FENERBAHÇE

Fenerbahçe elenirse G.Saray 15 milyon euro kazanacak

Benfica ile F.Bahçe arasında oynanacak olan ön eleme maçları sarı-lacivertli taraftarlar kadar G.Saraylıları da ilgilendiriyor. Çünkü Kanarya elenirse Cimbom'un kasasına tam 15 milyon euro girecek.

Fenerbahçe elenirse G.Saray 15 milyon euro kazanacak

Süper Lig'de 2017-2018 sezonunu şampiyon olarak tamamlayarak ülkemizi Devler Ligi'nde temsil etmeye hak kazanan Galatasaray, Benfica-Fenerbahçe maçını da heyecanla bekliyor.

İKİ SONUÇ DA ASLAN'A YARAYACAK : Çünkü Benfica'nın da Fenerbahçe'nin de turu geçmesi sarı-kırmızılılara yarayacak.

Eğer turu Portekiz ekibi geçerse, Cimbom ülkemizi Devler Ligi'nde temsil edecek tek takım olacak ve kasasına ekstradan 15 milyon euro daha koyacak.

F.Bahçe'nin iki yıldızına UEFA şoku!

G.SARAY 3. TORBADA YER ALABİLİR : Diğer taraftan Sarı-lacivertliler, Portekiz temsilcisini safdışı ederek play-off turuna yükselirse Cimbom'un Devler Ligi'ne kaçıncı torbadan katılacağına da etki etmiş olacak.

Son yıllarda Avrupa'da başarıya hasret kalan Galatasaray, UEFA kulüpler sıralamasında 29 bin 500 puanla 51. basamakta yer alıyor. Fenerbahçe'nin rakibi Benfica ise 80 bin puanla 15. sırada...

Sarı-kırmızılılar, UEFA tarafından Şampiyonlar Ligi grup kurası için hazırlanan torbalarda şu an 3. torbanın son basamağında bulunuyor. Çok kritik bir noktada yer alan Cim-Bom'un 3. torbada kalabilmesi için Fenerbahçe'nin, Benfica'yı elemesi gerekiyor.

Sarı-lacivertli takım, Portekizli rakibini safdışı ederse Galatasaray'ın kuraya 3. torbadan girme şansı devam edecek. Benfica'nın play-off turunda elenmesi halinde de sarı-kırmızılılar bu tehlikeden kurtulacak.

Galatasaray'da Gomis krizi çözüldü

SADECE F.BAHÇE MAÇINA BAĞLI DEĞİL : Ancak Galatasaray'ın 3. torbada kalabilmesi sadece Benfica-Fenerbahçe eşleşmesine bağlı değil. Dinamo Kiev, Salzburg, PSV Eindhoven, Benfica ve Celtic gruplara kalmayı başaramazsa, Cim-Bom'un 3. torbanın son sıradaki yeri değişmeyecek.

Bu takımlardan birinin bile grup aşamasına yükselmesi durumunda sarı-kırmızılılar 4. torbaya düşecek. 

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER