FENERBAHÇE

Fenerbahçe kazanıyor Türkiye yükseliyor!

Braga'yı 1-0 yenerek çeyrek final için avantaj elde eden Fenerbahçe, ülke puanına da katkıda bulunmaya devam ediyor.

Fenerbahçe kazanıyor Türkiye yükseliyor!

UEFA Avrupa Ligi son 16 turu ilk maçında Braga'yı 1-0 yenerek çeyrek final için avantaj elde eden Fenerbahçe, Türkiye'nin Avrupa'daki ülke puanına da katkıda bulunmaya devam ediyor. Sarı lacivertli takım elde ettiği başarılarla UEFA'dan 10 milyon Euro'ya yakın para almaya hak kazandı. 

UEFA Avrupa Ligi'nde şimdiye kadar 14,5 puan toplayan Fenerbahçe, bu sezon Avrupa'da en fazla puan kazanan Türk takımı oldu. Galatasaray Avrupa kupalarında 9, Beşiktaş ise 7 puan topladı.

UEFA Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi'nde grup aşamasından önce oynanan eleme ve play-off turu müsabakalarında galibiyet için 1, beraberlik için de 0,5 puan kazanan takımlar, grup müsabakalarında ise galibiyetler için 2, beraberlikler için de bir puan elde ediyor.

Portekiz basını Fenerbahçe için neler yazdı?

Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etmeye hak kazanan takımlar 4, gruplardan çıkan ekipler ise 5 puan bonus kazanıyor. Takımlar ayrıca gruplardan sonra her tur için de bir puanın sahibi oluyor.

UEFA Avrupa Ligi'nde ise bonus puanlar çeyrek final etabından başlıyor ve bu aşamadan sonra turu geçen ekiplere bir puan veriliyor.

UEFA GELİRİ 10 MİLYON EURO'YA ULAŞTI

Fenerbahçe'nin UEFA'dan bu sezon elde ettiği gelir 10 milyon Euro'ya yaklaştı. UEFA Avrupa Ligi'nde gruplarda mücadele ettiği için 2,4 milyon Euro'yu kasasına koyan sarı-lacivertli takım, ayrıca şu ana kadar sergilediği başarılı performansla 3,4 milyon Euro'luk primin de sahibi oldu. Fenerbahçe, bunun yanı sıra UEFA'nın gelir havuzundan da pay alacak.

Fenerbahçe Avrupa'yı kasıp kavuruyor!

Türkiye'yi geçen yıl UEFA Avrupa Ligi'nde temsil eden Beşiktaş, havuzdan 4,7,Trabzonspor da 3,75 milyon Euro almıştı. Fenerbahçe'nin de bu sezon söz konusu kalemden en az 4 milyon Euro kazanması bekleniyor.

Böylece yaklaşık 10 milyon euroluk UEFA gelirinin sahibi olan Fenerbahçe, son 16 turu rövanşında Braga'yı eleyerek çeyrek finale yükselmesi durumunda ise 1 milyon euroyu daha kasasına koyacak.

Not: Ülke puanı hesaplamasında, takımların elde ettiği puanların toplamı kupalara katılan takım sayısına bölünüyor. Türkiye bu sezon şu ana kadar 6,6 puan elde etti.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER