BASKETBOL

Fenerbahçe Doğuş son nefeste yıkıldı

Fenerbahçe Doğuş, THY Avrupa Ligi'nde Litvanya temsilcisi Zalgiris Kaunas'a tek sayı farkla 89-90 mağlup oldu.

Fenerbahçe Doğuş son nefeste yıkıldı

Basketbol THY Avrupa Ligi'nin 12. haftasında Fenerbahçe Doğuş, sahasında Litvanya temsilcisi Zalgiris Kaunas'a 90-89 yenildi.

Karşılaşmaya iyi başlayan Zalgiris Kaunas, Toupane'nin etkili oyunuyla 4. dakikayı 11-5 üstün geçti. Vesely, Nunnally ve Datome'nin sayılarıyla 6-0'lık seri yakalayan Fenerbahçe Doğuş, 6. dakikada eşitliği yakaladı: 11-11. Wanamaker ve Guduric ile üst üste sayılar bulan sarı-lacivertli ekip, ilk çeyreği 24-16 üstün tamamladı.

İkinci çeyrekte Davies ve White ile pota altından sayılar bulan konuk ekip, 14. dakikada farkı 2 sayıya (29-27) indirdi. Kalan bölüm karşılıklı basketlerle geçilirken Toupane, Pangos ve Jankunas ile sayılar bulan konuk ekibe, Datome, Melli ve Wanamaker ile karşılık veren Fenerbahçe Doğuş, soyunma odasına 42-41 önde girdi.

Fenerbahçe Doğuş, Vesely'nin skorer oyunuyla 24. dakikayı 51-49 önde geçti. Jankunas ile pota altından üst üste sayılar bulan konuk ekip, 28. dakikada sarı-lacivertli takım karşısında üstünlük sağladı: 55-58. Melli ve Wanamaker'in kaydettiği sayılarla Fenerbahçe Doğuş, üçüncü çeyreği 64-63 önde geride bıraktı.

Son çeyrekte Pangos, White ile boyalı alandan, Milaknis ile 3 sayı çizgisinin gerisinden sayılar bulan Litvanya temsilcisi, 33. dakikayı 71-68 üstün geçti. Vesely ve Nunnally'nin kazandırdığı sayılarla sarı-lacivertli ekip 36. dakikada eşitliği yakaladı: 75-75. Karşılaşmanın son bölümünde Pangos ve Milaknis ile sayılar bulan Zalgiris Kaunas, sahadan 90-89 galip ayrıldı.

Kalinic 6 ay sonra parkede : Fenerbahçe Doğuş’un yıldız basketbolcusu Nikola Kalinic yaşadığı sakatlık sonrası 6 ay parkeden uzak kalmıştı. Kalinic THY Euroleague’nin 12. haftasında oynanan Zalgiris Kaunas maçında parkelere tekrardan geri döndü. Müsabaka öncesi takımıyla birlikte ısınmaya çıkan Kalinic’e tribünlerden büyük destek geldi.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER