BASKETBOL

Fenerbahçe derbide Galatasaray'ı devirdi

Euroleague 4. hafta maçında Fenerbahçe Ülker, Galatasaray Odeabank'ı deplasmanda 87-103 mağlup ederek 4'te 4 yaptı. Aslan ise 4. mağlubiyetini aldı.

Fenerbahçe derbide Galatasaray'ı devirdi

Euroleague'in dördüncü hafta mücadelesinde Fenerbahçe deplasmanda karşılaştığı Galatasary Odeabank'ı 87-103 mağlup ederek 4'te 4 yaptı. Sarı kırmızılı ekip ise henüz galibiyetle tanışamadı.

Galatasaray Odeabank Fenerbahçe maçı fotoğrafları

GALATASARAY ODEABANK - FENERBAHÇE: 87-103

1. Periyot: 19-22
İlk yarı: 41-48
3.Periyot: 64-70

Galatasaray Odeabank ve Fenerbahçe

- Galatasaray taraftarı yoğun ilgi gösterdi

Basketbolda THY Avrupa Ligi'nin 4. haftasında Galatasaray Odeabank ile Fenerbahçe arasında oynanan Türk derbisine, sarı-kırmızılı taraftarlar yoğun ilgi gösterdi.

Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanan derbi maçta sadece ev sahibi takımın taraftarı yer alırken, Galatasaraylı basketbolseverler sarı-kırmızılı ekibi yalnız bırakmadı.

Toplam 12 bin 500 kapasiteli salonun bütün tribünleri doldu. Maçtan önce takımlarına büyük destek veren sarı-kırmızılı taraftarlar, Fenerbahçe Başantrenörü Zeljko Obradovic ve oyuncular aleyhine ise tezahüratlar yaptı.

- Fenerbahçe taraftarı yok

Fenerbahçe taraftarı, İstanbul Valiliği İl Spor Güvenlik Kurulunun kararı nedeniyle takımlarını deplasmanda destekleyemedi.

İl Spor Güvenlik Kurulunun 4 Ekim'de aldığı karar neticesinde basketbolda Fenerbahçe, Galatasaray Odeabank, Trabzonspor Medical Park ve Beşiktaş Sompo Japan arasında oynanacak bütün maçlarda deplasman takımının seyircisi olmayacak.

Galatasaray Odeabank ve Fenerbahçe

- Avrupa'da ilk kez

Galatasaray Odeabank ile Fenerbahçe arasında oynanan karşılaşma, iki büyük kulübü erkek basketbolunda Avrupa arenasında ilk kez karşı karşıya getirdi.

Daha önce farklı Türk takımlarıyla Avrupa'da mücadele eden bu iki rakip takım, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda tarihi bir maça çıktı. Türkiye'de çeşitli kupalarda birbirlerine birçok kez rakip olan Galatasaray Odeabank ile Fenerbahçe, derbi heyecanını bu kez Avrupa'da yaşadı.

- Fenerbahçe'de Bogdanovic yok

Fenerbahçe'de sakatlığı bulunan Sırp oyuncusu Bogdan Bogdanovic, Galatasaray Odeabank karşısında takımını yalnız bıraktı.

THY Avrupa Ligi'nde iki gün önce Zalgiris maçında sağ ayak bileğinden sakatlanan Sırp oyuncunun 3 hafta sahalarda uzak kalacağı açıklanmıştı.

Aynı maçta sakatlanan bir diğer Sırp basketbolcu Nikola Kalinic ise kadroda yer aldı.

- Ataman ve Obradovic 11 yıl sonra

Galatasaray Başantrenörü Ergin Ataman ile Fenerbahçe Başantrenörü Zeljko Obradovic, 11 yıl sonra Avrupa'da birbirlerine rakip oldu.

Daha önce Avrupa Ligi'nde 10 kez birbirleriyle mücadele eden iki tecrübeli başantrenör, bu organizasyonda en son 21 Aralık 2005'te Panathinaikos-Ülker maçında rakip olarak sahaya çıktılar. Obradovic'in Panathinaikos'u, o maçta Ataman'ın çalıştırdığı Ülker'i 85-69 yenmişti.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER