BASKETBOL

Fenerbahçe Dörtlü Final'e yükseldi

Real Madrid'e konuk olan Fenerbahçe, mücadeleyi kazanıp Dörtlü Final'e yükseldi...

Fenerbahçe Dörtlü Final'e yükseldi

THY Avrupa Ligi play-off çeyrek final 3. maçında Real Madrid'e konuk olan Fenerbahçe, çok iyi bir performans sergilediği mücadeleyi kazanıp seriyi 3-0'a getirdi ve Dörtlü Final'e yükseldi...

FENERBAHÇE-REAL MADRİD MAÇININ ÖNEMLİ DAKİKALARI

İki takım da maça karşılıklı üçer sayılık basketlerle başladı. Maçın 3. dakikasında 2. faulünü yapan Datome, başantrenör Obradovic tarafından kenara alınarak, yerine Kalinic oyuna girdi. Reyes ve Ayon ile pota altında etkili olan Real Madrid 5. dakikayı 9-5 önde bitirdi. Müsabakanın 7. dakikasında Ali Muhammed'in 2 sayılık basketiyle Fenerbahçe maçta ilk defa öne geçti: (9-11). Yakaladığı üstünlüğü koruyan sarı-lacivertliler ilk periyodu 18-13 önde tamamladı.

Fenerbahçe, ikinci periyotta iyi savunma yaparken, İspanyol rakibi çeyrekteki ilk basketini 13. dakikada atabildi. Mücadelenin 15. dakikasını sarı-lacivertliler 24-19 önde bitirdi. Bu dakikadan sonra Fenerbahçe'nin top kaybı yapmaya başlamasıyla istediği ritmi yakalayan Real Madrid, Nocioni ve Rodriguez'in turnikeleriyle bulduğu kolay sayılarla 17. dakikada 25-24 öne geçti. Udoh ve Antic'in isabetli serbest atışlarıyla tekrar skor avantajını ele geçiren Fenerbahçe, devre arasına 30-27 üstün girdi.

Üçüncü periyoda Rudy Fernandez'in 3 sayılık basketi ve Ayon'un 2 sayısı ile başlayan Real Madrid, 32-30 öne geçti. Fenerbahçe, maçın 23. dakikasında Ali Muhammed'in sayılarıyla yeniden üstünlüğü aldı: 33-32. Fenerbahçe, Bogdanovic, Datome ve Ali Muhammed'in isabetli atışlarıyla üçüncü periyodu 54-40 önde bitirdi.

Ziraat Türkiye Kupası yarı final maçları saat kaçta hangi kanalda?

Real Madrid'de Sergio Rodriguez ile Maciulis'in 3 sayılık atışlarına Fenerbahçe de Datome ve Bogdanovic ile  cevap verdi. Sarı-lacivertliler son 7 dakikaya 64-47'lik skorla girdi. Real Madrid, Sergio Llull'un arka arkaya bulduğu 3 sayılık basketlerle 35. dakikada farkı 8 sayıya kadar indirdi: 58-66. Obradovic'in, Ali Muhammed'i tekrar oyuna almasıyla toparlanan Fenerbahçe, Udoh'un etkili oyunuyla maçta son 3 dakikaya girildiğinde farkı yeniden 14 sayıya (58-72) çıkardı. Maçın son bölümünü iyi oynayan Fenerbahçe, skor avantajını korudu ve sahadan 75-63 galip ayrıldı.

Fenerbahçe'de sadece 2. devrede 17 sayı atan Bogdanovic maçın en skorer ismi olurken, Udoh serinin ilk iki maçında olduğu gibi öne çıkan isim oldu.

Geçen sezon THY Avrupa Ligi'nin Dörtlü Finali'nin ilk maçında kendisini eleyen ve sonrasında şampiyon olan Real Madrid'i bu sezon 3-0'lık seri ile turnuvanın dışında bırakan Fenerbahçe, geçen sezonun rövanşını da aldı.

Öte yandan Fenerbahçe, THY Avrupa Ligi Dörtlü Finali'nde Laboral Kutxa ile eşleşti.

Real Madrid: 63 - Fenerbahçe: 75

Salon: Barclaycard Center

Hakemler: Botys Ryzhyk (Ukrayna), Robert Lottermoser (Almanya), Spiros Gkontas (Yunanistan) 

Real Madrid: Llull 8, Carroll 6, Fernandez 5, Ayon 14, Reyes 6, Nocioni 6, Rodriguez 15, Hernangomez , Maciulis 3, Doncic , Rivers , Taylor 

Fenerbahçe: Ali Muhammed 14, Bogdanovic 17, Datome 13, Udoh 15, Antic 4, Hickman, Sloukas 1, Kalinic 11, Melih Mahmutoğlu, Barış Hersek, Berk Uğurlu, Egehan Arna

1. Periyot: 13-18

Devre: 27-30

3. Periyot: 40-54

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER