FENERBAHÇE

Fenerbahçe Divan Kurulu'na FETÖ damgası

Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu'nda son dönemde yaşanan gelişmeler yorumlandı.

Fenerbahçe Divan Kurulu'na FETÖ damgası

Sarı-Lacivertliler’de Yüksek Divan Kurulu’nuntemmuz ayı olağan toplantısı bugün düzenlendi.
 
Faruk Ilgaz Tesisleri’nde gerçekleştirilen toplantıda ana konu ülkede son dönemde yaşanan gelişmeler oldu. Kulüp Başkanı Aziz Yıldırım ise herhangi bir açıklama yapmadı.


AÇILIŞI VEFA KÜÇÜK YAPTI

Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'nde yapılan yüksek divan kurulu temmuz ayı olağan toplantısının açılış konuşmasını Vefa Küçük yaptı.
 
Vefa Küçük, yönetim kurulu ve divan kurulu üyelerini, sarı-lacivertli kulübün vefat eden eski yöneticileri ile en son 15 Temmuz'da Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişiminde şehit olanlar için saygı duruşuna davet etti.
 
Toplantıya Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ile yönetim kurulu üyeleri de katıldı.
 
"TÜRKİYE CUMHURİYETİ PARÇALANAMAZ"

Vefa Küçük, 7 Haziran'da yapılan olağan mali genel kurulda yaptığı konuşmayı hatırlatarak şunları kaydetti:

 "Ülkemizin içinde bulunduğu şartları teşhis etmeye gayret etmiştim. 1 ay 1 hafta geçti. Türkiye'nin içinde bulunduğu şartları ve tehlikelerden bahsederken, dünyada en büyük lig, 'sömürgeci ülkeler ligi' demiştim. Bunlar bir ülkeyi parçalama ve o ülkenin tabii kaynaklarını kendi lehlerine kullanma planlarından bahsetmiştim. Türkiye Cumhuriyeti'nin parçalanamayacağını, demokratik sistem içerisinde sandıktan seçimle gelen partilerin bizleri temsil ettiğini ve ilk defa bizlerin oylarıyla Cumhurbaşkanı'nı seçtiğimizi, ülkemizi dış güçlerin parçalayamayacağını söylemiştim."
 
FETÖ'nün Türkiye'de uzun süredir sinsi ve kötü emelli girişimlerinin olduğunu vurgulayan Küçük, "Türkiye'de iki yapının işbirliğini yaptığını, bu iki yapıyla ülkemizi bölmek istediklerinden bahsetim. Biri Güneydoğu'daki ayrılıkçılar ve destekçileri, diğeri de Fethulla Gülen ve cemaati, demiştim." dedi.
 
Yaşananların kendisini çok üzdüğünü anlatan Küçük, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Allah'a şükrüler olsun ki ülkenin büyük çoğunluğu demokrasiden yana, bölünmezvatan topraklarından yana, tek devlet ve bayraktan yana olduğunu ispat etti. İçimizden yetişen, 'Peygamber Ocağı' dediğimiz yerde belli rütbeli hain ordumensupları bu kalkışmayı yaptı.
 
Seçilmiş Cumhurbaşkanı, seçilmiş hükümet, seçilmiş muhalefet partileri bu kalkışmanın karşısında direniş gösterdi. En büyük direnişi Türk halkı göstermiştir. Türk halkı vatanına bayrağına ne kadar sahip olduğu 15 Temmuz'da dünyaya ispat edilmiştir. Kahraman emniyet güçlerimiz de devletin ve demokrasisinin yanında oldu. Bu darbenin önlenmesi herkes için örnek olmalıdır. Dünya bu örneği görüp Türk insanına, devletine, demokrasisine, varsa bir kinleri terkedip saygı duymalıdır. "
 
"O DÖNEM ÖZEL YETKİLİ MAHKELEMER GADDAR ŞEKİLDE..."
 
Fenerbahçe'nin 3 Temmuz 2011'de başlayan şike davası sürecinde sokağa çıktığını hatırlatan Küçük, "3 Temmuz 2011, 15 Temmuz 2016... Biz 3 Temmuz da imtihanımızı başarıyla verdik. Yargısız infaz döneminde özel yetkili mahkemelerin, o gaddar şekilde hukuku yorumladığı dönemlerde sadece protesto yürüyüşleri yaptık. Biz Türkiye'nin bir araya geldiği 15 Temmuz'daki halkın kenetlenme olayını 3 Temmuz 2011'de kendi çapımızda gösterdik. İnanıyorum ki Fenerbahçelilerin tamamı 15 Temmuz'da da sokaklara inmiştir." diyerek sözlerini tamamladı.
 
Şekip Mosturoğlu: “Bu illegal yapının ele geçiremediği son kale Fenerbahçe SporKulübü’dür” 
 
Daha sonra toplantıda Yönetim Kurulu adına Faaliyet Raporunu okuyan Şekip Mosturoğlu şunları söyledi:
 
Yüksek Divan Kurulu Sayın Başkan ve Üyeleri
 
Çok değerli Yüksek Divan Kurulu Üyeleri
 
Bu günkü olağan toplantımıza hoş geldiniz. Sizleri Sn. Başkanımız ve Yönetim Kurulu Üyelerimiz adına saygı ile selamlıyorum.
 
Yine keder dolu bir gün. Dün gece Hakkari’de 8 kahraman vatan evladımızı, vatan savunmasında şehit verdik. Hepsine Allah’tan rahmet diliyoruz. Terörü bir kere daha lanetliyoruz.
 
Malumunuz olduğu üzere 15 Temmuz günü ülkemizde asker kıyafeti giymiş teröristler tarafından demokratik parlamenter sistemimize karşı alçak bir kalkışma yaşanmıştır. Bu terörist grubun silahlı kalkışması, alçaklığın geldiği son noktadır. Ancak unutulmamalıdır ki bu planlı ve organize bir çalışmanın neticesidir. Bu süreç içinde yapılan algı operasyonları, kişilik linçlerini  kumpas organizasyonları, bunların yandaş basın ayağı tarafından desteklenmiştir. Bu şekilde bu insafsız çete tarafından milletin kurumları ele geçirilmiş, çok değerli vatan sever  vatan evlatları devlet erkinin dışına itilmiş, hürriyetlerinden mahrum bırakılmıştır. 
 
Gözü dönmüş hainler, milletimizin canına kast etmiş, milletin parası ile alınan milli ordumuza ait silahlar ile vatandaşlarımızı katledip, gazi meclisimizi bombalamışlardır. Ancak milletimiz ilk andan itibaren devletimize, bağımsızlığımıza, özgürlüğümüze ve canımıza yönelen bu tehdide karşı destansı bir mücadeleye girişmiş ve neticede hainler amaçlarına ulaşamadan kalkışma hareketi bertaraf edilmiştir. Bu vesile ile bu destanı yazan milletimize şükranlarımızı sunuyor, şehit olanlara tanrıdan rahmet, yaralananlara ise acil şifalar diliyoruz. Keza bu kalkışma hareketine karşı son derece kararlı bir mücadele yürüten Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, Meclis Başkanımıza, hainlere karşı milletimize göğsünü siper eden başta kahraman polis teşkilatımız olmak üzere tüm kamu görevlilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Kalkışmanın içinde olmayan ve milletinin tarafında olan askerlerimize de ayrıca şükranlarımızı sunuyoruz. Milletçe kenetlenmemiz hususunda her türlü desteği kayıtsız şartsız veren siyasi parti liderlerimize de ayrıca teşekkür ediyoruz. Bir kez daha ve yüksek sesle ve büyük bir gururla ifade etmek istiyoruz ki bu illegal yapının ele geçiremediği son kale Fenerbahçe Spor Kulübüdür.  Fenerbahçe Spor Kulübü daima devletin yanında ve sadece milletinin emrindedir.

Değerli Yüksek Divan Kurulu Üyelerimiz,

Devletimize karşı kalkışma cüretini gösteren bu terörist yapı camiamızın 3 temmuz 2011 tarihinden beri ölüm kalım mücadelesi verdiği FETÖ/PDY dir. Camiamız daha 3 temmuz gününün ilk saatlerinde şanlı kulübümüze saldıran bu yapının FETÖ/PDY olduğunu görmüş ve bu yapının en güçlü olduğu günlerde bile korkusuzca bu yapıyla kararlı ve korkusuz bir mücadele sürdürmüştür. O tarihlerde bu yapının yanında saf tutanların bu gün gerçek niyetleri ortaya çıkmıştır. Bu yapı ile saf tutanların basit bir özür ile bu işten ve sonuçlarından sıyrılmaları ise artık mümkün değildir.

 
Bizler her vesile ile bu yapının baş yapıtı, 3 Temmuz kumpasına karşı mücadele ederken, ebedi dostlukları unutup sportif rekabet uğruna bunlara destek olanlar,UEFA’yı fax yağmuruna tutanlar, Fenerbahçe Spor Kulübünü UEFA’ya şikâyet edenler,  yanan ateşi söndürmek yerine üzerine benzin dökenler, kişisel ikballeri için bu yapının faaliyetine destek olanlar da en az bu illegal yapı kadar sorumludur. Bunun yanı sıra bugün geri vitese geçerek taraf değiştiren spor medyasındaki illegal yapı mensupları ile sadece kendi reytingleri uğruna bu yapının değirmenine su taşıyan spor medyası mensupları da aynı şekilde sorumludur. Ayrıca Fenerbahçe Spor Kulübünde kişisel geleceğini gören ve Aziz Yıldırım’ı yok olması ile Fenerbahçe Spor Kulübünde iktidar olma niyetinde olan işbirlikçiler de en az bu yapının mensupları kadar sorumludur. Ayrıca Türkiye Futbol Federasyonun o tarihte görev yapmış,  bu yapıya mensup olanlar ile şahsi bir takım sebeplerle bu yapıyla iş tutanlar da sorumludur. 
 
Bu yapının baş yapıtı olan 3 temmuz kumpasını meşrulaştırmak için ellerinden geleni ardına koymayan, devletin en üst makamlarına ise bu yapı ile mücadele içinde imiş gibi görünenler de en az bu yapının mensupları kadar sorumludur.
 
Spora da sirayet ettiği tarafımızca malum olan yapı, her yerden sökülüp atıldığı gibi bu alandan da sökülüp atılmalıdır. Geçmişten günümüze tüm kulüpler devletimiz tarafından incelenmelidir. Bu illegal yapının içlerine sirayet ettiği kulüpler belirlenmeli, bu illegal yapı ile olan mali trafikleri incelenmelidir. Bilinmelidir ki bu gün kendi gemilerini yüzdürmek için devletin yanında olduğunu söyleyen ve fakat bu yapı ile geçmişte en üst düzeyde iç içe olmuş, iş tutmuş iki yüzlüler fırsataramaktadır. Bunlar buldukları ilk fırsatta bu yapıyla olan derin bağları ile geçmişte olduğu gibi çalışacak ve bu illegal yapının kendilerine geçmişte sağladığı olanakları kullanmaya devam edecektir. Bu nedenledir ki spor alanında hiç kimse geçmişte hata yaptım, hakkınızı helal edin aldatılmışım, kanmışım diyerek bu işten kendisini kurtaramamalıdır.
 
Geçmişte bu yapı, kulübümüzün canına kast ederken bunlara toz kondurmayıp, camiamızın karşısında bunlarla birlikte olan yukarıda sıraladığım sorumluların bu gün özür dilemesinin de bizim için hiçbir önemi yoktur. Gün bunlar için hesap verme, Fenerbahçe Spor Kulübü için ise hesap sorma vaktidir.
 
Değerli Fenerbahçeliler, 15 temmuz tarihinden önce İstanbul Cumhuriyet Savcılığı tarafından 3 temmuz kumpasına ilişkin bir soruşturma başlatılmış olup, bu soruşturma kapsamında 50 yakın kişi tutuklanmıştır. Onlarca kişi ise firarda olup, haklarında mahkeme tarafından yakalama kararı çıkarılmıştır. Bu kumpasın medya ve federasyon ayağı için ise Cumhuriyet Savcılığına ek dilekçeler verilmiş olup, bunlar hakkında da işlem yapılması beklentimizdir. Bu vesile ile bu yürütülen soruşturmaya tüm boyutu ile kulüp ve camia olarak sınırsız bir destek vermeyi Çağlayan da ifade etmiş idim bir kez daha buradan tekrarlamak istiyorum.

Fenerbahçe'den Galatasaray'a FETÖ göndermesi

12 Mayıs hadisesi ile alakalı olarak da kulüp olarak suç duyurusunda bulunduğumuz yüksek malumlarınızdır. Bu soruşturmada da kısa bir süre sonra hareketlilik yaşanacak ve o tarihte de FETÖ/PYD mensubu emniyet mensupları tarafından taraftarlarımızın canına kast edilmiş olduğu gerçeği bir kez daha ortaya çıkacaktır.
 
12 Mayıs hadisesi de var. Stadımızda taraftarlarımıza FETÖ polisleri tarafından gaddarca saldırıldı, taraftarlarımız gaz yedi, işkenceye maruz kaldı. O gün yaşananları biliyorsunuz. Suç duyurumuz yapıldı. Bu FETÖ çetesinin üyelerinin bir an önce tespit edilmesini göreceğimizi umuyorum.
 
Bu hususta söyleyeceklerimi bitirirken bir kere daha ve gururla ne mutlu ki Fenerbahçeliyiz diyorum.

Yorumlar
TREND HABERLER