FENERBAHÇE

Fenerbahçe Doğuş İspanyollar'ı devirdi

THY Euroleague’in 5. haftasında Fenerbahçe Doğuş, İspanyol temsilcisi Valencia'yı 79-66 mağlup etti.

Fenerbahçe Doğuş İspanyollar'ı devirdi

Fenerbahçe Doğuş, Turkish Airlines EuroLeague'in 5. haftasında konuk ettiği İspanyol temsilcisi Valencia Basket'i 79-66 mağlup etti.

Temsilcimiz Fenerbahçe Doğuş, iç sahada Datome'nin basketleriyle maça etkili başlayan taraf oldu. Datome'nin 8 sayısı ile ilk 4 dakikalık bölüm 12-5 Fenerbahçe üstünlüğü ile geçildi. Tibor Pleiss'ı etkili kullanmaya çalışan Valencia Basket'in farkı azaltma çabaları ile ilk 5 dakikalık bölüm 14-10 geçildi. Kalan sürede hücum ribauntlarında etkili olan, Sam Van Rossom ve Rafa Martinez ile dış şut isabetleri bulan Valencia Basket skoru 18-18'e getirmeyi başardı. Çeyrek ise temsilcimizin 20-18 üstünlüğü ile sona erdi.



İkinci çeyreğin başında Van Rossom ve Pleiss ile birer basket bulan Valencia Basket, temsilcimiz karşısında 20-22 üstünlüğü yakaladı. Fakat sonrasında temsilcimizin 11-0'lık serisi 31-22 ile tekrar üstünlüğü getirdi. Kalan bölümde Jason Thompson ve Sloukas ile etkinliğini sürdüren Fenerbahçe, ilk yarıyı 38-30 önde tamamladı.

İlk yarıda temsilcimizde Luigi Datome 8 sayıyla en skorer isim olurken Jan Vesely de 6 sayıyla oynadı.

Valencia Basket cephesinde de Tibor Pleiss 8 sayıyla oynarken Sam Van Rossom da ilk yarıyı 7 sayıyla tamamladı.

Üçüncü çeyreğe etkili başlayan taraf konuk ekip Valencia oldu. İspanyol ekip farkı 4 sayıya kadar indirse de Nunnally ve Datome ile sayılar üreten temsilcimiz tekrar farkı arttırarak çeyreği 57-49 önde tamamladı.

Son çeyrekte Valencia Basket, San Emeterio'dan gelen dış şutlar ile farkı azaltmaya çalışsa da temsilcimiz Sloukas liderliğinde skor üstünlüğünü korumayı başardı. Maçın son bölümünde Vesely ile basketler bulan temsilcimiz maçı da 79-66 kazanmayı başardı.

Bu sonuçla Fenerbahçe Doğuş, iç sahada oynadığı iki maçı da kazanırken toplamda oynadığı beşinci maçta üçüncü galibiyetini almış oldu.

Temsilcimiz Fenerbahçe Doğuş'ta beş isim çift haneli skorlar üretirlerken Luigi Datome 16 sayıyla en skorer isim oldu. James Nunnally 13, Jan Vesely de 12 sayıyla maçı tamamladı.

Valencia Basket cephesinde ise San Emeterio 11 sayıyla en skorer isim olurken Pleiss ve Van Rossom 10'ar sayıyla maçı tamamladılar.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER