birlikte Fenerbahçe, hücum alanındaki etkinliğini daha da arttırdı ve aradığı golü genç Salih'in ayağından buldu.

Karşılaşmanın 43. dakikasında hızlı gelişen Fenerbahçe atağında Cristian sağ kanattan son çizgi yakınlarından ceza alanına girdi ve yerden pasını gönderdi. Kuyt'ı aşan top Plzen savunmasında kalacakken gerilerden gelen Salih rakibinin ayağındaki topa vurdu ve takımını öne geçirdi.

Bu golle temsilcimiz Fenerbahçe, soyunma odasına 1-0 önde giren taraf oldu.

MAÇA EŞİTLİK GELDİ

Fenerbahçe'nin bu pozisyondan gol çıkartamaması, Viktoria Plzen'in bir anlamda uyanmasına sebep oldu. 55. dakikadan itibaren oyun kontrolünü eline alan Viktoria Plzen, temsilcimiz karşısında aradığı golü bulmayı başardı. Karşılaşmanın 61. dakikasında sol kanattan gelişen Plzen atağında Darida ceza sahası dışında sol çaprazda topla buluştu ve kaleye yerden sert bir şut gönderdi ve top ağlarla buluştu.

DİREKTE PATLADI

Fenerbahçe bu golden sonra oyundan hücumsal anlamda iyice düştü. Viktoria Plzen, orta sahayı eline geçirdikten sonra Fenerbahçe kalesindeki baskısını arttırdı. Konuk ekibin bu dakikalarda bir topu da direkten döndü. Karşılaşmanın 69. dakikasında Viktoria Plzen atağı çok tehlikeli gelişti. Önce sağ kanattan ceza alanına orta geldi ama savunma topu uzaklaştırdı. Ardından Limbersky, topla ceza alanı dışında topla buluştu ve kaleye çok sert bir şut gönderdi. Limbersky'nin şutu direkten döndü. Ardından savunma topu uzaklaştırdı.

AYKUT KOCAMAN'DAN GEÇ GELEN HAMLE

Viktoria Plzen karşısında ikinci yarının tamamında sahasında mahkum oynayan Fenerbahçe'de Aykut Kocaman, oyuna biraz geç de olsa hamle yaptı. Karşılaşmanın 82. dakikasında Sow oyundan çıkarken, Mehmet Topuz oyununa girdi. Aykut Kocaman bu hamlesi ile orta sahadaki mahkum oyunu engellemek istedi.

Kalan dakikalarda kalesini iyi savunan Fenerbahçe, sahadan 1-1'lik beraberlikle ayrılarak adını son 8'e yazdırdı. 

Fenerbahçe: 1 - Viktoria Plzen: 1

Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu

Hakemler: Manuel Grafe, Markus Haecker, Holger Henschel (Almanya)

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Bekir İrtegün, Yobo, Ziegler, Mehmet Topal (Dk. 35 Salih Uçan), Selçuk Şahin, Kuyt, Cristian, Caner Erkin, Sow

Viktoria Plzen: Kozacik, Reznik, Cisovsky, Prochazka, Limbersky, Horvath, Darida, Rajtoral, Kolar, Kovarik, Bakos

Goller: Dk. 43 Salih Uçan (Fenerbahçe), Dk. 61 Darida (Plzen) 

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER