SÜPER LİG

Fenerbahçe kararı ortalığı karıştıracak

Avrupa Kulüpler Birliği devrim niteliğinde bir karara imza attı.

Fenerbahçe kararı ortalığı karıştıracak
Avrupa Kulüpler Birliği devrim niteliğinde bir karara imza attı.

Avrupa Kulüpler Birliği Europol'ün başllattığı bahis şikesi operasyonunun ardından Katar'da bir toplantı yaptı. 53 ülkeden 207 üyesi bulunan Birlik, söz konusu toplantıda, şike yapan kulüplerin üyelikten ihraç edilmesine karar verdi. İhraç kararı, doping ve ırkçılık yapan kulüpleri de kapsayacak.

Avrupa Kulüpler Birliği Genel Sekreteri Michele Centenaro'nun AP Gazetesi'ne yaptığı açıklamada "Sorumluluk sahibi bir kurum olduğumuzu göstermek için, daha sert düzenlemelere gitmenin görevimiz olduğunu hissettik" dedi.

FENERBAHÇE HARİÇ ÇÜNKÜ...

Centenaro, bu kararın geçtiğimiz yıl şike davasından yargılanan Fenerbahçe'yi kapsamadığını sözlerine ekledi. AP haberinde, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın şike davası nedeniyle hapis yatmasına karşın Fenerbahçe Kulübü'nün Türkiye Futbol Federasyonu tarafından aklandığını hatırlattı.

FENERBAHÇE'NİN ŞAMPİYONLUĞU TESCİL EDİLDİ

3 Temmuz'da başlatılan şike davası sürecinde Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, 1 yıl tutuklu yargılandıktan sonra serbest bırakılmıştı. Mahkeme, yargılama sürecinin ardından Aziz Yıldırım'a 6 yıl 3 ay hapis cezası vermişti. Dava süreci şu anda Yargıtay'da devam ediyor. Türkiye Futbol Federasyonu ise "Şike sahaya yansımamıştır" kararıyla Fenerbahçe'nin şampiyonluğunu tescil etmişti.

AP'nin yorumuna göre toplantıda özellikle Türkiye'deki 3 Temmuz süreci ve Fenerbahçe örnek verilirken, ECA Genel Sekreteri Michele Centenaro; Aziz Yıldırım'ın 6 yıl 3 ay hapis cezası alması ve 16 Türk kulübünün adının şikeye karışmasına rağmen TFF'nin herhangi bir şekilde bir yaptırım uygulamaması eleştirildi. TFF'nin bahsi geçen bu 16 kulübü akladığını hatırlatan Centenaro, ayrıca bu tip olayların düzeltilmesi ve engellenmesinin ECA'nın yegane ve en önemli görevi olduğunu da sözlerine ekledi

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER