YAZARLAR

Fenerbahçe ilk defa...

Pereira bu maçta çok istekli olan Van Persie ve Volkan’a maçı tamamlama fırsatı vermeliydi.

Muhammed Işık
Muhammed Işık[email protected]

Muhtemelen Fenerbahçeli taraftarların hepsinin yüzü gülüyor. Sadece Fenerbahçe kazandığı için değil, oynanan futbol beğenildiği için. İlk defa rahat rahat maç izledikleri için. Rakibe pozisyon vermeyen, rakip sahada baskı yapan, gol pozisyonları bulan bir Fenerbahçe izledik. Kadro kalitesi yüksek olan Fenerbahçe’den beklenen futbol bu işte…

Caner ve Gökhan zincirlerinden kurtulmuşçasına saldırdı. Adam eksilttiler, pres yaptılar, orta açtılar, pozisyon buldular, açık kapattılar.

Ozan her yerde baskı kurdu. Sahanın her yerinde vardı.

Mehmet Topal takımın emniyet sibobuydu. Top da geçmedi adam da.

Josef biraz olsun öne çıktığında neler yapabileceğini gösterdi. Pereira’da bu sistemde oynayan Josef’i umarım yine talimatları ile geride bırakmaz.

Stoperler hiç riske girmedi. Bam güm oynamadan ayağa paslarla rahat bir maç çıkardılar.

Volkan Şen gayreti ile herkesi mest etti. Adam geçti, şut denedi, pozisyon buldu. Volkan her maç oynamalı. Nani ise bu maçta çok istekliydi ama tam olarak gününde değildi. Hızlı atakları frenleyen isim oldu.

Van Persie gol atmasa bile herkes onu ayakta alkışladı. Her iki golde de rakip defans ona konsantre olduğu için Josef kendisine pozisyon buldu. Sıkı markaja rağmen Van Persie’ de bu maçta golle buluşabilirdi. Onun rakip defansı yıpratan koşuları, rakip defansın en az iki kişi ile onu kontrol altında tutmaya çalışması diğer oyuncuların daha rahat hareket etmesini sağlıyor.

Her şeye rağmen bu maçın hakkı 2-0 değildi. 9 net pozisyon bulan bir takımın daha fazlasını atıp deplasmana kafası rahat bir şekilde gitmesi daha avantajlı olurdu. Bu skoru yakalayabilecek pozisyonları da bulmasına rağmen olmadı. Kalecileri de birkaç net kurtarış yaptı. Yine de Fenerbahçe kendi sahasında net bir skorla rakibini devirdi. Deplasman için büyük avantaj yakaladı. Kendi sahanda gol yememek bu tür eleme maçlarında büyük avantajdır. Deplasmanda da Fenerbahçe’nin bu futbolu oynayacağını ve kazanacağını düşünüyorum. Maçın başlarında bulacağımız bir gol burada yakalayamadığımız skoru almamızı bile sağlayabilir. Fenerbahçelilerin maç sonu itibari ile içleri oldukça rahat çünkü takımlarının deplasmanda da kazanacaklarından eminler.

Son olarak oyundan çıkarken Van Persie’nin tepkisi ile ilgili de düşüncelerimi belirteyim. Pereira elbette takımın form durumunu biliyor. Bir sonraki maçlar içinde hamleler yapıyor ama her maç oyundan çıkmak bir futbolcu için de zor olsa gerek. Hele ki Van Persie gibi bir yıldız bu duruma düşmesi elbette zor. Pereira bu maçta çok istekli olan Van Persie ve Volkan’a maçı tamamlama fırsatı vermeliydi. Taraftar da aynı görüşte olduğu için küçük bir sitemde bulundu. Umarım bu kriz patlak vermeden çözülür. Fenerbahçe’de taraftarlar da Van Persie’den daha çok şeyler bekliyor. Hocanın da bu konularda biraz daha anlayışlı olması gerekir. Ben Pereira konusunda hocaya karşı olanlardanım. Pereira Fenerbahçe’de topun ağzındaki ilk isimdir. Bunu bilmesi de gerekir. Taraftarın şampiyonluk beklentisi, Avrupa’da kupa beklentisi ve bu yolda ilerleyişi onun kaderini belirleyecek. En ufak bir takılmada harcanır. Ne yönetim anlamında ne de taraftar anlamında kredisinin olduğunu düşünmüyorum. Ben bugüne kadar izlerken hamlelerine tahammül edemeyenlerdenim. Elbette herkesin görüşlerini de saygılıyım.

Fenerbahçe’ye de bu güzel galibiyet için teşekkür ederim. Darısı Galatasaray’ın başına…

Yorumlar
TREND HABERLER